Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
29.01.2021. u 08:43

Sebičnost koju je s Bidenom pokazala Amerika prigrabivši za sebe cjepiva koliko joj treba a drugima što ostane, u tren je srušila sve optužbe da je Trump srozao ugled SAD-a u svijetu

Dijeljenje je cjepiva kao dijeljenje uloga u ratu. U ratu su najbolje zaštićeni vladari, političari, društvene elite, a u smrt se šalje sirotinja. U Hrvatskoj su među prvima cijepljeni političari - ministri, gradonačelnici, saborski zastupnici, zatim suci Vrhovnoga suda itd. Zašto baš oni? Navodno zbog “kampanje propagiranja cijepljenja u poslovično sumnjičavom pučanstvu”.

Koja obmana! Prednost u cijepljenju imaju isti ljudi koji imaju najveću moć i u prosjeku najveće plaće u državi. Posljednji će biti cijepljeni oni koji su i posljednji u raspodjeli moći i društvenog novca. Oni mogu umirati, oni su manje važni ili nevažni. Ali zaštititi treba Plenkovića, Jandrokovića, Milanovića, zastupnike, državnu i lokalnu političku elitu, jer oni vode zemlju. Na gospodarskim i drugim ljestvicama Europske unije Hrvatska je pri dnu ili na samom dnu, a tako će biti i u cijepljenju protiv korone. Manje-više iste su povlastice i u svjetskim razmjerima – prvi su Velika Britanija, koja je prva odobrila cjepiva i prva počela cijepiti, zatim Izrael, koji je proizvođačima cjepiva platio cijenu dvostruko veću nego Europska unija, i SAD, gdje i jesu glavni proizvođači koje je nova, Bidenova administracija prisilila da prvo namire Ameriku. Kao što pišem na još jednom mjestu u listu, opet se pokazalo da su Anglosasi i Židovi gospodari svijeta.

Raspršile su se iluzije o pravdi u svijetu kao i iluzije o moći i jedinstvu Europske unije, koju su proizvođači cjepiva jednostavno i bezočno prevarili, pa su se onda pojedine članice EU pobrinule da se snađu same. A Hrvatska? Kao i obično i kao što se moglo i očekivati, cijepljeno je samo 70.000 građana. Može nas tješiti susjedstvo, malo je građana cijepljeno i u Sloveniji a u BiH – nitko! No ne može nas utješiti podatak iz Srbije, gdje je cijepljeno gotovo četiri puta više građana nego u Hrvatskoj. Dok je u nas cijepljenje stalo, tamo država ima još oko 600 tisuća osiguranih doza, građani na punktove za cijepljenje dolaze po pozivu, s unaprijed utvrđenim terminom, pa se tako u jednom danu zna cijepiti 15 do 20 tisuća ljudi. Raspodjela cjepiva srušila je dva politička mita u Hrvatskoj – mit o moći i jedinstvu Europske unije i mit o sreći koju Americi i svijetu donosi izbor novog predsjednika Bidena. Niti je Europska unija moćna i jedinstvena, niti je Biden onaj iz predodžbi njegovih obožavatelja – sebičnost i nasilnost koju je s njim pokazala Amerika prigrabivši za sebe cjepiva koliko joj treba a drugima što ostane, u tren je srušila sve optužbe da ja Trump srozao ugled Amerike u svijetu, što je bila jedna od Bidenovih frazetina u predizbornoj kampanji.

Ipak, u EU i Hrvatskoj većih nevolja neće biti. Jer, u pauzi namicanja nekretnina i jahti, potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica uvjerava kako Komisija “poduzima konkretne korake da bi zaštitila interese članica EU”, pa se Americi i proizvođačima cjepiva tresu gaće. Slavni Gordan Lauc kaže kako “zbog bitnog smanjenja doza cjepiva koje će nam biti isporučene neće biti velikih posljedica”, cijepit će se najugroženije skupine, te ističe da je “znatan broj građana stekao imunitet prirodnim putem”. Bogomdani smo narod mi Hrvati, dok se drugi grozničavo jagme za proizvode Pfizera i drugih, mi možemo biti bezbrižni jer smo “stekli imunitet prirodnim putem”. Sam pak Lauc nije se cijepio protiv vrijeđanja ljudi, pa je tako prošlog proljeća nogometaša Lovrena i pjevača Cetinskog, koji su se protivili cijepljenju, nazvao – budaletinama. Sreća je što ga danas imamo da nas kraj tolikih novozaraženih i umrlih tješi kako nas kašnjenje cjepiva neće ugroziti, jer smo među ostalim sretna djeca prirode.

Na referendumu je za ulazak u Europsku uniju glasalo malo “prirodnih” Hrvata, samo 29 posto ukupnog broja birača, osjetno manje od trećine, pa bismo mogli pitati vlast, koja toliko slavi EU da se skoro preselila u Bruxelles, može li nam obećati da će u idućih deset godina biti cijepljen barem toliki postotak Hrvata, što bi bio alibi za članstvo Hrvatske u sirotoj Uniji? Ili će možda iseljavanje rasteretiti Banske dvore i te “obveze”. Do tada nam moćnici iz svijeta poručuju: mislite na druge – ne cijepite se!

Komentara 11

BR
brkicivana596
09:41 29.01.2021.

I tako stoji u Bibliji oni koji budu prvi bit ce zadnji , a zadnji(necjepljeni)bit ce prvi, u dugogodisnjoj studiji (10 godina) i usporedbi cjepljenih i necjepljneih na razvoj kronicnih bolesti , dokazano je da cjepljenji u 54% vise oboljevaju od kronicnih bolesti dok kod necjepljenih je samo izmedju 7-10%, dakle budite sretni da niste cjepljeni, jer od covida-19 oboljeli prezive u 99,7%.

Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
09:50 29.01.2021.

Dabogda nikad ni nedošlo

SG
Saul Goodman
09:06 29.01.2021.

Što misliti o instituciji ili upravnom tijelu kojem je potpredsjednica Dubravka Šuica???!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije