Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Premium

Kažnjavanje zastupnika počinje na kraju mandata

Lekin Kodeks upućen klubovima zastupnika predviđa kazne za neopravdane izostanke iz Sabora
17. ožujka 2015. u 08:15 1 komentara 603 prikaza
Josip Leko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Lekin Kodeks po sporom postupku

Josip Leko, predsjednik Sabora, do kraja mandata mogao bi progurati prijedlog Kodeksa o etičkom ponašanju zastupnika. Lekin Kodeks upućen klubovima zastupnika predviđa kazne za neopravdane izostanke iz Sabora. Prvi izostanak kažnjavao bi se upozorenjem, a tek drugi novčano s 300 kuna, što uz prosječne zastupničke plaće od 17.000 kuna znači da su i dalje u plusu. Jutarnji piše da bi Kodeks mogao biti usvojen do 15. srpnja pa bi se mogao primjenjivati od jesenskog zasjedanja. Ako ga uopće bude, odnosno ako ga ne preduhitre parlamentarni izbori.

Smiješak, molim

Smisao politike Zorana Milanovića: možemo se slikat’

Zoran Milanović, premijer, poziva predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović na gradilište mosta prema Čiovu.

"Možemo se slikat'", poručuje premijer i otkriva samu bit hrvatske politike. Možete se slikat'. Doista.

Socijalna država

Banka ovršila šestogodišnjeg dječaka s invalidnošću

Janja Tomas, majka šestogodišnjeg djeteta s invalidnošću iz Imotskog, neugodno se iznenadila kada je shvatila da je Fina putem Zagrebačke banke ovršila – njezina sina. Janja Tomas za Slobodnu objašnjava da je riječ o doplatku od 500 kuna koji je njezin sin zbog tjelelesnog oštećenja dobio od Centra za socijalnu skrb, a što su zaštićena sredstva koja se ne smiju ovršiti. U banci, nažalost, nisu prihvatili reklamaciju i dokazuju da su ovršivši dijete s invalidnošću – postupili striktno po zakonu.

Novi član kluba glavnih tajnika

Mirela Holy predstavila svog “Vasu” sa sabljom

Hrvoje Horvat, ravnatelj Savjetodavne službe javne ustanove za savjetodavnu djelatnost, dočekao je svojih pet minuta slave, ali ne kao čelnik paradržavne ustanove alanfordovskog naziva. Horvat se, odjeven kao majstor borilačkih vještina u kimonu i sa sabljom u ruci, pohvalio putem duplerice Jutarnjeg da je on "Mireli Holy ono što je Vaso Karamarku". Želio je reći da je on glavni tajnik ORaH-a i operativac koji iz sjene Mirele Holy vuče konce u toj stranci. Horvat pojašnjava da se "bavi apsolutno svim pitanjima vezanim za stranku", a za Brkića kaže da ga ne poznaje dobro, ali ga cijeni jer "Brkić svoj posao obavlja jako dobro". Sudeći po rezultatima, mnogo bolje od Horvata.

>>Pet godina na Pantovčaku ispraznilo mu kućni budžet

>>Naši zastupnici primaju više od čeških i mađarskih

Kobe Bryant
POGINUO SLAVNI KOŠARKAŠ
Ovo je jezivo: Pogledajte što je Kobeu Bryantu predviđeno još 2012. godine
PoKRENI
PONOSNO VOLONTIRAMO
Korporativnim volontiranjem do boljih promjena u društvu
  • balic:

    Eticki kodeks,ha ha ha ha jako ces im naudit sa 300kuna kazne i opomenom.radnik ne dodje neopravdano na posao tri dana dobije otkaz ,a mi placamo neradnike u saboru koji dodju samo kad im se prohtje.