Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10.07.2016. u 00:02

Gradonačelnici Zagreba i Splita zajedno će na lokalne izbore, a Bandić ozbiljno sprema listu za Sabor i u 10. izbornoj jedinici i Splićanima pokazuje kako se “dela”

Krešo Beljak poveo je HSS na suprotnu stranu, daleko od HDZ-a. Na rujanske izbore neće s dosadašnjim strateškim partnerom s kojim dijeli svjetonazor i pripadnost europskim pučanima.

Ponuda Zorana Milanovića vratit će HSS u krug najkrupnijih igrača i bilo ju je nemoguće odbiti, osobito u uvjetima kada druga strana, kako je rekao Stipe Gabrić Jambo, “nudi maglu”.

Tomislav Karamarko i Branko Hrg zaklinjali su se u trajnu suradnju na svim budućim izborima, međutim, u politici ništa nije trajno, ni oni ni sporazumi koje su potpisali.

Ovaj zaokret, ma koliko oštar bio, nije iznenađenje. Iz svih Beljakovih istupa bilo je jasno da je još u Domoljubnoj koaliciji samo zato što su na vlasti i da se bolje razumije sa SDP-om, s kojim je u koaliciji u svom Samoboru. Milanović je primamljivom ponudom, a govori se o potpredsjedniku Vlade, ministru poljoprivrede i najmanje pet zastupnika, otklonio nedoumice Glavnog odbora koji je, unatoč protivljenjima Hrga i europarlamentarke Marijane Petir, odlučio pretrčati na drugu stranu, na kojoj se, uostalom, i očekuje izborna pobjeda.

I dok SDP zbija redove pred rujanske izbore i s HSS-om “napada” ljevije orijentiran dio Mostovih birača ne bi li izbjegao poslijeizborne pregovore o reformama s Božom Petrovim, HDZ se, nakon suicidalnog rušenja vlastite Vlade, još bavi sobom i svojim problemima.

Tomislav Karamarko brzinom munje nestao je sa zidova stranačkih prostorija s kojih se prijateljski smiješio rukujući se s lokalnim čelnicima. U HDZ-u su tu akciju dobro uvježbali, jednako hitro skidajući fotografije sa Sanaderom, a poslije opet s Jadrankom Kosor.

Dok su sa zadivljujućom lakoćom izbrisali čovjeka za kojega je jučer glasalo više od 90.000 hadezeovaca, u jeku dodvoravanja novom vođi, zapljusnula ih je još jedna neugodna afera. Kao i obično, novac je posrijedi. Posudili su nekoliko milijuna, o kojima ne znaju ništa. Nije nezakonito, ali je vrlo neugodno uoči parlamentarnih izbora, u koje i bez toga ulaze poprilično zaljuljani.

Pred Andrejem Plenkovićem težak je zadatak, morat će uvjeriti HDZ-ove birače da je i sam šokiran zašto su poslušnički dopustili da s Karamarkom padne cijela Vlada.

Međutim, oni koji već slave povratak Milanovića, malo su preuranili. HDZ nikako ne treba otpisati, osobito ako Most ponovno bude odlučujući.

Turbulentno je i u drugim političkim strankama. Tisuću Zadrana napustilo je HSP AS, događa se još jedan raskol u Živom zidu, a zanos u koaliciji Hrvatska raste kvari ljubomorni HNS, koji smatra da je Milanović HSS-u dao previše.

Ima i svijetlih primjera. Iznenadnu ljubav otkrili su Ivo Baldasar i Milan Bandić i okrunili je autobusima koji su stigli iz Zagreba, a vozit će po Splitu “ultraše”. Zajedno će na lokalne izbore, a Bandić ozbiljno sprema listu za Sabor i u 10. izbornoj jedinici i Splićanima odmah pokazuje kako se “dela”. Predizborna vremena znaju biti i dobra.

>> Bandić: Sadašnja Vlada je cirkus i Big Brother, mi smo rješenje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije