Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekskluzivno za VL

Lars Lagerbäck: Niko vam je pravi potez

Lars Lagerbäck
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
01.11.2013.
u 12:12

– Hrvatska je blagi favorit. A mi je možemo pobijediti - uvjeren je izbornik Islanda Lars Lagerbäck u ekskluzivnom razgovoru za Večernji list.

Izbornik islandske reprezentacije, švedski stručnjak Lars Lagerbäck (65) javio se na naš telefonski poziv na svoj švedski broj. Lagerbäck vodi Island, a živi u okolici Stockholma i tamo u miru analizira nastupe skorašnjega suparnika u dodatnim kvalifikacijama za SP.

– Dok nismo izvukli Hrvatsku u doigravanju, nisam vidio nijednu vašu utakmicu, ali nakon ždrijeba odmah sam nabavio DVD-ove i počeo pripremu. Evo, gledao sam upravo utakmicu Škotska – Hrvatska, a gledat ću i ostale – kazao nam je Lagerbäck.

U Hrvatskoj su se poveselili kad smo izvukli Island, ali slično raspoloženje bilo je i u vašemu taboru.

– Meni je bilo drago što smo izvukli Hrvatsku, ali nikako ne mislim da je ona najslabija reprezentacija među nositeljima. Vodio sam Švedsku protiv Hrvatske, nešto već znam o vašim igračima i načinu igre, na kraju je i izazov igrati protiv reprezentacije koja je toliko ispred nas na Fifinoj ljestvici.

Bi li za Islanđane bilo bolje da je na klupi Hrvatske ostao Igor Štimac?

– Ne znam kakav je bio kao izbornik, ne poznajem odnose u vašemu taboru da bih o tome sudio...

Niste uopće slabi

Ali Hrvatska je sa Štimcem zaista podbacila u kvalifikacijama?

– Možda je tako iz vaše perspektive, no ja nikako ne mogu reći da je hrvatska reprezentacija slaba kad imate takve igrače. Upoznat sam i s tim da je vaša reprezentacija i prije dvije godine imala sličnu krizu, a onda protiv Turske odigrala najbolje kad je bilo najvažnije.

Je li ova Hrvatska bolja od one protiv koje ste igrali sa Švedskom?

– Nema velike razlike, otprilike je iste snage. Tada, prije osam godina, imali ste bolju obranu, a najjači su vam aduti ofenzivni igrači Modrić i Mandžukić.

Znate li da naš izbornik još nije vodio seniorsku utakmicu?

– Vodio je mladu reprezentaciju, što znači da je logičan korak bio da preuzme A-vrstu. Možda je u ovakvim utakmicama moje iskustvo prednost i dobro ga je imati, no dobro znam Niku, razgovarao sam s njim. On je dobar dečko, vrlo inteligentan, sjajno je odradio školovanje u Red Bull Salzburgu i znam da će s Hrvatskom napraviti dobar posao.

Je li dobro za izbornika što je sa svojim igračima donedavno dijelio svlačionicu?

– To je dobro za njega jer ih odlično poznaje. A za igrače je svaki dolazak novoga trenera dobar psihološki moment.

Što možemo očekivati u Reykjaviku 15. studenoga? Sigurno nepodnošljivu hladnoću...

– Moguće, ali može biti i plus 10. A bude li jako hladno, ni ja neću biti posebno sretan jer svi moji igrači igraju na europskom kontinentu i također će im trebati nekoliko dana da se priviknu na uvjete na Islandu. Nepovoljni vremenski uvjeti nikome neće biti prednost. Naša je snaga rasprodan stadion, publika koja nas voli i golem motiv. Nikada nismo bili na SP-u...

Bio bih ponosan

Vi ste bili već tri puta...

– Da, ali nikad s tako malom zemljom. Na taj bih uspjeh bio posebno ponosan.

Island – Hrvatska u postocima?

– Hrvatska je blagi favorit. A mi je možemo pobijediti.

Komentara 2

TR
tragurion1954
20:57 01.11.2013.

Oni misle da igraju s balkancima... treba ih podučiti da HR nije neka bezvezna balkanska zemlja.

FA
fabbe76
12:50 01.11.2013.

Larš

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije