Naslovnica Premium Kolumne

Izbjeglice zaposleni, alI još ne i integrirani

U Njemačkoj rade i izbjeglice iz Sirije i Iraka, što znači da je kancelarka bila u pravu
22. kolovoza 2018. u 13:12 13 komentara 1285 prikaza
Angela Merkel
Foto: Reuters/PIXSELL

Tri godine nakon što je migracijski val preko Balkana doveo u Njemačku 1,5 milijuna izbjeglica, savezna njemačka agencija rada objavila je da je bilanca integracije pozitivna.

Ashwak Haji Hamid Upozorenje imigrantice Na ulici u Njemačkoj srela svog otmičara iz ISIL-a

Nezaposlenost je u srpnju pala na 5 posto, gotovo 45 milijuna osoba u Njemačkoj radi.

I izbjeglice iz Sirije i Iraka rade, što znači da se tadašnja izjava kancelarke Merkel “mi to možemo” ostvarila.

Danska imigracija Jačanje desnice Danci: Iskorijenit ćemo geta i integrirati muslimane

Njemačka je apsorbirala izbjeglice, ali je li ih integrirala? Ne samo unutar njezine Kršćansko-demokratske unije (CDU), već prije svega iz desničarske stranke Alternativa za Njemačku (AfD), kao i iz redova bavarskih demokršćana (CSU) na čelu s aktualnim ministrom unutarnjih poslova Horstom Seehoferom, napadali su kancelarku zbog otvaranja njemačkih vrata izbjeglicama.

Znalo se da njemačka industrija treba radnu snagu želi li zadržati sadašnju proizvodnju, ali su Merkeličini oporbenjaci igrali na kartu plašenja Nijemaca strancima i širenja mržnje. No nešto se izmijenilo i kad je riječ o načinu na koji treba prihvatiti strance. Merkel je 2016. kazala kako “naše (njemačko) zakonodavstvo mora imati prvenstvo nad pravilima plemena, klanova i nad sharijom (islamsko šerijatsko pravo)”.

Bihać Večernji s migrantima Invazija na Bihać: 5000 migranata na hrvatskoj granici želi se domoći EU

Naglasila je i kako burku treba zabraniti gdje je to moguće. Nekoliko godina prije kazala je i kako je “multikulturalizam potpuno propao”. Zapravo, muslimani mogu ispovijedati svoju vjeru, ali ne mogu zahtijevati da šerijatsko pravo postane pravo u europskim državama koje su odvojile Crkvu i državu. Europske države imaju kršćansku kulturu, ali nemaju zakone temeljene na vjerskim grijesima.

Centar za koordinaciju, vođenje i gašenje požara na priobalju MIGRANTSKA KRIZA Božinović: Ove godine ukupno 3200 nezakonitih prelazaka duž cijele granice

Kad se odustane od himenoplastike (Merkel je svojedobno kazala i kako bi obrezivanje dječaka trebalo zabraniti pa su se tome usprotivili Židovi) itd., moći će se kazati da su izbjeglice integrirani u naše društvo.

Ali još smo daleko od toga, kao i odbacivanja drugih običaja poput dogovorenog braka. U očuvanju naših zakona u odnosu na druge temeljene na vjerskim knjigama Europa bi trebala biti jedinstvena

Migranti u Bihaću

Angela Merkel
1 / 10
Financije
HIF
Morate potrošiti BUDŽETE ZA EDUKACIJE? Ovdje pronađite najbolje programe!
  • crocop97:

    Ok ,a nitko ne postavlja jednostavno pitanje Frau Merkel i Njemackoj : ZASTO ako je to sve "Wunderbar" - ZASTO dopustate da imigranit toliko pate i ginu u Sredozemlju i na granicama EUa ? Sto nije lakse poslati avione Lufthanse ... prikaži još!nse direktno u Afriku onda po te ljude i skratiti "imigranitima" muke, sprijeciti krijumcarenje i konflikte unutar ostalih EU zemalja koje ne zele (toliko ili uopce) imigranata ? Tko je tu lud?

  • crocop97:

    Ona je "u pravu " , kao i nasi politicar - samo pitanje je po koju cijenu? Mozemo se lagati .ali svatko tko je ikada zivio u Njemackoj zna da je velik dio Turaka svijet za sebe. Zna da se ... prikaži još! npr. u Neukölnu -dio Berlina ,vode svakodnevno klanski ratovi srednjeazijskih klanova oko pizzerija i auto praona i sl..Zna da hrpa Bugara , Rumunja i Ost EU "sirotinje" dolazi u DE zbog Hartz4 (soc. pomoci). Zna da ovi "imigranti" rade - ali u drzavno subvencioniranim radnim mjestima. I to je low cost radna snaga. istovremeno ,svakom 3 umirolvljeniku u toj Njemackoj prijeti siromastvo. Istocna Njemacka (ex DDR) ima vise stope nezaposlenosti i manje industrije.