Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
07.06.2017. u 19:36

Penava je gradonačelnik, savjetuje ga Josić, ćirilica više ne smeta nikome, pa nesretni branitelj naposljetku može pronaći svoj mir

U Osijeku na Općinskom sudu u ponedjeljak je zaključena rasprava o privatnoj tužbi koju je negdašnji prvi čovjek MUP-a Ranko Ostojić podnio protiv Velimira Bujanca jer ga je u svojoj emisiji opetovano nazivao Ostojom Rankovićem.

Sudac mu je pritom dao za pravo pa voditelja kaznio novčanom kaznom, no na stranu sada njih dvojica. Spomenuto suđenje pretvorilo se u istragu o smrti Darka Pajičića, tragično preminulog vukovarskog branitelja o kojem je najšira javnost doznala u jeku eskalacije nezadovoljstva dijela veteranske populacije okupljene oko Josićeva Stožera za obranu Vukovara, kao reakcija na postavljanje dvojezičnih ploča. U jednom od pokušaja demontaže u studenom 2013., naoružanog kamenjem i s 3,48 promila alkohola u krvi svladao ga je policijski službenik, kojeg su članovi Stožera optužili za prekomjernu upotrebu sile i pritom uz svesrdnu pomoć upravo Bujančeve “Bujice” raspisali, imenom i prezimenom, tjeralicu za policajcem, zbog čega je duže vrijeme živio pod danonoćnom zaštitom.

Od posljedica sraza Pajičić, negdašnji maloljetni hrvatski branitelj i zatočenik srpskih logora, završio je na bolničkom liječenju, no samo šest dana nakon incidenta otpušten je iz KBC Osijek – na vlastiti zahtjev. Već dvadesetak dana kasnije, 8. prosinca u dva ujutro, zatekao se u kafiću “IT” u Vukovaru gdje je zbog teške alkoholiziranosti (3,67 promila) pao sa šanka i udario glavom o pod.

Vukovar je mala sredina, saznalo se brzo o tom, a fotografija nesretnog Darka kojem je nakon pada nedostajalo pola lubanje hitro se našla na plakatima diljem Hrvatske s natpisom “Nitko ne sme da vas bije sem hrvatske milicije”. Kao odgovor, u središtu MUP-a u Zagrebu pred novinarima je emitirana snimka videonadzora iz kafića koja nedvojbeno demantira izrečenu laž, ali uzalud. Na nesreću tog duboko nesretnog mladog čovjeka, njegova tragedija koincidira s političkom kaljužom koja je nastala abdikacijom tadašnjeg gradonačelnika Željka Sabe prokazanog za podmićivanje HDZ-ove vijećnice, nakon čega je Vukovar utonuo u period iščekivanja izvanrednih lokalnih izbora.

Sve je češće pred kamerama vidjeti mladog predsjednika Kluba vijećnika HDZ-a, dotad nepoznatog Ivana Penavu koji u javnosti imputira da teška Darkova ozljeda ide policiji na dušu, premda bi kao Pajičićev šogor prvi trebao znati da to ne odgovara istini. Darko Pajičić preminuo je točno dvije godine nakon incidenta s policajcem, u Domu za starije i nemoćne, a na netom okončanom suđenju protiv Bujanca iznesen je i nalaz obdukcije dr. Mladena Marcikića koji je kao uzrok smrti označio još jedan u nizu teških padova, ovoga puta s 3,07 promila, uz napomenu da je ozljeda unutar tvrde moždane ovojnice svježa i nevezana s prijašnjom čime je, ostaje za vjerovati, okončan niz manipulacija tragičnom smrću branitelja.

Ivan Penava danas je gradonačelnik, savjetuje ga Tomislav Josić, vlast u Vukovaru preuzeli su “naši”, dvojezične ploče više ne smetaju nikome, pa nema ni Stožera, kao ni Darka Pajičića koji je u zadnjoj predizbornoj kampanji mogao naposljetku pronaći svoj mir.

 

 

Komentara 7

Avatar krile11
krile11
13:44 18.06.2017.

Pod 1.da ne bi bilo zabune:Pocivao u miru Darko , i nadam se da ces gore naci svoj mir koji nisi imao u svom krakom zivotu.Tvoja jedina "krivnja"bila je to sto si se borio i patio za jedinu nam Hrvatskuad2 .to je primjer HDZa-sve za vlast ,vlast ni za sto.Ako treba trgovat ce se nacijom j,ezikom ,zemljom i krvlju bliznjih,pljunut ce se i prodati ako treba i ono najsvetije.Na zalost vec vidjeno kroz sve ove godine a jadni i nesretni Darko samo je jedna od zrtava ovog suludog politickog pira HDZ a koji nas sve skupa vuce prema dnu moralne jame.Zalosno

DU
Deleted user
11:44 19.06.2017.

Koliko laži bezobrazluka nepoštenja i neprofesionalnosti od jedne novinarke . Pa zar te nije sram pisati tolike laži. Ajde reci drugarice kako to da je nestala video snimka sa policijske postaje ako je sve tako čisto kao što to reče ili kako to da nijedna kakera na Poljudu nije radila dok se crtala Svastika. Puno je bolje ne pisati ništa nego bezočne laži ali onda bi nestalo jugonovinarstvo a to svakako nebi bilo dobro a naročito za ovakve novinare profesionalce

PO
portugisac
09:57 08.06.2017.

Ajde upišite se svi skupa sa autoricom ovoga članka koji mrzite Hrvatsku a pogotovo branitelje. To je i razumljivo. Stvorili su Hrvatsku državu. Dexxter da u tebi bije Hrvatsko srce ne bi ti te riječi napisao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije