Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25.09.2015. u 09:50

Što bi Zoran Milanović dao za naslov, čak objavljen (lani) u Hrvatskoj - “Iznenadili analitičare: mađarski BDP porastao čak 3,9 posto”

Ljevičari su u Hrvatskoj jedva dočekali još jednu priliku da se iživljavaju nad mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, i s izbjeglicama su je dočekali. Zbog gradnje zida na granici sa Srbijom i drugih oblika zaštite od invazije s Bliskog istoka nazvan je ksenofobom, nacionalistom, nacistom..., a njegovo ime i riječi iz njega izvedene postale su simbolične oznake za sve što ne valja u postupcima s emigrantima. Ali to je u Hrvatskoj samo nastavak davno započete sotonizacije jednog domoljubnog državnika, koja je zapravo papagajsko ponavljanje optužbi koje su krenule iz Bruxellesa, i to, naravno, od onih u EU koji se nisu mogli pomiriti s činjenicom da se pojavio odlučan državnik koji bi im mogao ugroziti profiterske interese. Hrvatski ljevičari su objeručke prihvatili optužbe po kojima Orban guši slobodu medija, nezavisnost Mađarske središnje banke, nezavisnost pravosuđa, ljudska prava manjina itd., samo zato što je riječ o konzervativcu, desničaru, a što je najgore, vrlo uspješnom desničaru s kojim mađarsko gospodarstvo doživljava preporod, dok hrvatsko s ljevičarima sve dublje tone u katastrofu. Što bi Zoran Milanović dao za naslov, čak objavljen (lani) u Hrvatskoj - "Iznenadili analitičare: mađarski BDP porastao čak 3,9 posto".

Prepričat ćemo i nekoliko rečenica ispod toga naslova. Za razliku od hrvatske Vlade, čiji se 'Plan 21' pokazao kao mrtvo slovo na papiru, pa je sada zemlja u najduljoj recesiji u Europi i jedna od rijetkih koja još uvijek iz te recesije ne izlazi, Orban je na vlast došao s detaljno razrađenim ekonomskim programom, koji je – što je najvažnije – bio spreman i provesti. Odmah je usvojeno 29 mjera za koje se smatralo da mogu pokrenuti ekonomiju. Sjećaju li se Milanović, Ostojić i Kotromanović, koji sada ocrnjuju Orbana ne toliko zbog izbjeglica koliko iz kivnosti prema jednom od dvojice-trojice najuspješnijih državnika u Europi, kako je, nema tome ni godinu dana, Europska banka za obnovu i razvoj proglasila Mađarsku "gospodarskim motorom regije", dok je Hrvatska ostala "crna rupa" europske ekonomije!? Jesu li možda proljetos gledali prilog u Dnevniku HRT-a o tome kako mađarsko gospodarstvo raste po stopi od 4 posto, jednoj od najvećih u Europi? O tome kako onaj tko prima socijalnu pomoć, a zdrav je, mora raditi, makar na javnim poslovima, te je tako zaposleno pola milijuna ljudi (usput: stopa nezaposlenosti u Mađarskoj tri je puta niža nego u Hrvatskoj)? O tome kako država djecu štiti svim sredstvima, tako da majka za svako novorođenče ima tri godine rodiljskog dopusta, a za blizance - šest!?

O tome kako se u Mađarskoj potiče domaća potrošnja tako da gotovo svi poslodavci dijele kartice i bonove za hranu koji se mogu trošiti samo u Mađarskoj, unatoč tome što mađarsku vlast optužuju za kršenja pravila o tržišnom natjecanju? Znaju li da su zbog stabilnosti mađarskog zakonodavstva i zbog sigurnosti ulaganja investicije u Mađarskoj enormno povećane? Znaju li da je Orban već davno donio zakone po kojima su sve valute u kojima su se dobivali bankovni zajmovi pretvorene u forinte i po kojima su zajmoprimci od lihvara dobili odštetu. Da je, unatoč silnim otporima u EU, dodatno oporezovao banke i osiguravajuća društva koji su uglavnom u stranom vlasništvu? Znaju li da zbog svih tih mjera nijedna strana banka nije otišla iz Mađarske? Orbanovo ponašanje u izbjegličkoj krizi samo je nastavak njegova uspješnog vođenja države koje već dugo traje, a nespremnost s kojom je Hrvatska dočekala tu krizu nastavak je neuspješnog vođenja države. Stoga je paljba po Orbanu iz Hrvatske također nastavak ljevičarskog neprijateljstva prema uspješnom domoljubnom državniku. Orban je Mađarsku spasio od svih nevolja u kakve je Milanović doveo Hrvatsku. Takav je njemu, njegovim ministrima i lijevim medijima nepodnošljiv, jer u njemu vide sposobnosti za koje je njih priroda zakinula. Uostalom, uspješnog ljevičara povijest i ne pamti, osim uspješnog po zlu i razaranju.

Komentara 213

NA
navodno
10:06 25.09.2015.

Mađarska je naš najveći prijatelj među susjedima. Pomogli su naoružavanju Hrvatske i primili tisuće naših izbjeglica. Milanović se ponaša kao da je država njegova privatna prćija.

Avatar darkoaa10hush
darkoaa10hush
10:05 25.09.2015.

Orban je pravi drzavnik i madzarski domoljub. Tko Nam kriv sto nemamo nekoga istog ili slicnog kalibra da zastiti nase interese.

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
10:04 25.09.2015.

Iza Orbana stoje jasni rezultati, prije svega na gospodarskom planu, iza ove vlade ostaje u najboljem slučaju 50 000 ilegalnih imigranata koji će pasti na naš teret, rekordna nezaposlenost i zaduženost i mizerni rast BDP-a na razini statističke pogreške! Pod hitno se ugledati na Mađare i zatvoriti granicu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije