Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Povratak na članak

Tko su klerikalci na hrvatskoj političkoj sceni

Crkva u Hrvatskoj nema klerikalnu mašineriju kojom može nametnuti svoje političke stavove
Objava 08. travnja 2018. 5899 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 29
 • Avatar Mrki medvjed
  Mrki medvjed:

  Jednom prilikom u jednoj poznatoj bazilici kad sam vidio u prvom redu rezervirana sjedišta za političare, došlo mi je da sjednem na jedno od tih mjesta, ali kako ne bih izazvao skandal u crkvi, odustao sam. Danas mi je žao ... prikaži još! zbog toga. Trebao sam sjesti na rezervirano mjesto. Pitanje crkvenim poglavarima, zašto političari imaju rezervirana mjesta u prvim redovima? Kao katolik izjavljujjem da je ovo crkvena sramota, jer političari mogu od svojih gorila biti čuvani u bilo kojem redu. Uostalom od kazne božje ih ne mogu sačuvati sve gorile cijelog svijeta.

  19:46 08. 4. 2018.
 • Avatar bushvzdhr
  bushvzdhr:

  Narod traži referendum o IK i kurikularnoj reformi obrazovanja. Svi na Rivu.

  20:03 08. 4. 2018.
 • lavdinamo:

  Vrijeme od 2000 do 2024 se u Vedama opisuje kao doba največeg primitivizma i vladavine božice Kali što je drugo ime za Sotonu a najstarije ime mu je Sekula.Sve dobro se računa duplo a sve učinjeno u ovom vremenu zlo ... prikaži još!o dupla patnja.Vede su pisane prije pet tisuča godina i fucking dobro gađaju.

  1 20:35 08. 4. 2018.
 • Avatar U_hljeb U gsg vg
  U_hljeb U gsg vg:

  U HDZ su ušli i srušili ga iznutra .. pa bi to sad i sa Crkvom ponovili.. plenkovići... pavlići...jandrokovići...uzeli križ i tumaraju okolo u borbi za pozicije... koji jadni performeri......a slijedi ih gomila preambicioznih uhljeba...

  20:54 08. 4. 2018.
 • dom7:

  Narod je crkva i bude vec na sljedecim izborima pokazala kako oni koji ih varaju.dobijaju palac dolje...A kler treba biti oprezan kada im vuci u janjecim odjelima pilje ispred oltara .

  21:21 08. 4. 2018.
 • pritiskovic:

  Nemojmo se praviti naivnima...crkva ima razrađenu cijelu lepezu strategija i taktike u borbi protiv sekularne države i pačanja u politiku, vanistitucionalno i institucionalno; od najviših u njenoj hijerarhiji Bozanića, Košića, Miklenića i sličnih opinion makera do najnižih koji su u ... prikaži još!oji su u politici izravno, kao napr. don Grubišić, saborski zastupnik...nema pitanja za koje se ne ide po mišljenje na Kaptol i o kojem on ne arbitrira, a sustavom pranja mozga i mentalne dresure zvanim vjeronauk koji se perfidno ubacio i u sustav školstva ,stvara se poslušno stado za manipulaciju pukom još od dječijih vrtića. Vojska je depolitizirana, a i tamo crkva ima svoje ideološke kontrolore... i sad Pavičić priča "nema mašinerije". Nek se uvede crkveni porez pa će se vidjeti koliko smo laička država lišena klerikalizma.

  07:52 09. 4. 2018.
 • Deleted user:

  Vodeci hrvatski politicari su nedorasli poslu koji obavljaju.. ...malo oni veze imaju sa sa crkvom vjerom i crkvenim postulatima... Svi vodeci politicari od kgk plenkicke i ministara nisu ucinili bas nista u rjesavanju bilo kojeg vaznog pitanja za naciju iseljavanje ... prikaži još! korupciju itd.zato sto svi sudjeluju u tome...imaju imovinu koja nikad ne bi ostvarili svojim prihodima.. na njih se ne primjenju zakoni ... ....drzavni sluzbenici u morhu nemaju za rucak a sluze one koji bacaju u savu 2 milijarde kuna... ..ministarstvo vodi persona koji bi u jna dogurao do kerovodje na granici kosova i makedonije itd... ..neka sjedi u prvom redu na misi on jr zeljan boga...ali samo hine vjeru...njihova vjera je u džepu... ...

  21:25 08. 4. 2018.
 • bikica7:

  Taman kada smo mislili da smo se riješili komunizma i velikosrpske hegemonije upadosmo u jednako tako zlo,liberalnog hedonizma a Beograd bi zamjenjen Bruxellesom.Tako su Hrvati ponovo upali u stupicu podjela koje su izgleda naš usud.Samo vjera nas može izvući iz ... prikaži još! ovog sotonskog plana, nestanka našeg naroda.

  21:39 08. 4. 2018.
 • fjdanm:

  Andrej Plenković (15 slova) = NEVJERODOSTOJAN (15 slova)

  10:10 09. 4. 2018.
 • marginalac:

  ovaj kol(m)umnist..bi vanka bia sritan raditi u kuzini mac.donalda.

  21:16 08. 4. 2018.
 • Avatar Tito Svetinja
  Tito Svetinja:

  Plenky,mi Srbi te volimo više nego cara Milutina i Sinišu Mihajlovića.

  9 21:20 08. 4. 2018.
 • Deleted user:

  klerici? DZovaci su klerici, bar onoliko koliko im odgovara. inače zaposlenici iz Vatikana jedne ne EU države su isto klerici. rade u hrvatskoj često protiv hrvatskog pozitivnog ugleda u svijetu. služe se niskim udarcima i rade aktivno na podjeli društva ... prikaži još! hrvatske. ima toga kleričnog i negativnog...

  21:30 08. 4. 2018.
 • marginalac:

  tko je za placanje crkvena poreza..neka mi slobodno udari minus.

  21:27 08. 4. 2018.
 • Avatar bushvzdhr
  bushvzdhr:

  Klerikalci su vampirica Vestica; suha Dugina Gunjača; Neron Berni; Klimoglavac Nonjica; Prdoljakica; Divljakušetina; ratno Anemični Plenkica i ostali teatar političara spodoba - to jest političari su suprotnost ljudskom biću i životu odnosno imaju grijeh samoljubivosti ( svoju sliku štujem i ljubim ).

  19:52 08. 4. 2018.
 • marginalac:

  sta nema masineriju..kao da je za to potrebna neka masinerija..i velika mudrost..ajmo ovako..tko moze prisustvovati..na njihovim partijskim i drugim politickim sastancima..tko..ajde tko..naravno samo clan..sa iskaznicom..e i na njima mogu iskazati sta ih volja..biti ubica..i glasati za pobacaj..biti za ik..pk..sk..to je ... prikaži još!e sve njihovo pravo..ali crkva im svoje regule..i tko ih ne postuje..vanka...a najbolji znak je porezna karta i na njoj placani crkveni porez..e moji raki govnjari..

  20:30 08. 4. 2018.
 • Avatar krcedolac
  krcedolac:

  Otkad crkva nema klerikalnu mašineriju!? Živi u divljem braku sa državom i ima bolji marketing i glasnogovornike od vlade...dresirane ovce dobro znaju čijeg čobana treba slušati!

  20:06 08. 4. 2018.
 • Avatar istovari
  istovari:

  Članovi klera koji se pačaju u politiku a ne bi smjeli jer je država laička i sekularna su klerikalci i promiču klerikalizam. Tipično za nerazvijena i zatucana društva.

  2 19:44 08. 4. 2018.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.