Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30.09.2020. u 18:00

Janaf je strateška kompanija i sad je postala jedna u nizu državnih tvrtki koja se našla u korupcijskoj aferi

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u pravu je kada kaže da je "klub" Dragana Kovačevića nebitan. Ali samo djelomično. Za javnost je nebitno tko je u prostor u Slovenskoj 9 inače dolazio, ali bitno je tko je i kada dolazio, kao i što se dogodilo u tom prostoru u vlasništvu jedne od Kovačevićevih tvrtki. No ima nešto puno bitnije od "kluba" u cijeloj ovoj priči. Ali najprije o "klubu".

On je djelomično bitan upravo zbog Milanovića i drugih koji su u taj prostor odlazili, kako je i sam predsjednik priznao, tijekom lockdowna, kad je sve osim trgovina hranom bilo zatvoreno i kad se ljude s ulice tjeralo u kuće i zabranjivalo im se okupljanje. Roditelje s djecom policija je iz parka slala kući. A predsjednik se u to vrijeme družio u "klubu". I zbog toga se Milanović treba ispričati svojim sugrađanima. Što je bio jednakiji od njih. "Klub" je bitan i kao mjesto, kako tvrde istražitelji, primopredaje mita od gotovo dva milijuna kuna. Sumnja se da je taj mito Krešo Petek na Martinje predao Draganu Kovačeviću, a istražitelji to potkrepljuju njihovom SMS komunikacijom.

>> VIDEO Trgovina grobovima: Glavni osumnjičeni u aferi Janaf sebi je preko veze osigurao mjesto u Aleji zaslužnih građana

I tu bi interes javnosti, barem što se slučaja "klub" tiče, trebao stati. Puno je važnije u cijeloj ovoj priči, ako su ti navodi istražitelja točni, namještanje poslova u Janafu i kako je novac došao do "kluba". Jadranski naftovod strateška je državna tvrtka i sad je postala jedna u niżu državnih tvrtki koja je došla na listu korupcijskih afera. I ako je ono za što se sumnjiči glavne aktere priče točno, to znači da nismo uopće napredovali što se tiče suzbijanja korupcije.

Zbog istih stvari i dalje se pokreću velike istrage, privode se brojni osumnjičeni kao, primjerice, i prije desetak godina. Nažalost, mnogi antikorupcijski procesi koji su tada pokrenuti još nisu okončani, a neki od onih koji počeli još i prije završili su u međuvremenu u zastari. No nikad nije na odmet napomenuti ono što mnogi zaboravljaju kad se pokrenu ovakvi postupci, a to je da je svatko nevin dok mu se ne dokaže suprotno.

Komentara 1

Avatar manjejeviše
manjejeviše
08:09 01.10.2020.

Pa desetljećima se to radilo i niikome nije pala dlaka sa glave zato su sve to nesmetano radili sve ove godine. Napokon je netko iz vlasti rekao dosta je toga i to treba pozdraviti i beskompromisno nastaviti dalje. Istražiti svakog direktora državne tvrtke bez iznimke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije