Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Premium Kolumne

Kako je dijete posrnulog školskog vjeroučitelja poučilo vjeri

Vjeroučitelj Bagarić djeci je umjesto o ljubavi i praštanju pričao o likvidacijama političara
23. prosinca 2017. u 10:03 22 komentara 5306 prikaza
Vjeroučitelj Krešimir Bagarić
Foto: Facebook

Toliko je tema o kojima je Krešimir Bagarić, vjeroučitelj u zagrebačkoj osnovnoj školi Matije Gupca, mogao pripovijedati djeci u ovo blagdansko vrijeme. Mogao im je, recimo, ispričati priču o hrabroj Eni Šarac, koja se već 15 godina bori s tumorom na mozgu, kojoj je nedavno otkriven i tumor na kralježnici, a kada je nedavno saznala za novu dijagnozu – ima i leukemiju – poručila je da je mirna i da se nastavlja boriti. Mogao im je ispričati o tragediji koja je proteklih dana potresla Osijek, kada je u strašnom požaru izgorio dvogodišnji sin samohrane majke četvero djece, pa ih uputiti u opasnosti koje mogu prijetiti od otvorenog plamena, pirotehnike pa i lampica na boru.

Ravnateljica Ljiljana 'za svaku osudu' Protiv vjeroučitelja pokrenut postupak za izvanredni otkaz. U slučaj se uključio i DORH

No, vjeroučitelj Bagarić odlučio je djeci priuštiti pomalo drukčiji Božić pa im, umjesto o ljubavi i praštanju, ispričao koje bi hrvatske političare trebalo likvidirati, čije glave na kolac nabijati, usput je do sedmog koljena prokleo prljave i smrdljive izdajnike, preporučio metak u glavu po kratkom postupku i bacanje u septičku jamu, pa se pritom obračunao i s bijednim hrvatskim narodom časteći ga epitetima poput nezahvalna stoka, telci i 4,2 milijuna kretena.

Iz ove mučne priče proizišlo je ponešto dobro i ponešto ne tako dobro. Valja pohvaliti promptnu reakciju mjerodavnih službi pa je Bagarić ekspresno udaljen iz škole, no zabrinjava silna količina prijezira na forumima i društvenim mrežama prema objavi ove vijesti, koja imputira kako je u pitanju napad na Crkvu, a to je opasna laž. Riječ je o izoliranom slučaju koji sasvim sigurno neće zasjeniti sva dobra djela koja Crkva, osobito u ove dane Božića, čini za potrebite.

Od ove vijesti, zapravo, važnija je ona druga: ona o hrabrosti i savjesti djeteta (14) koje je snimilo tu prljavštinu pa dostavilo medijima, djeteta koje, za razliku od vjeroučitelja, precizno razlučuje dobro od zla. Djeteta koje je Božjeg pastira, posrnulog vjeroučitelja, ako ima zrno pameti, poučilo vjeri, onoj koja ne poziva na nasilje i koja ne poznaje govor mržnje kakvim je pokušao zatrovati djecu.

Pogledajte i najbolje fotografije Pixsellovih fotoreportera koje su obilježile 2017.:

Vjeroučitelj Krešimir Bagarić
1 / 59
Pixsellovi fotoreporteri zabilježili su brojne trenutke iz politike, svakodnevnog života, sporta, showbiza, svijeta, a mi vam donosimo 60 fotografija koje su obilježile Hrvatsku u 2017. godini. Inače, PIXSELL je najveća foto i videoagencija u Hrvatskoj i regiji.
Ena Šarac TEŠKA BORBA Uz tumore na mozgu i na kralježnici, Eni Šarac dijagnosticirana leukemija nataša božić PRIJAVILA POLICIJI Nataša Božić: Kritika je poželjna, uvrede toleriram, ali prijetnje neću Bozanić neumjesno Stubbs zbog komentara o Bozanićevoj bolesti podnio ostavku
VIDEO
Zadrani veslali i snimali se dronom, ostali u šoku kada su vidjeli što je ispod njih
Ranoranilac ili noćna ptica?
Noćna sova - Kako večernji tip ljudi preživljava u jutarnjem svijetu?
  • IJaSamAntinfašist:

    Sve što je rekao je istina!

  • Croman 95:

    Učenici osmog razreda nisu više djeca, i trebaju saznati istinu o jugo političarima.Pa po tome bi otkaz zaslužila velika većina "profesora" sa filozofskog fakulteta.I pokretanje istrage.Momentalno.

  • bordon 2:

    Vjeroučitelj je rekao istinu. I kako to nitko ne reagira na ljevi ekstremizam kao što je reagirao na ovaj, moram reći, istiniti - desni?