Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iva Boban Valečić

Kako to da nema za povišicu liječnicima, a ima za niži PDV?

Vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
02.08.2019.
u 18:55

Premijerovo obraćanje apel je stranačkim drugovima da mu ne zagorčavaju život

Vlada je jučer održala svoju posljednju sjednicu prije kolektivnog godišnjeg odmora, a ta je činjenica, čini se, prilično relaksirala premijera Andreja Plenkovića. Nakon poduljeg suzdržavanja od bilo kakvih natruha dvosmjerne komunikacije s novinarima, on se jučer konačno odlučio održati presicu na kojoj je saslušao sva postavljena pitanja, a i odgovori su mu, za razliku od onog što smo mogli čuti samo tjedan dana prije, doista imali veze s temama o kojima ga se pitalo.

No, fokus cijele presice pritom je s državnih skliznuo na stranačka pitanja, a premijer je u nekim trenucima zvučao kao da se obraća saboru HDZ-a. Plenković je očito svjestan da ga na jesen čeka vrlo naporno razdoblje, koje bi mu dodatno mogla zagorčati činjenica da se u javnosti polako “outaju” svi koji bi ga željeli zamijeniti na čelu stranke. HDZ-ovcima je zato iz Banskih dvora poručio – unutarstranački izbori tek su nam na trećem mjestu prioriteta. A da bi nakon podbačaja na euroizborima ojačao položaj svoje stranke i vlastiti položaj u njoj, Plenkoviću je nasušna još jedna pobjeda Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima.

Zato se jučer nije libio, s konferencije za novinare koju je održao u svojstvu premijera, poručiti kako od svih u HDZ-u očekuje jedinstvo, angažman i potporu kampanji njihove predsjedničke kandidatkinje. Uz to, prioritet su, kaže, i predsjedanje Hrvatske EU i realizacija Vladinih programa. Ovo premijerovo obraćanje (osim ako ne razmišlja o prolongiranju unutarstranačkih izbora izvan statutarnih rokova) direktan je apel stranačkim drugovima da mu dodatno ne zagorčavaju život i nastavak njegove “jadikovke” otprije tjedan dana kada se požalio kako nijedna Vlada do sada nije trpjela takve pritiske i napade oporbe.

Iako je već na prvi pogled jasno kako se pritisci koje Plenković trpi ne mogu mjeriti s prosvjedima s kojima su se morali nositi neki njegovi prethodnici, ono s čim se sada nosi jesen bi mogla pojačati i dodatnim pitanjima. Primjerice, kako to da nema novca za više plaće liječnika kada je našao dvije milijarde za snižavanje PDV-a s Bog zna kakvim učincima.

Ključne riječi

Komentara 13

MK
mksdk
21:45 02.08.2019.

Porezno rasterećenje je nužan korak k oporavku svakog segmenta ekonomije, pa tako i zdravstva. Drugi korak je skidanje 90% službi s državne sise (zdravstva također).

MK
mksdk
21:45 02.08.2019.

Porezno rasterećenje je nužan korak k oporavku svakog segmenta ekonomije, pa tako i zdravstva. Drugi korak je skidanje 90% službi s državne sise (zdravstva također).

MA
mata73
21:54 02.08.2019.

Daj ma molim kako ih nije sram trazit dok se drugi građani bore sa 3400kn ma zdravsteno treba ukinut i sve to dat na plaći građanstvu. Svaki lijek i operaciju treba plačat. a od tog se naplatit rad, tako ćeo će većina arogantnih liječnika morat potrudit vise oko pacijenta za razliku u ovakom sustavu dje su pacijenti samo topovsko meso. Ovo se ne odnosi na sve svaka čast iznimkama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije