Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Premium Kolumne

Hrvatska je umorna od parada, mahanja zastavama

Festival pravne države u Šibeniku! Horvatinčić je zamalo zapao u stanje sinkope, kada je čuo oslobađajuću presudu.
14. listopada 2017. u 10:12 1 komentara 504 prikaza
dan neovisnosti
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

SUBOTA, 7.10.

Dogodilo se ono što se moralo dogoditi. Ante Čačić otišao je u bespuća nogometne zbiljnosti. Ne boj se! Nisi sam! Ima i drugih nego ti koji nepoznati od tebe žive tvojim životom... kao da se njemu obraća Tin Ujević u pjesmi Pobratimstva izbornika u svimiru ili tako nekako... Na njegovo još toplo mjesto na klupi uskače Zlatko Dalić. Logičan izbor. Odlične karakteristike. Hrvat katolik, nepušač. Pomogao bratu Zoranu. Pošten, iskren, odan, napredan, istrajan i radišan! A izgleda da se više kuži u nogomet, nego u popravljanje televizora.

Ante Čačić Ante Čačić: Ja sam izabrao igrače, Dalić je s njima bio dva, tri dana

NEDJELJA, 8.10.

Dan je neovisnosti. Prigodna priredba na Trgu svetog Marka. Naši politički prvaci druže se s plebsom, kojem su otvorena vrata Sabora. Malo je ljudi. Hrvatska je umorna od parada, mahanja zastavama. Budnice koje odjekuju trgom, ovih dana zvuče samo kao tužni marševi za ispraćaj onih koji odlaze. Ministar obrane Krstičević, jedan je od frajera koji su neovisnost izborili puškom. Kaže da vjeruje u Hrvatsku u kojoj ljudi mogu živjeti od svog rada. Mnogi, na žalost, u to više ne vjeruju.

PONEDJELJAK, 9.10.

Sve što je Plenković brižljivo gradio mjesecima, sve je to u jednoj utakmici pokvario Zlatko Dalić. Čovječe, Hrvatska je jedan od najvećih prijatelja Ukrajine, a ti odeš tamo i pred 70 000 nabrijanih gledatelja, pobijediš 2:0! Dalićevu prvu utakmicu pamtit ćemo po Kramarićevim golovima, centaršutu zaboravnog Luke i jednoj “raketnoj” asistenciji. Posebni savjetnik tvrdi da Dalićev izbor nema veze ni s njim, ni s njegovim bratom također, a to zapravo nije ni važno. Mislim, dok se pobjeđuje...

UTORAK, 10.10.

Nema toga što roditelji nisu u stanju uraditi za svoju djecu. Pa tako i tata Ivica. Evo, da vi imate na raspolaganju mogućnost da nekoliko stotina milijuna kuna možete dati svojim sinovima, kćerki i nevjesti, vi to ne biste napravili? Dobro, možda je problem, ako te “troškove” ne prikažete, pa vam dosadni revizori počnu postavljati pitanja, ali znate li vi koliko stoje crvene Chanel torbice ili Victoria's Secret rublje? Znate li da samo nevjestin rođendan u Dubrovniku košta pola milijuna kuna?

SRIJEDA, 11.10.

DORH pomalo gricka 5 milijuna kuna, koje je Plenki prebacio na Cvitanov račun da bi se lakše razmrsilo Agrokorovo klupko i sastavila lista za uhidbu, na kojoj je navodno par desetaka imena. Sve je to u redu, ali narod je tek sada miran. Osnovano je saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor. Toči se šampanjac, konačno osmijeh na licima. Veseli se narod. Sada više nema labavo! Četvorica iz HDZ-a, dvojica iz SDP-a, HNS-ovac, Grmoja i Lovrinović. Tko se nije skrio, magarac je bio.

ČETVRTAK, 12.10.

Miljenić želi da se gazda prvi pojavi pred istražnim povjerenstvom. Zamislimo situaciju da Ivica Todorić pukne, pa sve kaže. Da progovori kako je jamio Unikonzum, da otkrije imena svih političara koji su mu otvorili vrata raja, cifre koje su za to dobili, da kaže koliko je ministara postavio i koliko zakona napisao. Da nam otkrije kako su likovi poput Rohatinskog, u karijeri punoj manjih previda u korist Gazde, u pravilu završavali u njegovom naručju. Da nam sve to kaže, pa da krenemo ispočetka?

dan neovisnosti
1 / 9
Tomislav Horvatinčić

PETAK, 13.10.

Festival pravne države u Šibeniku! Horvatinčić je zamalo zapao u stanje sinkope, kada je čuo oslobađajuću presudu. Nije dokazano da je namjerno pregazio bračni par iz Italije, nije dokazano ni da ih je ubio iz nehaja, ali je dokazano da je bio u stanju sin... sin... da je pao u nesvijest. Nakratko. Je li u stanju sinkope bila i njegova družica? Vrag će ga znati. Možda ovo postane presedan. Ukoliko neka baka ne stigne prijeći cestu, pa je malo zakačite automobilom, nema veze. Izvucite joker sinkopa i ne “vozite” brigu. Jahtu možete.

Tomislav Horvatinčić POLEMIČNA PRESUDA Horvatinčić nije pokazivao nikakve emocije, a sud je povjerovao u - sinkopu Jacques Houdek Jacques Houdek 'Cijeli dan ne mogu doći k sebi. Svaki dan novi šokovi' Maja Šupe maja šupe Pogledajte obraćanje sutkinje koja je oslobodila Horvatinčića

 

U UREDU
Nakon razvoda od Doris Pinčić glazbenik Boris Rogoznica ima novi posao
Udruga Kamensko
BOLJE SUTRA
Dokazali su da je moguće – nova zaposlenja uslijed pandemije