Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20.08.2016. u 22:21

Most je posljednjih dana počeo napadati HDZ, a na slučaju gospodarenja otpadom su i zaratili

Iako se službena kampanja za parlamentarne izbore tek zahuktava, a ona neslužbena traje od trenutka pada Vlade sredinom lipnja, u HDZ-u su napokon jasno rekli da bi Vlada bila najstabilnija kad bi je HDZ formirao sam. Bez Mosta. U SDP-u su, otpočetka svjesni da će Most radije izabrati HDZ nego njih, gradili svoju strategiju na parlamentarnoj većini i novoj Vladi bez Mosta.

Jasnom porukom Ivane Maletić, u današnjem intervjuu Obzoru, da bi Vlada HDZ-a bez Mosta bila idealna, očito su i u HDZ-u odlučili poslati poruku biračima da svoj glas daju “stožernoj” stranci žele li funkcionalnu i operativnu Vladu.

Prije početka službene kampanje u HDZ-u su isticali da je njihov politički suparnik isključivo SDP, a ne Most, a šef HDZ-a Andrej Plenković uporno govori da je otvoren za suradnju s Mostom, no u HDZ-u su ipak pribjegli i taktici “solo” pobjede HDZ-a. Uzimajući u obzir iskustvo Vlade HDZ-a i Mosta koju je naposljetku HDZ po nalogu Tomislava Karamarka srušio u Saboru, posve je jasno da stabilnost može jamčiti jedino Vlada koju bi izborni pobjednik mogao formirati bez Mosta, jer nikako nije vjerojatno da bi Most sam mogao formirati Vladu bez SDP-a i HDZ-a. 

Šest mjeseci Vlade HDZ-a i Mosta, koja je bila sastavljena na nepovjerenju partnera, u kojoj ključni akteri nisu uopće komunicirali, najbolji je dokaz da bi teško neka buduća Vlada, sastavljena od istih političkih partnera (bez obzira na odlazak Tomislava Karamarka) mogla bolje funkcionirati. Osim što HDZ jasno ističe da mu je cilj samostalna pobjeda (a ona može biti samo relativna) i potom formiranje vlasti s manjincima i još ponekim političkim strankama (Milan Bandić, možda HDSSB), i Most je posljednjih dana počeo napadati HDZ.

Dosad su isključivo udarali po SDP-u, a na slučaju gospodarenja otpadom Most je izravno zaratio s HDZ-om jer su optužili HDZ da je zbog pogodovanja privatnim interesima maknuo gospodarenje otpadom s dnevnog reda Vlade. Možda je sve izvjesnija velika koalicija HDZ-a i SDP-a.. 

>> Ako dobiju izbore, ovo će biti HDZ-ovi ministri: Savjetniku predsjednice kultura umjesto Hasanbegoviću

Komentara 3

Avatar zagorac2
zagorac2
09:24 21.08.2016.

za Most ce glasat samo njihova najuza familija i to pod upitnikom i neki idioti koji nemaju pojma o nicem

DU
Deleted user
00:03 21.08.2016.

Dobro jutro! No super je što se u mainstream počela probijati spoznaja da nema stabilne i funkcionalne vlade ako u njoj sudjeluju Božo Petrov i MOST, bez obzira na to hoće li ju nositi HDZ ili SDP.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije