Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.12.2018. u 15:30

Kupljeni zastupnici više se ufaju u sinekure koje će im omogućiti bolestan Bandić nego oporba!

Prizor kako životno ugroženi Milan Bandić na štakama, ali skockan u odijelu, jučer ulazi u Gradsku skupštinu simbolički se učinio kao da se želi upokojiti zajedno s gradskim proračunom. No taj velemajstor predstave (i potpuno sumanutih poteza) upriličio je još jedan šou pa je jedva hodajući i još teže govoreći u samo sat vremena uspio simbolički oživiti i sebe i spasiti gradski proračun.

Stara dobra politička trgovina još se jednom pokazala na djelu, ali ovaj put “cvilidretanje” oporbe kako je kupio troje zastupnika više govori o njima nego o Milanu Bandiću. Jer ti se kupljeni prebjezi više ufaju u to da će im sinekure omogućiti bolestan i oronuo Bandić nego impotentna oporba! Dakle, i Bandić koji je obolio od plućne embolije, koja je smrtonosna za svakog četvrtog pacijenta, sigurnija im je opcija od vlastitih stranaka u skupštinskoj oporbi.

Trgovanje zastupnicima u Hrvatskoj je intenzivno na djelu već dvije godine i na saborskoj razini. Premijer Plenković u HDZ-ovoj većini ima prebjege svih fela i ta većina više nema nikakve veze s voljom birača. Zagrebačka Skupština ima pak povijest izigravanja volje birača.

Najpoznatija je zagrebačka kriza kada pokojni predsjednik Tuđman nije htio priznati pobjedu, odnosno potvrditi za gradonačelnika kandidata pobjedničkog SDP-a i HSLS-a. Kriza je potrajala do idućih lokalnih izbora kada je HDZ kupio dva oporbena zastupnika i za gradonačelnicu instalirao svoju Marinu Matulović-Dropulić.

Milan Bandić još se jednom pokazao igračem velikog formata koji se u politici ne libi ni najprljavijih poteza, ali tragično je da mu ni takvome, očito, ne postoji dovoljno jaka alternativa. Iako Neovisni za Hrvatsku nisu uspjeli svojim odlaskom iz Bandićeve većine isprovocirati i pad njegova proračuna, ipak su mu priuštili jedno od većih poniženja u političkoj karijeri. Zbog njih je morao ukloniti Titov trg u Zagrebu, a jedina prava osveta bila bi da Bandić vrati Tita. No, šalu na stranu.

Dovoljno je što se, izgleda, i sam Plenković uključio u spašavanje Bandića, a baš je jučer Vlada pristala i na nagodbu kojom će Zagrebu zbog starog spora isplatiti 268 milijuna kuna. Da, zaista, 11 je više od četiri.

Komentara 3

SV
svakogdana
16:44 14.12.2018.

isto kao i za debelog jučer, na dvoru će biti jako zadovoljni..daj vi hdz-ovi novinari(podguzne muhe) malo počastite kolege. podjeli malo humanitarne pomoći koju si dobila od caritasa za ovaj članak onima koji trebaju. tebi kao nije jasno pa stavljašš i ako su potkupljeni. ne ,nisu, čitali poeziju uz kamin i sinulo im podržati bandića.kao kad bi supruzi alojza tomaševića rekli ,,kriva si što ti se muž kurva i kupuje kurvi stan,,.

DU
Deleted user
20:40 14.12.2018.

Govori i o oporbi i o Bandiću i o hdz-u. Bagra svi

LE
LeandroZG
19:07 14.12.2018.

mozes kako hoces, neces do kad hoces, i Bandic i Polovanec i Coric i onaj treci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije