Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10.10.2016. u 07:00

Vjeruje li itko normalan da su gradske službe donijele rješenje za Horvatinčićeve terase, a da gradonačelnik za to nije znao

Posljednji zagrebački slučaj, onaj s Horvatinčićevom terasom na Cvjetnom trgu, samo je još jedan u nizu dokaza da je krajnje vrijeme da se Zagreb riješi Milana Bandića i njegova gradonačelnikovanja. Jer je Bandić sustav klijentelizma, pogodovanja, rođačkih veza i svega najlošijeg što jedan sustav može iznjedriti ostvario upravo u Zagrebu.

Kad smo kod Horvatinčićeve terase, kako je moguće da Bandić do zadnjeg trenutka brani projekt i još nam se smije u lice, pod nos nam baca bezobrazne primjere i usporedbe, kao što je onaj s Eiffelovim tornjem u Parizu (a ne kulom, kako on kaže)? Vjeruje li itko normalan da su gradske službe donijele takvo rješenje za Horvatinčića, a da Bandić za to nije znao?

Pa da se gadno iznenadio tek kad je došao sve vidjeti na Cvjetni trg? I onda se on javno posipa pepelom po glavi, prijeti kaznama za odgovorne i sebe proglasi suodgovornim, ali sebe ne kazni! Jer ako misli smijeniti druge odgovorne, a on je sam sebe stavio među suodgovorne, zašto onda i sebe ne smijeni? Ostavka je jedino što bi bilo primjereno učiniti.

Ne bi ni ovo Bandić napravio da nije pritisnut približavanjem lokalnih izbora. On bi rado i dalje zadržao fotelju i zato što je doživio još jedan fijasko na nacionalnim izborima, ovaj put parlamentarnim, ne shvaćajući da njegov doseg izvan Zagreba ni približno nije kao onaj u gradu, a tu je opomenu primio već i na predsjedničkim izborima.

Ali bolesna ambicija ne da mira. Bandić je umislio da je spasitelj svijeta, spasitelj Hrvatske, Zagreba, doslovce zlatno tele kojemu bismo se svi trebali klanjati i uzimati mrvice s njegova stola. Ali umjesto da se u Zagrebu stvara što veća fronta protiv Bandića, njega potiho podržava zagrebački HDZ. Kao što je za Zagreb katastrofalno imati ovakvog Bandića za gradonačelnika, tako je ispod razine za šefa Gradske skupštine imati Andriju Mikulića. Rekli bismo, ruka ruku mije.

Bandićev je slučaj i slučaj za HDZ. Zar nije poražavajuće da je dobar dio stare garde HDZ-a navijao protiv sporazuma s Mostom i da su radije željeli nastaviti kokošariti s Pupovcem, Bandićem, čak radije uvući Beljaka, pa i HNS, samo da udalje Most? Zar nije bilo simptomatično da se baš u jeku završnice pregovora s Mostom skupljaju potpisi podrške Plenkoviću od HSS-a, Bandića i ostalih? I u medije se puštaju svakakvi spinovi samo da se sruši bilo kakva suradnja s Mostom!

Puštaju se spinovi kako je teško s Mostom! Pa da, teško je i teško će biti pljačkati dalje Hrvatsku kako se pljačkala dosad. Nije Most nikakvo zlatno tele ni savršenstvo, ali Most je donio priliku da se prekine s dosadašnjom praksom koju plaćamo svi mi koji punimo proračun. To je glavni problem kokošara iz HDZ-a, koji s Mostom dolaze na nepoznat teren, a oni bi i dalje radili po svome, razvlačili plijen, a usto nama prodavali turbohrvatske priče i busali se u svoja turbohrvatska prsa. Koji teški licemjeri, manipulatori i prevaranti! Plenković stoga nema samo zadaću s Mostom urediti Hrvatsku. Jer treba urediti i HDZ, treba srediti bandu koja godinama uništava Hrvatsku za svoj račun, i ne samo u HDZ-u.

Treba proraditi pravna država, bez milosti prema ikome, i bez ikakve političke i druge podobnosti. Najefikasniji način da se promijene stvari jest da se takvim tipovima uskrati biranje na izbornim listama ili da ih se što više marginalizira, da im se ne dopusti da budu u dodiru s novcem poreznih obveznika. Istina je da Plenković ne može sve to učiniti preko noći, jer se nakupina gnoja skupljala godinama. Ali treba početi. Lokalni su izbori svakako idealna prilika za slanje poruke i članstvu stranke i narodu, biračima, da se doista gradi vjerodostojna priča.

Zato će Plenkoviću i HDZ-u novi test vjerodostojnosti biti lokalni izbori u Zagrebu. Jer ako želi vjerodostojno, tada se nema što tražiti u bilo kakvom savezu s Bandićem. Tada treba ukloniti ljude poput Mikulića koji glume oporbu Bandiću, a zapravo s njime trguju.

HDZ treba imati svog jakog kandidata koji će potući Bandića i učiniti ga političkim mrtvacem. I neka se s njime dalje bavi pravna država. HDZ si ne smije dopustiti da na Zagreb ide mlako, bez interesa, s kandidatom koji neće polučiti dobar rezultat. Jer je bitka za Zagreb nastavak bitke za bolju Hrvatsku.

To ne znači samo rušenje Bandića, nego i čišćenje od svih onih elemenata u samoj stranci koji su bili za Bandića i s njime šurovali čak protiv same stranke i njezina vodstva. Bandić mora pasti!

>> Bandić o opciji da Plenković sastavi vladu bez Mosta: Pričekajmo, vraćam se sutra navečer

Komentara 8

Avatar zagorac2
zagorac2
08:17 10.10.2016.

ustvari zadnje je vrijeme da se Hrvatska rijesi svih komunistickih kadrova bez razlike gdje su se ukruhali i kamuflirali treba da nestanu svi i da sa njma nestane i SDP i Budisa i slicni

DU
Deleted user
08:08 10.10.2016.

Odličan komentar. Dira u suštinu našeg zaostajanja za EU. Uništi nas političko spletkarenje i klijentelizam, Ne može se disati i sva mladost pobježe!

MA
MarioG
07:21 10.10.2016.

Ide Despot rušit Bandića. Svaša i VL objavljuje..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije