Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.12.2017. u 10:03

Vjeroučitelj Bagarić djeci je umjesto o ljubavi i praštanju pričao o likvidacijama političara

Toliko je tema o kojima je Krešimir Bagarić, vjeroučitelj u zagrebačkoj osnovnoj školi Matije Gupca, mogao pripovijedati djeci u ovo blagdansko vrijeme. Mogao im je, recimo, ispričati priču o hrabroj Eni Šarac, koja se već 15 godina bori s tumorom na mozgu, kojoj je nedavno otkriven i tumor na kralježnici, a kada je nedavno saznala za novu dijagnozu – ima i leukemiju – poručila je da je mirna i da se nastavlja boriti. Mogao im je ispričati o tragediji koja je proteklih dana potresla Osijek, kada je u strašnom požaru izgorio dvogodišnji sin samohrane majke četvero djece, pa ih uputiti u opasnosti koje mogu prijetiti od otvorenog plamena, pirotehnike pa i lampica na boru.

No, vjeroučitelj Bagarić odlučio je djeci priuštiti pomalo drukčiji Božić pa im, umjesto o ljubavi i praštanju, ispričao koje bi hrvatske političare trebalo likvidirati, čije glave na kolac nabijati, usput je do sedmog koljena prokleo prljave i smrdljive izdajnike, preporučio metak u glavu po kratkom postupku i bacanje u septičku jamu, pa se pritom obračunao i s bijednim hrvatskim narodom časteći ga epitetima poput nezahvalna stoka, telci i 4,2 milijuna kretena.

Iz ove mučne priče proizišlo je ponešto dobro i ponešto ne tako dobro. Valja pohvaliti promptnu reakciju mjerodavnih službi pa je Bagarić ekspresno udaljen iz škole, no zabrinjava silna količina prijezira na forumima i društvenim mrežama prema objavi ove vijesti, koja imputira kako je u pitanju napad na Crkvu, a to je opasna laž. Riječ je o izoliranom slučaju koji sasvim sigurno neće zasjeniti sva dobra djela koja Crkva, osobito u ove dane Božića, čini za potrebite.

Od ove vijesti, zapravo, važnija je ona druga: ona o hrabrosti i savjesti djeteta (14) koje je snimilo tu prljavštinu pa dostavilo medijima, djeteta koje, za razliku od vjeroučitelja, precizno razlučuje dobro od zla. Djeteta koje je Božjeg pastira, posrnulog vjeroučitelja, ako ima zrno pameti, poučilo vjeri, onoj koja ne poziva na nasilje i koja ne poznaje govor mržnje kakvim je pokušao zatrovati djecu.

Pogledajte i najbolje fotografije Pixsellovih fotoreportera koje su obilježile 2017.:

Vjeroučitelj Krešimir Bagarić
1/59

Komentara 22

IJ
IJaSamAntinfašist
10:35 23.12.2017.

Sve što je rekao je istina!

DU
Deleted user
11:18 23.12.2017.

Učenici osmog razreda nisu više djeca, i trebaju saznati istinu o jugo političarima.Pa po tome bi otkaz zaslužila velika većina "profesora" sa filozofskog fakulteta.I pokretanje istrage.Momentalno.

B2
bordon 2
14:35 23.12.2017.

Vjeroučitelj je rekao istinu. I kako to nitko ne reagira na ljevi ekstremizam kao što je reagirao na ovaj, moram reći, istiniti - desni?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije