Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josip Skoblar:

Prihvatio sam ruku pomirenja koju mi je pružio Šuker

Josko Skoblar Photo
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
22.02.2016.
u 21:45

- Davor Šuker je tu odigrao pravu ulogu predsjednika saveza, Zdravko Mamić bio je također za to. Šuker me nazvao i dogovorili smo se, sad me zvao da idem s reprezentacijom u Izrael, ali imam previše obveza u Marseilleu - rekao je Skoblar za Max!.

Uhvatili smo ga u automobilu, Josip Skoblar (74) vraćao se u svoj Marseille, u grad u kojem živi, u klubu u kojem i dalje radi, s kojim je ostvario velike nogometne rezultate. Uostalom, jedini je naš igrač koji je osvojio Zlatnu kopačku, bio je najbolji strijelac Europe, piše tjednik Max!.

Trag koji je ostavio u Marseilleu nemjerljiv je i to se tamo ne zaboravlja. Njegov klub ove sezone u Francuskoj baš i ne blista.

– U klubu je sve u najboljem redu, vrlo stabilno kad govorimo o financijama, uvjetima, ali rezultati baš i nisu. Riječ je o klubu koji je naviknut na borbu za trofeje, a prošle godine nismo igrali ni u Europi, ni sad ne stojimo kako smo željeli – pričao nam je Skoblar o svom klubu koji će možda uskoro promijeniti vlasnika.

– Ima zainteresiranih kupaca, sadašnji gazda dugo se nećkao, ali sad je izgleda odlučio prodati klub. Navijači? Oni jedva čekaju da se to dogodi. Nadaju se da će novi bogati vlasnik uložiti mnogo novca u igrače pa da ćemo moći parirati PSG-u. No, bojim se da će onda i Parižani uložiti još više...

Vratimo se mi u naše hrvatske nogometne vode.

Hajduk previše hajdučuje

– Iako sam s Hajdukom osvojio dvaput jugoslavenski kup, Rijeka mi je ostala u fantastičnom sjećanju. Tamo sam uzeo stvar u svoje ruke, to je jako važno, moraš u klubu imati gazdu.

Rijeka i Dinamo imaju gazde u Miškoviću i Mamiću.

– Imaju i to je jako važno, možda i ključno. S tim da gazda mora biti i dobar, redovan platiša, a oni to jesu. Možemo se samo nadati da će tako i ostati u oba kluba.

Skoblar prati što se događa u hrvatskom nogometu.

– Redovno, doduše ne baš cijelu ligu, ali dobro znam što se događa i u toku sam s HNL-om. Osim Dinama i Rijeke, ostali su klubovi katastrofa. Liga nam je, s obzirom na uvjete, probleme koje klubovi imaju, prilično kvalitetna. Fale ti bolji uvjeti, fali publika, ima je samo Hajduk u većem broju. I to je dobro za Hajduk, ali nije dobro što Hajduk stalno, da tako kažem, hajdučuje. Stalno je u nekom konfliktu sa svima, a nepotreban je takav negativan stav prema drugima, prema savezu. Moj je dojam da tako skrivaju slabosti, da baš i nisu pomeli pred svojim vratima. Ove su im godine rezultati dosta dobri, bolji nego zadnjih godina, stvorila se konkurencija u ligi. Šteta je što Dinamo nema bolju atmosferu na tribinama, a zaslužuje ju s obzirom na rezultate koje ostvaruje.

Ove godine plavi su bili dobri u Ligi prvaka.

– Meni se baš i nisu svidjeli. U redu, dobili su Arsenal, a i dojam je da su podcijenili Olympiakos. Na kraju, završili su posljednji u skupini. To je dojam o igri, ali Dinamo je napravio ogromnu stvar samim ulaskom u Ligu prvaka. Ljudi moji, to je super, cijeli svijet je odmah čuo za Dinamo, bilo bi super da tako bude i sljedećih godina, da prođe kvalifikacije i da opet budu među nogometnom elitom – veli Skoblar.

Proslavljeni strijelac trebao bi biti nekakav ambasador Hrvatske na Europskom prvenstvu.

– Ne nekakav, ne želim biti nekakav ambasador nego pravi. Želio je Marseille da budem ambasador grada za Euro, ali onda se javio naš nogometni savez i nisam dvojio. Znate da je bila nategnuta situacija između HNS-a i mene, onda je savez pružio ruku i ja sam je prihvatio. Davor Šuker je tu odigrao pravu ulogu predsjednika saveza, Zdravko Mamić bio je također za to. Šuker me nazvao i dogovorili smo se, sad me zvao da idem s reprezentacijom u Izrael, ali imam previše obveza u Marseilleu.

Kakvu Hrvatsku očekujete na Euru?

– Skupina u svakom slučaju nije lagana, ali takve na Euru ni nema. Imamo uglavnom posloženu reprezentaciju, od Subašića koji je ovdje odličan, nadalje. Nismo favoriti, a gladni smo trofeja, ali nikad ne treba gledati predaleko, već ići korak po korak jer i drugi su kvalitetni – zaključio je naš proslavljeni nogometni as.

>> Skoblar: I Niko Kovač odveo bi nas na Euro 2016.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije