Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
08.07.2019. u 09:11

Predsjednički izbori formalno još nisu raspisani a kampanja javna ili prikrivena već tutnji Hrvatskom. Biračima se nudi od populističkih štoseva na granici dobrog ukusa do lijepih riječi i fraza ili od otvorenih ponuda tipa “birajte mene ako želite imati normalnu državu” do ničega jer je kandidat nakon ulaska u Europski parlament nestao u bespućima društvenih mreža

Predsjednička kampanja u punom je zamahu, iako formalno izbori još nisu raspisani, i iako formalno predsjednica još nije javno obznanila da ide u borbu za drugi mandat. Ali je neko njezino duboko grlo preko HTV-a neslužbeno poručilo da će ići po drugi mandat.

Ona bi sa službenom objavom čekala do kolovoza, nakon Dana pobjede, da dotad može obnašati svoju dužnost, kako kaže, a da se sve ne svede na izbornu kampanju. I njoj da netko vjeruje da sve što i sad radi nije zapravo prikrivena kampanja?

Zar predsjednica i njezina savjetnička svita doista misli da su baš svi u ovoj državi takve ovce, pa da ne vide kako se vodi kampanja na trošak poreznih obveznika? Najbolji dokaz toj prikrivenoj kampanji bio je nedavni intervju koji je predsjednica dala Hrvatskom katoličkom radiju. Bilo bi sve u redu da je taj razgovor objavljen puno prije, bez obzira na njegov sadržaj. No intervju kakav je dala, i termin, isključivo su u cilju kampanje i pridobivanja biračkog tijela.

Ali je nevjerojatno koliko se predsjednica nisko srozala, na koje je sve grane spremna pasti, samo kako bi zadržala vlast. Tako je ona u tom razgovoru dala do znanja svima nama da u automobilu najčešće sluša baš Katolički radio, da ga slušaju i neki njezini iz osiguranja, ali i da neki njezini tjelohranitelji čak mole krunicu. Ostalo je samo nejasno, mole li krunicu dok su u službi s njome, ili u privatno vrijeme. Pričala je ona tako kako je i ministrirala, a vrhunac svega bio je pokušaj pjevanja duhovne pjesme “Krist stade na žalu”. Jako, jako degutantno!I još nešto.

Dugo se nagađalo zašto predsjednica konačno ne kaže ide li po drugi mandat ili ne. Dugo se nagađalo da je čeka neka funkcija u inozemstvu. I onda što HTV u dosluhu s Pantovčakom napravi? Prvo središnji dnevnik HTV-a objavi informacije o dogovoru oko podjele fotelja u europskim institucijama. I onda kao grom iz vedra neba, odmah nakon te informacije, u dnevniku čujemo ekskluzivnu informaciju, kako je s Pantovčaka HTV-u potvrđeno da će predsjednica ići u nove izbore. Je li objava tih dviju vijesti u isto vrijeme samo slučajna, ili je doista u igri bila i neka fotelja vani, pa je predsjednica kalkulirala do posljednjeg trenutka?

Ovako objavljena vijest ostavila je velik prostor sumnji upravo za tako nešto! Miroslav Škoro pak po starome, lijepe riječi i fraze, i pokazuje da nema pojma o onome o čemu priča. Recimo, porijeklo imovine može se utvrđivati i po svim sadašnjim zakonskim propisima, ali je druga stvar što sustav ne funkcionira.

Referenduma o uvođenju eura ne može biti jer se Hrvatska potpisom Pristupnog ugovora s EU obvezala i uvesti euro nakon vremenske prilagodbe. Jedino je moguće vremenski nešto otegnuti prilagodbu, i ništa drugo. Ili, pokazuje totalno nepoznavanje parlamentarne demokracije. Uglavnom, puno ultra populističkih parola, i ništa više. A Mislav Kolakušić? Odmah po izboru u Europski parlament najavio je da ide za predsjednika, ali i za premijera.

Međutim, od njega ni traga ni glasa, osim što se pohvalio da je u Europskom parlamentu izabran u Odbor za pravna pitanja. No zato će nas Zoran Milanović dobro uveseljavati, kao i njegov SDP. Prvo je u SDP-u nastao zaplet u subotu, u formulaciji je li Milanović predsjednički kandidat SDP-a ili ga partija samo podržava. Prvo su to novinarima morali razjasniti. Nepoznanica je i tko će sve financirati Milanovića, a SDP baš i nema puno novca.

Najveći biser nad biserima je u Milanovićevim vapajima da ga trebamo birati ako želimo imati normalnu državu. Ne pita li se on što je sve učinio da imamo normalnu i prosperitetnu državu kad je četiri godine bio na vlasti? Tada je učinio upravo suprotno! Svađao se sa svima i svakim, posvađao nas sa susjednim zemljama, s Europskom unijom, huškao na sve strane, debelo povisio javni dug države, šakom i kapom dijelio jamstva već propalim brodogradilištima, uz sve pokazivao totalnu socijalnu neosjetljivost, kad je recimo poplavljene u Gunji tješio tako da im je govorio da je njemu u stanu pukla pipa, pa ih razumije onako potopljene.

I da se ne govori o njegovoj lijenosti i bahatosti. Jer da je htio izmijeniti Hrvatsku na bolje, odavno je trebao zasukati rukave i raditi, pa tako i puno ranije dolaziti na posao još dok je samo vodio SDP, a ne tek negdje oko podne. I sad se pokušava vratiti u politiku, jer mu privatni biznis baš i ne cvjeta. Zato, dajte meni glas, da budemo svi normalni, pa da normalno i mene dalje financirate.

Na kraju je pitanje svih pitanja, kome dati glas kraj ovakvih kandidata? Odlučite sami, nema gotovih recepata! Kakav narod, takva vlast!

 

Komentara 22

ST
stefj
10:32 08.07.2019.

Možda bi stvarno trebalo izabrati Milanovića. Bio je najgori premijer najgore vlade, pa da imamo jednom i tog najgoreg predsjednika. Tako da se svi kasnije mogu hvaliti, ko recimo Plenković sada...

BK
Branimir Krešimir
14:44 08.07.2019.

Kakav narod,takav Despot.

RE
REYAM
17:33 08.07.2019.

U svakom slučaju Kolindi će biti najlakše voditi kampanju. Ona može bez problema ponoviti sve iz prošle kampanje obzirom da niti jedno obećanje nije izvršeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije