Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
09.01.2017. u 07:02

Ono što SDP drugima nabija na nos kao najveći grijeh oprašta pak svojim gradonačelnicima

Kad je “božićnim pismom” predsjednik SDP-a Davor Bernardić pozvao premijera i šefa suparničkog HDZ-a Andreja Plenkovića na konstruktivan razgovor, kao važnu temu o kojoj bi se dvije stranke trebale dogovoriti nije naveo, primjerice, stanje u Ini.

To se vrlo brzo pokazalo kao krupan previd s obzirom na to da je Plenković već na Badnjak objavio da je Hrvatska izgubila arbitražu u Ženevi i najavio da će Vlada krenuti u otkup Ininih dionica od MOL-a.

Devastaciju strateške kompanije “od vrhunskog nacionalnog interesa” Bernardić, očito, nije smatrao temom oko koje bi dvojica stranačkih prvaka trebali tražiti konsenzus.

Iako je njegova stranka prije gotovo mjesec dana zatražila da Vlada izvijesti Sabor o stanju u Ini, u Bernardićevu pismu taj se problem pretvorio tek u načelnu “energetsku neovisnost Hrvatske koja će odrediti mogućnost razvoja u budućnosti”.

Premijera je, s druge strane, vrlo jasno opomenuo kako je “nužno poštovanje zakona i Ustava Republike Hrvatske u ideološkim pitanjima i upotrebi simbola te konačni prestanak revitalizacije ustaštva”. Očito je aludirao na mlaku reakciju na postavljanje spomen-ploče poginulim HOS-ovcima u Jasenovcu.

Svega nekoliko dana poslije – šok. Gradonačelnik Kutine, SDP-ovac Andrija Rudić, u društvu sisačkog biskupa Vlade Košića u svom gradu otkriva spomen-ploču poginulom branitelju HOS-a s natpisom “za dom spremni”.

Istim onim za koji je Bernardić kazao da baca ljagu na Domovinski rat. I umjesto da odmah reagiraju i javno osude takav ispad, a gradonačelnika koji radi protiv proklamirane politike stranke podvrgnu disciplinskom postupku, iz SDP-a dolaze tek neslužbene informacije da su “konsternirani”, ali ne znaju što će.

Možda bi im, za početak, bilo uputno pročitati što je stranka navela kao ključni razlog isključenja iz svojih redova gradonačelnika Splita Ive Baldasara. SDP je inače sklon tolerirati “marifetluke” svojim gradonačelnicima, ali to je gotovo nemoguće kada rade upravo ono što drugima nabijaju na nos kao najveći grijeh. 

>> Predsjedništvo SDP-a: Bernardić je pisao premijeru bez nas, a Inu i HEP nije ni spomenuo

Komentara 5

BK
B Kosa
10:45 09.01.2017.

SDP nisu gubili glasove hrvatski biraca zbog ova 2 gradonacelnika, nego sto se nisu odrekli komunisticke ideologije i nikada nisu priznali da je ta ideologija bila zlocinacka a znaju izmisljati neku fasizaciju koje nema kod hrvatskog naroda i podmetati drugima

AU
austrougarskigeneral
10:52 09.01.2017.

hdz će izgubit izbore ubrzo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije