Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Hrvatska strahuje od dva opasna scenarija u EU: Jedan je vezan za novac, a drugi za moć

Europska unija
Reuters/PIXSELL
20.10.2021. u 15:56

Konferencija o budućnosti Europe je utakmica koju trebamo igrati na terenu, ne gledati s tribina. Na njoj se, primjerice, može dogoditi ideja stvaranja Vijeća sigurnosti Europska unija, koje bi malim državama smanjilo pravo veta

Ključne riječi

Komentara 4

LJ
ljudemisi
23:02 20.10.2021.

Dolaskom Račanove koalicije na vlast počinje najveća rasprodaja hrvatskih banaka strancima. U samo godinu dana strancima je prodano 44% hrvatskih banaka, a do kraja 2003 godine stranci su postali vlasnici 91% hrvatskih banaka za 5 milijardi u čiju sanaciju je uloženo 87 milijardi. Prodajom banaka SDP je rasprodao onaj sustav čija stabilnost jest čimbenik gospodarske sigurnosti i napretka.

GA
galico
08:27 22.10.2021.

Jednako je banaka prodao Škegro godinu dana prije Račana... PBZ je HDZovska banka npr...Prka, Dalićka sve ministri u HDZ vladi i sigurno za prodaju nije odgovoran Račan..HDZ je npr. u potpunosti prodao Plivu, a Račan je dovršio prodaju HT-a( 16% dionica) koju je započeo Škegro(35%)...Isto tako je HDZ dovršio prodaju INA-e ( preko 35% dionica) koju je započeo SDP(25%).... Vidljiv je kontinuitet politika HDZa i SDPa no Sanader je daleko više zeznuo sa INA-om jer je odriješio MOL obveze u obnovi rafinerija i potpisao iznimno štetan ugovor o plinu...A i rasprodao je ostatak INA-e .. No mi i dalje možemo krenuti i osnivat vlastite banke a institucija koja je u ovom raspačavnju imala veliku ulogu HNB to ne dopušta... No na ovom istjerivanju ne treba inzistirati jer izaziva daljnje podjele a vremena su ozbiljna,,, EU sada počinje pokazivati svoje pravo lice..

SL
slavenZadravec
19:47 21.10.2021.

Kakva je to Unija ako svaka državica (par miliona stanovnika) može blokirati odluku za ostalih 500 mil? Zamislite da u Hrvatskoj svaka županija ili svaka regija ima pravo veta na odluke vlade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije