Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CVEBIN MALI

Još ne mogu shvatiti da nema Puca! Njegov sin Borut od tuge je prestao igrati tenis

Hrvoje Horvat
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
28.05.2014.
u 09:12

Jednog bih dana htio postati izbornik naše najbolje vrste, trener velikog kluba, kaže Hrvoje Horvat.

Hrvoje Horvat mlađi (36) nije kao igrač dostigao rukometne rezultate kakve je imao njegov otac Hrvoje Horvat stariji (68) koji je s bjelovarskim Partizanom osvojio Kup prvaka, a s reprezentacijom bivše Jugoslavije zlato na Olimpijskim igrama u Münchenu 1972. godine. Mlađi “Cveba” ima lijepu kolekciju medalja s europskih i svjetskih prvenstava u rukometu na pijesku, a mogao bi tatu nadmašiti kao trener. S Dubravom je ove sezone igrao u finalu hrvatskog kupa i drugu sezonu zaredom Dubrava igra ligu za prvaka Hrvatske.

– Za mene je već veliki uspjeh bio kada smo lani igrali ligu za prvaka. Iskreno, za ovu sezonu sam se bojao jer su nam otišli svi bitniji igrači: Kaleb, Kovačević, Tokić i Vozab. I zato je ova sezona za mene još veće iznenađenje od prošle. Igrački kadar bio je dosta “tanak” pa smo se morali pojačavati u hodu. Tako nam je iz Zagreba na posudbu došao Butorac, a i vratili smo neke naše igrače s posudbi iz nižerazrednih liga. I tako smo na kraju napravili korak naprijed – rekao je Horvat.

Sljedeće sezone Dubrava će prvi put igrati u jednom europskom kupu.

Igrači amateri, studenti...

To će sigurno biti veliki motiv za mene, ali i za igrače. Jasno, trebat će i nešto više novca nego ove sezone, ali vjerujem da će uprava kluba pronaći odgovarajuća rješenja. Mi smo amaterski klub, najviše sredstava dobivamo od grada, a ostalo nekako skupe prijatelji kluba. Moji igrači ne igraju za velik novac, uglavnom su to sve redom studenti, a nekoliko ih još uz rukomet i radi – rekao je Horvat.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Dubrava ima dobru suradnju s CO Zagrebom, posebice što se tiče posudbi igrača.

– Istina, ali vjerujem da će Dubrava svojim rezultatima privući i neke druge mlade igrače koji su željni igračkog napretka.

Kada se pogleda statistika Premijer lige, onda se lijepo može vidjeti da je Dubrava u vrhu što se tiče napada. Postiže puno pogodaka na utakmici.

– Znam da se utakmice dobivaju obranama, ali meni se više sviđa napad. Nema te obrane koju moji dečki ne mogu nadmudriti.
Utakmice vodi prilično mirno, bez puno galame.

S tatom u Njemačku

– Autoritet kod igrača ne stječe se galamom, već znanjem. Nema potrebe za vikom. Opet, dečki znaju da kada povisim ton, onda zaista nešto nije u redu. Doduše, kada povisim ton, to su zaista rijetki trenuci, to je kao da se dogodi nekakvo svjetsko čudo.
Rukomet je počeo igrati u Bjelovaru.

– Pa rukomet je u tom gradu bio popularan i sva su djeca barem jedanput zakoračila u dvoranu. Neki su ostali dulje, neki kraće. Ja sam ostao dulje. Ozbiljno sam krenuo trenirati u četvrtom razredu osnovne škole. Kada je tata otišao za trenera u njemački Gummersbach, ondje sam proveo dvije sezone pa sam došao u Zagreb, gdje sam igrao za CO Zagreb, Medveščak i na kraju za Dubravu. Bio sam i dvije godine u inozemstvu, jednu u Njemačkoj, jednu u Švicarskoj.

Foto: Damir Špehar/Pixsell

Hrvoje Horvat Cveba, Foto: Damir Špehar/Pixsell

Sestre Vanja i Jasenka nisu bile sportašice, ali su se udale za sportaše. Vanja je bila udana za nogometaša Zorana Mamića, sadašnjeg trenera Dinama, a Jasenka za rukometaša Iztoka Puca.

– Nažalost, dogodila se ta tragedija s Iztokom čija nas je smrt sve šokirala. Čovjek je nestao preko noći. Još nismo svjesni da ga nema. I njegov sin Borut nije prebolio, prestao je igrati i tenis.

U braku je s Aleksandrom. Imaju kćer Taru, a na putu je i braco.

– Supruga bi trebala roditi u rujnu, a sin će se zvati Borna.

Ima i neobičan hobi...

– Da, obožavam roniti. No, kako su obaveze vezane uz rukomet sve veće i veće, ronjenja je sve manje i manje – zaključio je Hrvoje Horvat.

>> Mladi 'veprovi': Nakon Vorija i Kopljara stižu novi dečki s istoka

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije