Povratak na članak

U pet godina 72 žene ubili su supruzi, partneri...

Najčešće prekršajno prijave i žrtvu i napadača, što je kao da smo žrtvu ukorili što nas uznemirava zbog malo nedužnog bacanja u zid
Objava 11. ožujka 2018. 1957 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 6
 • branko-kockica:

  Ajmo sad vidjeti. 30% posto svih ubojstava u Hrvatskoj je femicid. To znači da 70% svih ubojstava nije femicid, nego su žrtve ubojstava muškarci. Čime je to uvjetovano, isto rodnim ulogama? Žrtve obiteljskog nasilja su u 80% slučajeva žene i ... prikaži još! djeca. U redu, to znači da su u 20% nasilja žrtve muškarci, što ćemo s tim, opet rodne uloge? Nadalje, ako su u 80% žrtava žene i djeca, tko su počinitelji u situacijama kada su žrtve djeca, samo muškarci, ili i žene? Piše da su u pet godina ubijene 72 žene od strane partnera, gdje je statistika koliko je žena ubilo svoje partnere? Javnost zna za najmanje desetak medijski razvikanih slučajeva u zadnje dvije godine, dakle u pet godina bi ih moglo biti 25-30. Opet rodno uvjetovane uloge? Nadalje, što ćemo s ubojstvima djece, samo u zadnjih 2 godine znamo za nekoliko svirepih likvidacija vlastite djece koje su počinile majke, čak i jedno dvostruko ubojstvo vlastite djece. Opet rodno uvjetovane uloge? Sve to zorno pokazuje da počinitelji međuspolnih nasilnih činova mogu biti i žene i muškarci, isto kao i žrtve. Nadalje, sve to opet pokazuje da su žrtve nasilja neovisno o počinitelju uglavnom muškarci, kao i to da su i muškarci i žene u stanju likvidirati vlastitu djecu. To su činjenice, i to je realnost, upravo na temelju toga Istanbulska konvencija koja izmišlja nekakvo nepostojeće rodno uvjetovano nasilje po kojem su muškarci uvijek potencijalni nasilnici, a žene uvijek potencijalne žrtve samo zato što su žene, pada u vodu.

  09:04 11. 3. 2018.
 • NoHo:

  Naravno, cim je BiH ratificirala Istambulsku Konvenciju, odmah sve procvjetalo. Nestalo nasilja nad zenama, zene dobile iste place kao muskarci, u Gornjoj Maoci otvoren centar za promicanje ravnopravnosti spolova uz svijetle primjere na svakom koraku, ma divota kako IK to sve rjesava...

  09:20 11. 3. 2018.
 • billynik:

  Koliko je žena ubilo partnere o tome ne pišete.

  10:33 11. 3. 2018.
 • alf:

  Na koji nacin ce ta Istambulska Deklaracija zastititi te zene? Ubijstva se stalno dogadjaju, od najzasticenijih drzava do onih na repu. Zakoni zastite vec postoje, pitanje je samo koliko se oni provode. Hoce li doci policija iz EU da zastiti ... prikaži još! te ugrozene. Sve se svodi na to da se otvori jos nekoliko ustanova koje ce koristiti same sebi a ugrozenima oni sigurno nece pomoci. Uz to, poznato je tko dobije posao u tim ustanovama, lezbijke i one koje neznaju sto su. Ugrozene zene sigurno ne pripadaju njima i njihovom nacinu zivota. Zastitimo mi nasim zakonima sve koji su ugrozeni i moramo osigurati da oni koji taj zakon treba da provode, uistinu rade svoj posao.

  09:51 11. 3. 2018.
 • mkinkognito:

  Ma razumio bih pristalice Istambulske konvencije, kada bi žena u Hrvatskim zakonima proglašena proglašena živim organizmom bez prava na dostojanstvo i prava čovjeka. Kod pristalica je sve svedeno na pitanje nasilja, a gdje su na primjer ravnopravnost u plaćama. Nasilje ... prikaži još! i ubojstva su sankcionirani u puno zakona, a pristalice kao to ne znaju. Svi znamo, da ono što se ne sazna i ne postoji, to je glavni problem. Na ženu nisam ni digao glas a kamoli udario i veliki sam zagovornik prava ali rodnu ideologiju ne mogu prihvatiti. Čitajući konvenciju dobio sam osjećaj kako su je napisali perverznjaci koji bi spominjanjem roda jednom mogli ukinuti odvojene toaletne prostore i odjele u bolnicama, možda dozvoliti diktarska prava organima progonjenja da jednom proglase ženu kriminalcem i na osnovu toga jer je rod u slučaju kriminilac neodređen odluče na intimni pregled te će isti pregled odraditi prvi koji je pri ruci i voljan za to. Instambulska konvencija zapravo provlačenjem roda omogućit će više zloupotreba na rčun žena ali muškaraca. Možda će pedofili perverznajci možda profitirati jer će se opredjeliti ovisno o situaciji. A instambul daje još jednu asocijaciju. Kastrati odnoso eunusi nisu mogli biti plodni (a vjerovatno i impotentni) i onda nisu bili muškarci te su čuvali harem. Zato ne lažite kako je konvencija jedino važna za prava, nije to je propaganda. Nemojte stvarati tenzije jer tenzije dovode do protesta i suprotnih reakcija.

  12:36 11. 3. 2018.
 • Deleted user:

  nista cudno pored ove desnicarsko huskacke vlasti

  12:04 11. 3. 2018.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.