Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Povratak na članak

Izbacivši Riječ iz svojih političkih i filozofskih temelja, Europa je odabrala idolopoklonstvo Profitu i Kapitalu

U vremenima bez interneta, elektroničkih medija, pametnih telefona, društvenih mreža i lajkova, Riječ se planetarno proširila i opstala stoljećima
Objava 16. kolovoza 2017. 1300 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 6
 • mkeca:

  Dobar članak!

  20:39 16. 8. 2017.
 • verica2:

  Ne sjećam se kada sam o Crkvi pročitala ili čula nešto ljepše i pametnije. Izvanredno!!! Hvala!!!

  17:18 17. 8. 2017.
 • neboiznadzagreba:

  Odvajanje djela od Riječi, dovodi do zaborava Riječi, puste riječi bez djela, ne nose ploda...Riječ je tijelom postala, da čini , da djeluje, da daje, da se širi, da se plodi... Zavezana zvona, muk s oltara, možda bi Europa bolje ... prikaži još! čula, nego tolike isprazne propovijedi u koje ne vjeruju ni oni koji ih izgovaraju, Riječ koja je umrla da bi se čula, djelo je, nije nečinjenje!

  01:30 17. 8. 2017.
 • alf:

  Istina, ljudi koji vode Crkvu su samo ljudi, grijesnici kao I mi ostali. Imala je tamne dane I svjetle dane. Kao sto mi prolazimo svakodnevno svoje muke tako I Crkva danas prolazi kroz to. Pokazuju se nedostatci humanosti. Tako je ... prikaži još! danas I s nasim zivotom kao zajednica, neznamo sto se dogadja s nama ali nismo ono sto bi trebali biti. Problemi Crkve su odraz naseg zivljenja, nemoral, lopovluk I sve ostalo lose je postalo prihvatljivo za nas.

  02:32 17. 8. 2017.
 • milecar12:

  Kad bi Riječ išta značila za pravi život, kad bi Crkva kao cijelina bila apsolutno čista, i kad bi se taj bog prikazivao kao ono što je, a ne kao pojam ograničen čovjekom, možda bi i vjera postala relevantna. Svaki ... prikaži još!i normalan i samosvjestan čovjek ionako može živjeti časnije nego najsnažniji vjernik, tako da je bolje ne prljati samog sebe s nečim tako nečistim kao kršćanstvo.

  05:30 17. 8. 2017.
 • miki_trasi:

  “Izbacivši Riječ iz svojeg društvenog, političkog, filozofskog prostora, Europa se okrenula bezobzirnom idolopoklonstvu profita i kapitala.” Nije Europa učinila ništa tome slično. Ona je samo izbacila religiju (“Riječ” je ovdje kod za Religiju, i to konkretno Kršćanstvo, da se Vlasi ... prikaži još!i ne dosjete, možeš mislit) iz svog legalističkog okvira. Odvojila je Crkvu od Države, što je još i Isus propovijedao, a Islam ni do danas nije prihvatio kao opciju. Idolopoklonstvo kaptalu sasvim fino funkcionira uz vjeru i vjernike, kršćanske I one druge. Zapadna država s najviše vjernika (SAD) je upravo najveća kapitalistička tvorevina u povijesti. A bome ni Hrvati nisu tome stranci – jednog Boga mole u Crkvi, drugog u trgovini…

  16:22 17. 8. 2017.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.