Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.02.2020. u 22:03

Kritika Milanovićeva izbora savjetnika teška je uvreda “predsjedniku s karakterom”

Nakon što su se odgledali “Svi predsjednikovi ljudi” u režiji Zorana Milanovića, čak i za one koji ga jako dobro znaju, unatoč i inauguracijskom govoru, on je postao homofob!?

Očekivano je što su LGBT udruge, nezadovoljne njegovim izborom savjetnice za odgoj i obrazovanje, posve zanemarile tko je svim sredstvima vodio bitku protiv referenduma o braku i kome mogu zahvaliti ozakonjenje životnog partnerstva, prekretnice u priznanju njihovih prava. I neki mediji tvrde da je tim izborom proizveo prvi skandal. Razočaran je čak i Milanovićev bivši specijalac za pravna pitanja Peđa Grbin koji je za Novi list rekao kako “gospođa ne zastupa vrijednosti koje bi bile kompatibilne s onima koje zastupam ja, kao i Zoran Milanović u kampanji”.

Logično, puno je bolji osjećaj kad pokraj sebe imaš nekoga tko ti stalno govori: “Predsjedniče, i ja tako mislim”. Ali, kad se uzme u obzir što je stvarno uloga savjetnika, kritika Milanovićeva izbora zapravo je teška uvreda “predsjedniku s karakterom”, čija je najveća premijerska mana bila što nije slušao mišljenja drugih. Uostalom, vidjeli smo kako je Stjepo Bartulica kao savjetnik za vjerska pitanja utjecao na Ivu Josipovića, koji je, doduše nakon predsjedničkog mandata, HTV-ov program na blagdan Velike Gospe nazvao “katoličkom džamahirijom”.

Ako je Milanović u kampanji inzistirao na inkluzivnosti i obećavao biti predsjednik svih građana, onda bi njegov izbor trebao biti veći ili jedini problem njegove savjetnice s obzirom na njezinu suradnju sa Željkom Markić i Generalskim zborom. Milanović se samo potvrdio kao “predsjednik s karakterom” jer od svog izbora nije odustao unatoč kritikama pa i iz SDP-a. Istodobno mu je druga savjetnica žestoka protivnica referenduma o braku i, slučajno ili ne, izbor u inat kadrovskim promišljanjima šefa SDP-a.

Predsjednikovi ljudi njegov su izbor, dobar ili loš. Uostalom, sve i da je pogriješio, u tomu je skandalozno jedino to što su baš njegovi već zaboravili da je molio za zrno razumijevanja za greške koje “nikad neće biti namjerne”. Pri tomu je poruka kako ne pristaje da je greška “kad se razilazimo u mišljenjima i stavovima” očito jednako prikladna i za ljevicu.

GALERIJA Zoran Milanović prisegnuo za novog hrvatskog predsjednika

Zoran Milanović
1/13
Ključne riječi

Komentara 4

SZ
slaven.zadravec
09:55 24.02.2020.

Problematično nije njeno uvjerenje nego razlog zbog kojeg je izabrana - naime zato što je prijateljica predsjednikove supruge. Zbog toga Milanović ubuduće ne može vjerodostojno govoriti protiv zapošljavanja po stranačkoj liniji ili protiv nepotizma.

AN
andreja1972
00:41 24.02.2020.

Konacno jedan desnicar u vrhu politike. To Zoki!

Avatar lola lola
lola lola
00:33 24.02.2020.

Covjek je na vlasti 2 dana!! Pustite ga malo na miru.....nakon mjesec dana mozda ce biti vrijeme za kritike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije