Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJATELJ OTKRIVA SVE

Kako je propao Tyson: 'Svaka odluku koju je donio u životu bila je vezana uz seks'

Mike Tyson
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
25.02.2015.
u 17:30

– Svaka odluku koju je Tyson donio u životu bila je vezana uz seks – piše Holloway.

Imate li, kojim slučajem, vlastitog menadžera, može se pretpostaviti da mu beskrajno vjerujete. S njime dijelite i dobro i zlo. On se brine o vašoj karijeri, da vam u svakom trenutku ne nedostaje "ptičjeg mlijeka", štiti vas od vanjskih utjecaja, radoznalih medija, raznih dosadnjakovića i grebatora, a vi mu za taj iznos, u džep gurnete kakav, simboličan, iznos. Bolje reći okrugli, recimo 20 ili 30 posto vaše zarade. A ako vam treba menadžer, to bi mogla biti fina svota. Ali, ako vam je menadžer stanoviti Rory Holloway, za očekivati je da će – uzeti lovu, a onda i sve prepričati javnosti. Bez zadrške...

Tysonove ovisnosti

A upravo se sa spomenutim menadžerom "spetljao" Mike Tyson. Vjerovao mu je bespogovorno, dvojica su čak bili i vrlo dobri prijatelji još od tinejdžerskih dana, no sada je izašla knjiga. Autor – menadžer. Tema – njegov pulen. Naslov je "Taming the Beast: The Untold Story of Mike Tyson", a cilj iznijeti prljavo rublje najmlađeg boksačkog prvaka svih vremena, apsolutnog sinonima za boks. To, od vlastitog menadžera, pretpostavljamo, ne želite... No, Tyson je idealno ime za dodatnu zaradu. Lako za prijateljstvo.

– Mike Tyson je kulturološki fenomen, teškaški boksački prvak, filmski glumac, pisac, zvijezda Broadwaya, vlasnik tigra, kriminalac, čovjek koji puni stranice žutog tiska. A njegovi memoari, knjiga "Undisputed Truth", bila je bestseler prema Ney York Timesu. Međutim, bez obzira na to što nitko ne dovodi u pitanje istinu u toj knjizi, posve je jasno da nije sve ispričao.... – navodi menadžer Holloway, koji se, eto, sam odlučio nadopuniti Tysonovu vlastitu autobiografiju svojim dijelom priče. Prije nego je Tyson na lice tetovirao maorske tetovaže i nabavio tigra, bili su nerazdvojni, zajedno su zaradili milijune.

– Bili smo najbolji prijatelji, no kada je ispljunuo uho Evandera Holyfielda 1997. godine, pljunuo je i na naše prijateljstvo koje je trajalo 15 godina. Bilo je tužno iz sjedalice u publici kraj ringa gledati najboljeg prijatelja kako tone u ponor, kako sam sebe uništava.

Djetinjstvo je krivo za sve

I o čemu spomenuti Holloway piše? Znamo već za slučaj silovanja misice Desiree Washington, konzumacije droga, nasilja, premlaćivanja supruge i spomenuti pokušaj kanibalizma i boravaka u zatvoru. Novi detalji vezani su većinom za seksualnu ovisnost Mike Tysona, njegovu katastrofalnom znanju vožnje automobila, ali i divljem stilu života. Kad spominjemo automobile, postoji anegdota kako je Tyson u vrijeme svoje najveće slave, za rođendan kupio dvadesetak novih BMW-a te se s prijateljima zabijao u obližnje drvo... Tako su slavili. Nije ni čudo da je i bankrotirao. Do danas je najpoznatiji sportaš koji je potrošio nevjerojatno bogatstvo, koje je iznosilo više od dvije milijarde kuna.

– Svi imaju plan, sve dok ih ne opalim po ustima – kazao je Tyson, čiji "plan" se, financijski gledano, nije pokazao pravim.

– U ringu ga nitko nije mogao zaustaviti, a karijeru si je mogao uništiti samo zbog svoje slabosti na žene. Svaka odluku koju je Tyson donio u životu bila je vezana uz seks. Znao sam da će ga to stajati karijere, no na planetu nije postojala niti jedna osoba koja bi ga mogla zaustaviti u propasti. Čudim se što se više djevojaka nije podnijelo tužbe. Cijeli sam se život borio kako bih Tysona držao dalje od žena, no dogodilo se to da sam, posjećujući ga u zatvoru, od čuvara čuo: "Dođite neki drugi dan, Mikea u redu čeka niz žena." Imao je više žena kada je bio u zatvoru nego kada je bio na slobodi... – ispričao je za Mirror spomenuti menadžer i autor knjige.

Autor je u knjizi otkrio da Tysonov disfunkcionalni odnos sa ženama korijene vuče u djetinjstvu, kada je odrastao u Brooklynu, u New Yorku. Sa 13 godina već je bio uhićen 38 puta za sitnija kaznena djela i tučnjave.

>> Tysona uništile fatalne ljepotice, 'kriva' i Naomi Campbell

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije