Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15.06.2016. u 09:42

Sada bi, nakon dojava o “obnovi fašizma u Hrvatskoj”, pjesma “Lijepa li si” trebala biti novi prilog toj već postojećoj tvrdnji hrvatskih tužibaba. Da bi se u to uvjerili, činovnici Uefe valjda stalno preslušaju Thompsonove pjesme!

O Hrvatskoj se i dalje ustrajno i opetovano brinu naši “borci za ljudska prava”. Posljednja je njihova manifestacija poziv Uefi da zabrani da idilična pjesma “Lijepa li si” bude službenom pjesmom naše nogometne reprezentacije. Uefa se upozorava da ta pjesma “širi mržnju”, “potiče na nasilje” te da njezin autor Marko Perković Thompson njome “obnavlja aveti rata na Balkanu”. Tako se ovom najnovijom dojavom i potvorom opet nastavlja ono što je započeto ubrzo nakon stvaranja samostalne hrvatske države. Optužbe se opet množe. Tako danas stalne i revne dušobrižničke sekte redovito i ustrajno, tzv. međunarodnoj zajednici, iz Hrvatske dojavljuju o tobožnjim hrvatskim političkim nepodopštinama.

Sada bi, nakon dojava o “obnovi fašizma u Hrvatskoj”, pjesma “Lijepa li si” trebala biti novi prilog toj već postojećoj tvrdnji hrvatskih tužibaba. Da bi se u to uvjerili, činovnici Uefe valjda stalno preslušaju Thompsonove pjesme! Gotovo istovremeno ti naši navodni borci protiv pretvaranja Hrvatske u političku i kulturnu provinciju, u zadnju europsku zabit, smjerno su šutjeli dok se na Poljudu, nekim čudom, preko noći pojavila svastika! Kao da je taj kukasti križ samo Božje čudo, pa o njegovoj prirodi čak ni oni, nevjernici, nisu trebali trošiti riječi!?!

Znakovita je šutnja tih naših slobodara o poljudskoj svastici.

O njoj su šutjele ne samo civilne udruge nego i tadašnji ministar unutarnjih poslova i njegova policija. Ranko Ostojić se ponašao kao da se Poljud njega i ne tiče. Kao da je sve to bila obična dječja igra, kao da je netko splitsku mulariju pustio na stadion da se igraju, pa netko od tih mulaca ostrigao stadionsku travu, baš u obliku svastike! No, mora biti da su poljudski crtači bili izuzetno vješti i vragolasti kada su izbjegli brojnim kamerama i Ostojićevoj policiji. Nitko više čak ni novoga šefa MUP-a Vlahu Orepića ne pita što je on učinio da pronađe crtače poljudskog ornamenta! Nasuprot tome nemaru i hinjenom zaboravu, hrvatski cinkari sada traže da se zabrani hrvatska navijačka euforija i spomenuta Thompsonova pjesma! Možda uskoro budu tražili da se više ne izvodi ni na našim stadionima. Valjda bi se, po njihovu mišljenju, a na opće navijačko oduševljenje, trebale izvoditi Bachove fuge ili Beethovenove simfonije. Možda će se to dogoditi i prije nego policija već jednom pohapsi one što ustrajno, na tribinama arlauču “za dom spremni!”

Zašto ih nikada ne pohapse i objelodane njihova imena?! Ipak, svašta se može dogoditi, pa i to da naše politički tankoćutne udruge od moćnih šefova Uefe uskoro zatraže da se na tribinama zabrani i poklik “u boj, u boj”! Možda i opera Nikola Šubić Zrinjski bude proglašena ustaškom, a njezin autor Ivan pl. Zajc optužen da “oživljava aveti rata na Balkanu”!

>>Predsjednica otvorila moderan studio: 'Najdraži izvođač mi je Thompson'

Komentara 2

Avatar TAJSAM
TAJSAM
22:32 15.06.2016.

Onaj tko je protiv Thompsona, taj je protiv Hrvatske. Kratko i jasno. Pozdrav dobrim ljudima

DU
Deleted user
07:33 16.06.2016.

Vjerojatno je posebno uvredljivo ono gdje kaže Ajde Istro i Zagorje podignimo sve tri boje. Kako smo mi detaljisti trebalo bi možda napisati da treba podići i talijansku zastavu, zagorskog purana i gemišt. Kaže jedna izreka da ludo prase ludo i gudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije