Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILAN IVKOŠIĆ

Hrvatsku vode kukavice koje kleče pred slovenskim lopovštinama

Savudrija: Ribari i policija na moru uz granicu sa Slovenijom
Goran Kovačić/PIXSELL
06.01.2018.
u 08:59

Nevjerojatno! Slovenci su oteli tuđi stan i njegova vlasnika koji ostaje u njemu proglasili su provalnikom.

Subota 30. prosinca

Agresorski propagandist pljuska, Kusić poklekne

Ako jednoga dana neki član ili Vijeće HAZU kao argument za protivljenje reformi školstva kakvu je htio nametnuti Boris Jokić iznese i Jokićev stav da su Hrvati referendumom i saborskim odlukama o neovisnosti skrivili velikosrpsku agresiju, hoće li se predsjednik HAZU Zvonimir Kusić ograditi? Naravno, jednako kukavički kao što se sad nakon Jokićeve pljuske akademicima ogradio od stava Znanstvenog vijeća HAZU o Istanbulskoj konvenciji koja je neprihvatljiva za izobrazbu u Hrvatskoj. Inače, jedan od najsustavnijih prikaza izopačene Jokićeve reforme objavio je upravo Kusićev kolega, akademik Miroslav Furić, iz čijega teksta prenosim neke rečenice o Domovinskom ratu koje citira iz Jokićeve knjige (doktorske disertacije) “Science and Religion in Croatian Elementary Education” objavljene na engleskom – u kojoj je izvrtanjem slijeda događaja za rat optužio Hrvate: “In 1991, the Croatian parliament proclaimed independence from Yugoslavia, and later that year Croatian citizens voted in referendum to separate from Yugoslavia and to form the Republic of Croatia. These decisions were followed by a tragic war with the Yugoslav army...” Da se vidi kako je Kusić ulizički pokleknuo pred agresorskim propagandistom.

Nedjelja 31. prosinca

I ministrica kulture zapjevala Internacionalu

”Internacionala” je bila i himna Sovjetskog Saveza u vrijeme masovnih Staljinovih čistki. A danas je pjeva i Ivica Buljan, ravnatelj Drame u zagrebačkom HNK. Prezirući “Lijepu našu” u dodvoravanju Beogradu, u srpskim medijima izjavljuje: “Moja je himna Internacionala”. I tako traži spas od “male, zatvorene, poluincestuozne zajednice” u kojoj se guši i koja se zove Hrvatska. “Internacionala” je poziv na krv, na obračun, na “odlučni teški boj” u kakvom su u komunizmu ubijeni deseci milijuna ljudi. Sada svoga šefa u crvenoj strasti slijedi skupina glumaca HNK koja prosvjeduje protiv imenovanja Zlatka Hasanbegovića u Kazališno vijeće HNK. Razlog prosvjeda i jest malo nezgodan – Hasanbegović je u Saboru napao ministricu Obuljen jer su na čelna mjesta HNK ponovo imenovani intendantica Vrgoč i ravnatelj Buljan koji je to zaslužio i protivljenjem promjeni naziva trga koji je nosio ime zločinca Tita i na kojem se nalazi HNK. Na Hasanbegovićev napad ministrica je zapjevala “Internacionalu”.

Ponedjeljak 1. siječnja

Orban na braniku predziđa kršćanstva

Viktor Orban u blagdanskoj čestitki, koju su hrvatski mediji uglavnom prešutjeli, kaže kako se “sve do prije nekog vremena nije moglo čuti za tezu da su osnivači – oci Europske unije prije šezdeset godina zacrtali pravac. ‘Europa će biti kršćanska, ili je neće biti’, rekao je tada Robert Schuman”. Gdje je danas kršćanstvo osnivača EU? “Ne želimo”, kaže Orban, “Badnju večer provesti iza navučenih zavjesa, da slučajno Božićem ne povrijedimo nečije osjećaje! Ne želimo preimenovanja naših božićnih sajmova, a još manje želimo skrivati Božić iza betonskih barikada! Ne želimo da nam djecu ostave bez radosti iščekivanja svetog Nikole i anđela. Ne želimo da nam oduzmu blagdan uskrsnuća. Ne želimo da nam svete mise prolaze u zabrinutosti. Ne želimo da nam za Novu godinu uznemiravaju supruge i kćeri!” Orbanovo “Ne želimo!” suprotno je izostavljanju kršćanstva iz temeljnih dokumenata EU, politici multikulturalnosti, migracijskoj politici, liberalizmu i lekcijama iz Bruxellesa. Nedavno je izjavio kako jedino Hrvatska, Poljska i Mađarska nose častan naziv predziđa kršćanstva. Koje je danas na obje strane zida, istočnoj i zapadnoj.

Utorak 2. siječnja

U Vatikanu izbjeglice neće napastovati žene

Papa Franjo nastavlja se udvarati ljevičarima, liberalima, soroševcima pa poziva državnike da više pomognu izbjeglicama. Kaže: “Političari koji raspiruju strah od migranata siju nasilje i rasizam, a njima treba nada”. Lijepo rečeno, samo treba dodati da nekima još treba – eksploziv. Budući da i Hrvatska ima nevolja s izbjeglicama, recimo – papi je lako iz vatikanskog komoditeta dijeliti svijetu moralne lekcije koje ne koštaju ništa ni njega ni njegovu državicu. U Vatikanu izbjeglice neće napastovati žene, zalijetati se vozilima u mnoštvo ljudi, ubijati u samoubilačkoj sumanutosti ili autima-bombama, tamo se neće širiti fundamentalizam, regrutirati džihadisti ni mijenjati etnička slika stanovništva. Prema tome, političari koji “raspiruju strah od migranata” čine to iz vrlo jednostavnog razloga – da bi zaštitili svoje zemlje, kulturu i stanovništvo. Napokon, ako želi pomoći migrantima, neka to prvo učini svojim primjerom, najboljim mogućim po Kristovu učenju – neka ih pozove u Vatikan i druga sjedišta klera u svijetu, tamo bi ih se moglo smjestiti podosta. Pa da vidimo kako bi reagirala kardinalska, biskupska, svećenička elita kad bi joj bila ugrožena lagodnost.

Srijeda 3. siječnja

Priklanjanje neistinama s ‘Božjim blagoslovom’

Uz imenovanje “stručnjaka za komunikacije” Krešimira Macana za Plenkovićeva savjetnika valja se prisjetiti njegovih “djela” iz predizbornih kampanja koje je vodio, kao što je “Komunikacijska strategija IDS-a”. Jutarnji list objavio ju je kao ilustraciju “plasiranja laži” radi “kompromitiranja političkih protivnika”. Izradila ju je izborne 2008. godine Macanova agencija Manjgura za Jakovčićevu stranku kojoj je takmac bila Ladonja Plinija Cuccurina. Strategija predviđa objavu friziranih anketa na portalima poraznih za Ladonju, demotiviranje građana da iziđu na predizbore koje je Ladonja bila organizirala, kompromitaciju tih predizbora u IDS-u sklonim medijima naslovima o “debaklu”, kompromitaciju “trojanskog konja HDZ-a” Cuccurina, “čovjeka sumnjivih namjera” kojemu je stalo samo do “profita bogatima”. Macan se iskazao radeći i za Račana i Josipovića. I dok tako vlast u izboru suradnika gubi sve moralne kriterije, Milijan Brkić nas u čestitki poziva da se u 2018. ujedinimo – uz to Plenkovićevo priklanjanje neistinama, poluistinama, difamacijama i političkoj izopačenosti, i to s “Božjim blagoslovom”! Ima li u vodstvu HDZ-a još ikoga tko se srami?

Četvrtak 4. siječnja

Obrana granice u stilu: ‘Neće vama striček ništa’

Zateknete provalnika u stanu i kažete mu: “Izlazi, ovo je moj stan” i on mirno ode. Ali ne događa se tako nego se provalnika nastoji uhvatiti i, ako ga se uhvati, učini se što treba da bude kažnjen. Po prvom scenariju radi hrvatska policija u Savudrijskoj vali, zatekne slovensko plovilo u hrvatskom moru i, umjesto da ga zaplijeni i drznike privede i kazni, upozori ga i ono ode. I tako se to danomice ponavlja. Slovenci rade obratno, i to na tuđem teritoriju – strogo će kažnjavati hrvatske ribare koje zateknu u “slovenskom moru”, u hrvatskom dijelu Piranskog zaljeva dobivenom arbitražnom otimačinom koja je hitlerovski prezrela sve međunarodne zakone i konvencije.

Nevjerojatno! Slovenci su oteli tuđi stan i njegova vlasnika koji ostaje u njemu proglasili su provalnikom. Hrvatska strana stalno ističe svoju dobrohotnost, molimo Slovence na koljenima da se urazume, slovenska pak ističe svoju grabežljivost, a cijela se drama događa u otetom stanu. U stanu se “djeca” (ribari) kriju po sobama, ponekad izvire pa se u strahu opet sakriju, a Božinović i Plenković djecu tješe – neće vama striček ništa, no djeca su sve ustrašenija i za stan se sve više boje. Zemlju nam vode sinje kukavice!

Petak 5. siječnja

Milinovićeva pobuna: Plenković – to nije HDZ

Franjo Tuđman vodio je HDZ po načelu – stranka, to sam ja, no teško se može naći njegov potez koji hadezeovci nisu odobravali. Bio je nepovrediv autoritet, ali mu se vjerovalo. S Andrejem Plenkovićem je obratno, i za njega vrijedi – stranka, to sam ja, ali cio niz njegovih odluka mnoge je hadezeovce šokirao, premda su ih uglavnom odšutjeli. No našao se netko poznat i moćan tko mu se odupro – ličko-senjski župan Darko Milinović – koji kao hadezeovac teži mnogo više od Plenkovića – jer za ravnatelja Plitvička jezera nije izabrana njegova i stranačka kandidatkinja nego je iz vrha vlasti nametnut Tomislav Kovačević. Nezadovoljstva u HDZ-u bilo je i kad je Nina Obuljen Koržinek imenovana ministricom kulture, i kad se obračunavalo s Hasanbegovićem, a kad je HDZ-ovim zastupnicima naređeno da u Saboru za ravnatelja HRT-a izaberu Bačića, priznali su da ne znaju tko je on. Hadezeovci se roguše i što koalicijski HNS u vlasti vodi politiku suprotnu ideologiji HDZ-a, itd. Dakle, Plenkovićevu načelu HDZ – to sam ja, treba dodati: Plenković – to nije HDZ. 

Savudrija: Ribari i policija na moru uz granicu sa Slovenijom
1/10

Komentara 4

ST
Stojko
11:06 06.01.2018.

Ma vidi i Ivkošić kao istinski HDZ-ovac nije zadovoljan Plenkovićem. Nevole ga, a opet ne mogu bez njega pa ga trpe i gunđaju. Zanimljivo kako Planki j u zdrav mozak i desnicu i ljevicu i manjine. Briljantno.

NO
Norway
12:10 06.01.2018.

Bitno je da je Pupavac zadovoljan i da je Tatjana Spasojevic stavljena u poziciju rješavanja stambenog pitanja Srba.Hrvati mogu nastaviti put prema Sjevernom ledenom moru

KR
kruti198
17:15 08.01.2018.

KUKAVICE u hdz-u boje se beknut 'a', a najveće razočaranje za mene je g.milijan brkić!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije