Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21.10.2016. u 07:08

Urnebesan je svijet dječje mašte.

Bilo je pitanje dana kad će se “klauni ubojice”, koji zbijaju morbidne šale s djecom i odraslima plašeći ih na ulici, pojaviti i kod nas. Vijest o tomu da su, dan-dva nakon što su viđeni u Sloveniji, stigli i u Hrvatsku proširila se društvenim mrežama među zagrebačkim pučkoškolcima i prije nego što je objavljena u ozbiljnim medijima.

Koliko su djeci bliski globalizacijski procesi govori i to da im nije čudno što su “jezivi klauni”, nakon što su se u kolovozu pojavili u Americi a potom i u Velikoj Britaniji, sada i kod nas, već što su stigli puno brže nego iPhone 7 ili osma knjiga o Harryju Potteru. Stoga traže logično objašnjenje kako su to uspjeli, k tomu neopaženo. 

Dakako, i ona djeca koja su shvatila prijevaru i “copycat” tehniku onih koji su još jučer u Osijeku ili Koprivnici gledali snimke klauna koji zbijaju neslane šale u Americi ili Velikoj Britaniji, ne bi htjeli sresti klauna s maljem, nožem ili bejzbolskom palicom.

Svaki se roditelj užasava pri pomisli na takvo što. Američki i britanski mediji vrve bizarnim primjerima gdje su takve šale izazvale ozbiljne probleme žrtvama, a i “duhovitim” akterima koje policija uhićuje i sankcionira.

Riječ je o opasnoj zabavi i kad su iza maske nestašni tinejdžeri, i to zbog mogućih reakcija prestrašenih, roditelja ili koulrofoba (onih koji osjećaju iracionalan strah od klauna), ali i zbog zloporaba pomodnog trenda, što čine razbojnici i sitni kriminalci. Stoga, “klaune ubojice” treba na vrijeme “protjerati” iz Hrvatske.     

>> Strašni klaunovi i u Petrinji?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije