Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
03.06.2017. u 08:05

Marko Perković, baš kao i Marko Marulić prije 500 godina, šalje poruke o vjeri i rodoljublju

Zašto su (s)maknuti Boris Jokić i njegovi? Zato što u udžbenik iz hrvatskog jezika nisu htjeli uvrstiti pjesnika Thompsona, hrvatskog Boba Dylana.

Nije slučajno što je neki dan cijeli državni vrh pjevao “Lijepa li si”, u inat zakurikularenom Jokiću i ekipi koja je na popis lektire odbila upisati i dva Marka, Marulića i Perkovića. Nije isključeno da im je glavni krimen to što su Dalmatinci s križem oko vrata.

Perković, baš kao i Marulić prije 500 godina, šalje poruke o vjeri i rodoljublju. Svatko tko je pročitao Juditu s 2126 Marulićevih dvanaesteraca (nemaju veze s anatomijom tijela, nego duše), u Perkovićevim će rimama i ritmici sigurno pronaći sličan patriotski naboj!, naboj!...

A zašto je premijer Andrej Plenković smijenio trojicu ministara Mosta? Svakome tko je pratio kampanju odgovor je i više nego jasan.

Smijenjeni su kako ne bi i oni u službenim limuzinama mogli obići svako selo i kvariti raspored HDZ-ovim ministrima koji su se razmiljeli po terenu i stisnuli ruku svakom plavom, pardon, pravom kandidatu. Nije bilo lako sastaviti satnicu pazeći da se ministar ni slučajno ne susretne s gradonačelnikom ili županom iz suprotnog tabora, a da se izbjegnu i naguravanja s mostovcima, najjednostavnije je bilo smijeniti ih i izbaciti iz kampanje.

Jeste li posljednjih dana negdje vidjeli Orepića, Dobrovića i Šprlju? Pa naravno da niste. Jadni dođu na neki skup podržati svoje, a okupljeni se počnu smijuljiti da im se još na guzicama vidi otisak Plenkovićeve cipele. A što mislite zašto je došlo do afere Agrokor? Zbog prevelikih apetita jedne gladne obitelji? Neee... To Rusi zapravo žele Hrvate prevesti žedne preko Jamnice i uz pomoć vojske malih dobavljača prodrijeti u jugoistočnu Europu. Pravi cilj im je zapravo Slovenija. Vladimir Putin je isprva želio samo trofej, rodnu zemlju Melanije Trump, no sad mu je plan natjerati Slovence da – Thompsonu dozvole koncerte. Znamo da je zabrana nastupa u Mariboru na noge digla cijeli naš državni vrh, a vidjeli smo i fotografije na kojima predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović Trumpu na uho recitira “nemoj ići lijevo na križanju staze, tu ne ide niko, svi se zvijeri paze...”, pokušavajući ga zainteresirati za našu stvar. Nije sve to bilo slučajno.

Iza afere zapravo stoji sam Putin kao veliki fan Marka Perkovića! Zavolio je Thompsona nakon što je prvi put čuo “Neka niko ne dira u moj mali dio svemira”. To je, u stvari, još lani presudilo Jokiću. Eto, cijenjeni čitatelji, bila je to kratka “alternativna analiza” događaja koji potresaju Hrvatsku i šire. Kako ih je tradicionalnim metodama teško objasniti, možda bi se doista trebalo okrenuti alternativi, a to bi ujedno objasnilo i zašto se građani okreću alternativnim političarima. S njima barem znaju na čemu su. Ozbiljni politički analitičari proteklih su tjedana doista na velikim mukama. Teško je pohvatati sve Markove konake i racionalno objasniti građanima što im se to zapravo događa, i što su to “pjesnici” htjeli reći. Lako za Marka Marulića i Marka Perkovića...

Komentara 14

MA
Marko1337
08:39 03.06.2017.

Zar bi to bilo normalno da nam reformu školsrtva naše djece vodi orjunaška klika ?

AB
abendblatt
08:59 03.06.2017.

Jokic je smjenio sam sebe, jer nije shvatio da su djeca razlicita, da ima dobrih, vrlo dobrih, odlicnih i ucenika koji ponavljaju razred, dakle individualno znanje svakog pojedinca, nikad nece biti svi isti i svi isto za interesirani ili ne zainteresirani, tu reforma skolstva ne pomaze.

AB
abendblatt
09:01 03.06.2017.

Jokicu, vjera i vjeronauk, su zadnji problem skolstva, to je problem u glavi ne tolerantnih jednoumnih ljevicara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije