Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
26.09.2016. u 19:13

Hoće li to biti Hrvatska u kojoj će nebrojeni naši novokomponirani generali držati bukvice sveučilišnim profesorima i intelektualcima?

Kakva će Hrvatska biti nakon što se formira nova, navodno proeuropska Vlada koja bi Hrvatskoj trebala donijeti prijeko potrebnu ekonomsku, a onda i društvenu stabilnost? Hoće li to biti Hrvatska čiji će politički ekstremno neartikulirani zastupnik Sabora pozivati da se na buntovne studente ide pendrecima, suzavcem i silom? Hoće li to biti Hrvatska u kojoj će javno deklarirani kršćanski aktivisti objavljivati imena književnih autora čije su knjige nepoćudne i opasne i tako zapravo preuzeti ulogu partijskih komesara i one nekadašnje jugoslavenske ideologizirane komisije za šund? Hoće li to biti Hrvatska čiji će se ministar kulture radije pojaviti na otkrivanju spomenika kontroverznom domoljubu koji se bavio i terorističkom aktivnošću nego na dramskoj premijeri na Dubrovačkim ljetnim igrama?

Hoće li to biti Hrvatska čije će Ministarstvo kulture mrtvo hladno otkupiti knjige neupitnog ratnog zločinca, ali ne i knjige popularnih i važnih pjesničkih autoriteta kakav je bio i ostao Arsen Dedić? Hoće li to biti Hrvatska u kojoj će političari lokalnog dometa i još lokalnijeg fokusa javno raspredati o honorarima primadone svjetskog glasa i samoprijegorne vokalne pedagoginje Dunje Vejzović u riječkom Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci? Hoće li to biti Hrvatska koja će u Europskoj uniji i dalje prednjačiti po najmanjem ulaganju u kulturu i obrazovanje? Hoće li to biti Hrvatska u kojoj će se agresivno relativizirati žrtve Drugog svjetskog rata, kao i postojanje nacističkih koncentracijskih logora na teritoriju NDH? Hoće li to biti Hrvatska u kojoj će nebrojeni naši novokomponirani generali držati bukvice sveučilišnim profesorima i intelektualcima? Hoće li to biti Hrvatska u kojoj će dobro plaćeni kolumnisti na javnoj televiziji ismijavati čak i elementarno postojanje sindikalnog pokreta? Hoće li to biti Hrvatska čije političare nikada, ali baš nikada ne možete vidjeti na nekoj repertoarnoj kazališnoj predstavi ili koncertu klasične glazbe, a da o predstavljanju neke knjige i ne govorim? Hoće li to biti Hrvatska koja će svojim velikanima i dalje podizati upravo vulgarno kičaste spomenike koje nije vrednovala struka?

Hoće li to biti Hrvatska u kojoj će se diplome (uostalom, baš kao i putovnice) štancati i po babi i po stričevima, za mali novac i za privatne probitke? Hoće li to biti Hrvatska u kojoj će se s malo argumenata, a puno srednjovjekovne slame u glavama rušiti i one rijetke reforme koje su uspjele proći političko sito i rešeto? Hoće li to biti Hrvatska iz koje će i dalje bježati najobrazovaniji i najproduktivniji? I hoće li to biti Hrvatska u kojoj će nam iz Buzina i Bruxellesa određivati budućnost odijevajući nas u afganistanske uniforme i tjerajući nas da se ogradimo žicom čak i od onih susjeda koji su nas gotovo jučer “milovali” tenkovskim gusjenicama?

>> Glasnović bio na misi za časnike NDH: 'U Hrvatskoj se nastavlja povijesna inverzija, laž, obmana'

Komentara 6

Avatar delminium
delminium
21:56 26.09.2016.

Kakva i do sad, bez lustracije nema Croatie. Dakle za gospodarski oporavak provest revizijsku lustraciju kad oduzmemo komunistima lovu koju su pokrali onda ide napredak.

BA
bakulušić
21:37 26.09.2016.

Gospodine Derk, sveučilišni profesor je pozvao studente da zaštitarime polome noge. Dekan Previšić i rektor Boras su dobili "sliku" kako se na ISIL-ovski način skraćuju glave. Pojedini profesori su pod pritiskom "revolucionara" morali prekinuti predavanje i napustiti predavaonicu. Neznatna manjina profesora i studenata lijevo-liberalnih svjetonazora uzima sebi pravo da određuju pravila igre cijelom fakultetu koji broji oko 8 000 studenata i profesora. Ne na temelju pozitivnih zakonskih propisa nego na temelju "plenuma". Ako to smatrate pravilnim, založite se da se "plenumi" uvedu u medijske kuće, u trgovačke centre gdje majke rade i petkom i svetkom, i poduzeća i ustanove koje imaju problema sa isplatama plaća. Zauzmite se da svi u Hrvatskoj imaju ista prava kao "plenumaši" na Filozofskom fakultetu. Ako je sloboda njima, zašto ne bi bila svima. Onda nam ne treba ni zakonodavna, ni izvršna ni pravosudna vlast, "Plenumi" će sve određivati. Zar takvu Hrvatsku želite?

PL
plavokosi
21:07 26.09.2016.

Koliko pitanja ali nigdje nijednog kojebi upućivalo na to da se komunistički zločini procesuiraju. Zato su pitanja takva, kao da autor ipak vise vrednuje onaj partijski sud, nego današnju slobodu da svako može izdati knjigu I iznijeti svoj stav, pa makar se snjim nemora niko složiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije