Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
09.02.2018. u 16:41

Dok je Plenković vihorio zastavom hrvatskih uspjeha u Strasbourgu Brkić he u Frankfurtu izvjesio crnu zastavu hrvatske stvarnosti

Kad bi se po “povijesnom” ovotjednom govoru Andreja Plenkovića na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu naslikale Europska unija i Hrvatska, bila bi to slika savršene, brižne, nasmijane majke i njezina veselog i ljupkog djeteta koje uživa u sigurnosti majčina krila. No i majka i dijete daleko su od takve slike.

Prvo, treba podsjetiti da je Hrvatska ušla u Europsku uniju poslije svojevrsnog nasilja nad demokracijom i Ustavom, u kojem je iz kukavičkog straha vlasti da građani neće nasjesti njezinim obmanama o “obitelji europskih naroda”, promijenjena odredba o “većini glasova ukupnog broja birača” potrebnoj za “za udruživanje Republike Hrvatske u saveze s drugim državama” (negdašnji 141. članak Ustava).

Tako smo 2013. godine ušli u članstvo te asocijacije s manje od 30 posto glasova ukupnog broja birača!!!

Budući da je u Strasbourgu Plenković govorio o emocijama hrvatskog naroda prema EU, treba znati da se to ne odnosi na više od 70 posto hrvatskih građana, pa je riječ o prigodnoj, frazerskoj krivotvorini usklađenoj s lažnim blještavilom cijelog premijerova govora.

U tom govoru bliješti i isticanje hrvatskih uspjeha, na primjer: “Bilježimo gospodarski rast od tri posto, rast industrijske proizvodnje, ulaganja i izvoza, kao i rast zaposlenosti, plaća i socijalnih naknada.”

Tako reći isti dan kad je predsjednik Vlade vihorio zastavom hrvatskih uspjeha u Strasbourgu njegov zamjenik u HDZ-u Milijan Brkić na tribini u Frankfurtu izvjesio je crnu zastavu hrvatske stvarnosti. Rekao je kako je sadašnji val iseljavanja iz uspješne Plenkovićeve države “pogubniji nego svi dosadašnji jer odlaze cijele obitelji i visokoobrazovani ljudi”, a u toj državi “korupcija, sporo pravosuđe, kriminal, nepotizam, ideološke podjele najveći su razlozi kolektivne apatije društva, ali i odlaska mladih”.

I ovaj se put pokazalo da je Plenković “bruxelleski projekt”, kako ga je u Saboru nazvao zastupnik Bunjac. Nakon što je u govoru napravio spomenik Hrvatskoj, još je veći spomenik napravio Europskoj uniji, a, naravno, i sebi, podsjetivši kako je “25 godina svojeg političkog djelovanja i profesionalne karijere” posvetio tome da “europske vrijednosti ugradi u modernu Hrvatsku”.

Nahvalivši Europsku uniju, istaknuvši potrebu njezina jačanja, jedinstva, sigurnosti, jednakosti svih..., Plenković se nudi Bruxellesu u borbi protiv njezinih protivnika. A ti protivnici služe se nedemokratskim metodama. Tako naš premijer sudi cijeloj Europi pa kaže kako je izlazak Britanije iz EU “rezultat populizma i kampanje dezinformacija”, te kako su proteklih godina izbore diljem Europe “obilježili rast populizma i euroskepticizma”.

Potom se svrstava u “zdrave snage” EU te trijumfira: “Nakon što smo pokazali da se s njima uspješno možemo nositi, važno je da nastavimo tim putem kako bismo spremni dočekali izbore 2019. i učvrstili vjeru u europski projekt.”

Tako je naš premijer i ovaj put pokazao kako u EU postoje državnici koji tu asocijaciju shvaćaju kao bojište za nacionalne interese, kao što su Merkel, Macron i drugi iz gornjeg dijela ljestvice moći, zatim oni koji se žele oteti njihovu diktatu, kao što je Orban, te oni, za koje je EU “obitelj europskih naroda” i koji sluganski prihvaćaju podložnost svoje zemlje interesima najmoćnijih, koji se najmoćnijima klanjaju i nude im svoje usluge unatoč njihovoj očitoj grabežljivosti, to jest prihvaćaju da budu kolonije, a među njima je i Andrej Plenković.

Dok paradira sa svojim europejstvom na paradnim skupovima u EU, Plenković pokazuje da u sebi nema nikakvog obzira prema vlastitoj zemlji iz kojeg bi bilo što u Bruxellesu učinio upitnim. Činjenica je da moćne zemlje EU drže više od 95 posto kapitala banaka u Hrvatskoj koje su kupile budzašto, da, takve, diktiraju i u hrvatskom gospodarstvu, da vlasnici tih banaka iz Hrvatske iznose milijardske profite, kao što ih iznose i vlasnici nekad velikih, strateških državnih tvrtki, kao što su Ina, Pliva, T-com... Činjenica je da je iznimno jak uvozni lobi koji uništava hrvatske proizvodnje a ide na ruku moćnim europskim proizvođačima čiju uvezenu robu kupujemo, pa i goleme količine hrane kojoj je rok uporabe na isteku te se, umjesto da se baci, prodaje Hrvatima.

Baš nikad nijednom riječju ni Andrej Plenković ni njegovi ministri nisu dotaknuli to nepodnošljivo iscrpljivanje Hrvatske. Kad je riječ o tim sudbinskim hrvatskim temama, usta su ima prazna, inače su puna Europe kakva su bila i Plenkovićeva u Strasbourgu.

Komentara 5

DU
duxnacije
17:40 09.02.2018.

Znamo ćije je dijete plenki,nikad ništa nisu radili odnosno stvorili a prodavali su demagogiju što I sinek danas nastavlja, magla svuda magla oko nas!!!

Avatar dras32
dras32
07:32 10.02.2018.

Milane, Milane. Pa tko je omogucio sve to sto u tekstu pises da nije dobro, od banaka do milijardi koje iznose van. Da Vas podsjetim, isti oni kojima vec 25 godina drzite lojtru a na koje se obrecnete onako, s vremena na vrijeme, reda radi.

IG
Igggy
08:27 10.02.2018.

Mile izgubljen kao i obično.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije