Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10.06.2017. u 11:11

Izgleda da se HDZ-u lakše bilo odreći kurikularne reforme nego ploče s natpisom “za dom spremni” u Jasenovcu

Događanja u posljednja dva dana potvrdila su da je hrvatskim biračima bilo svejedno zaokružili Andreja Plenkovića, Ivana Vrdoljaka ili Spužvu Boba, kao što su ispravno primijetili Splićani kada su birali gradonačelnika između Željka Keruma i Andre Krstulovića Opare.

Ipak, dobro je to što su navodni ideološki neprijatelji zaboravili na ustaše i partizane, kojima nas pred svake parlamentarne izbore kljukaju kao da je 1941. godina bila jučer, pa kada bi ukrcaj Hrvatske narodne stranke u “Titanik vladu”, kako su joj još jučer tepali, značio da ideologiziranje ostaje za nama i da će se baviti pravim stvarima – pokretanjem gospodarstva, zapošljavanjem i podizanjem standarda – svi bismo im rekli: “Bravo!” nakon tri godine. Međutim, ono što je ostalo od vodstva HNS-a čak ni svojoj stranačkoj bazi ne može prodati priču o žrtvovanju stranke za spas Hrvatske koju su servirali kao obrazloženje zašto su za fotelje raskolili stranku. Nisu ni trepnuli što se gase ogranci i pale svijeće pred podružnicama HNS-a. Glatko su se odrekli vlastitih principa i perjanica, a svejedno im je i što ostaju bez gotovo polovice svojih saborskih zastupnika.

Ni suze Anke Mrak Taritaš nisu razblažile glad za vlašću i nagon za foteljama kojima ovih dana svjedočimo. Osakaćeni HNS oprostio je svome lideru Ivanu Vrdoljaku što im je iza leđa šurovao s omrznutim HDZ-om dok je pred njima i kamerama kolutao očima na pitanja o mogućoj koaliciji i sipao drvlje i kamenje na Titanik vladu. Po reakcijama većine HNS-ovaca, izgleda da je Nikola Grmoja, “trbuhozborac Bože Petrova”, kako ga je Ivan Vrdoljak nazvao kada ga je optuživao za širenje gnusnih spinova da pregovara s premijerom Plenkovićem, bio bolje upućen u ono što se zbiva od stranačkog vodstva i članstva koje je naivno vjerovalo svom lažljivom šefu. Ali stranačko vodstvo oprostilo mu je sve kada im je servirao veliki komad slatkog kolača zvanog vlast.

Ivanu Vrdoljaku i njegovoj ekipi mora se priznati da su od HDZ-a vrhunski istrgovali više nego što su mogli sanjati u najsmjelijim snovima s obzirom na to da im istraživanja popularnosti već godinama daju postotak na razini statističke pogreške i sami bi u Sabor mogli ući jedino na turističko razgledavanje. S druge strane, i naš je premijer Andrej Plenković demonstrirao “vjerodostojnost”, u koju se kleo s predizbornih plakata, plativši narodnjacima podršku i ulazak u koaliciju Ministarstvom znanosti i obrazovanja i prepuštanjem kurikularne reforme koju je započela Milanovićeva vlada, a zaustavio HDZ. To je ta navodno najvažnija reforma zbog koje se prosvjeduje, u koju se svi kunu i svi je žele kontrolirati.

No, kako stvari stoje, HDZ-u se lakše odreći kurikularne reforme nego ploče s natpisom “za dom spremni” u Jasenovcu. Međutim, to nije bila noćna mora svakog HNS-ovca kojemu se smiješi fotelja od ministarske pa nadalje, već strah da se premijer Plenković, prije nego što se stvar riješi u Saboru, ne predomisli i kaže: “Idemo na izbore.” Dobili bi haenesovci na tim izborima manje glasova od Spužve Boba.

Sve o preslagivanju Vlade čitajte OVDJE. 

 

 

Komentara 3

SA
sarajevo2015
11:39 10.06.2017.

Prema staroj narodnoj poslovici "s kim si takav si" jasno je da između Preslagivača i Razdjelnika nema razlike. I jedan i drugi su vjerodostojno lažljivi i korumpirani.

BR
brkicivana596
11:29 10.06.2017.

odlicno sroceno, mozda preuzimanjem mimistarstva obrazovanja poraste broj obrazovanih u hdz pa budu znali vjerodostojno prosudjivati i napokon shvatiti da su glasali za Hns samo su u trenutku glasanja bili nedovoljno obrazovani radi zastoja u reformi ,,,i tako nadje krpa zakrpu na zalost hrvatskoga puka

SV
sven222
12:58 10.06.2017.

gledam sliku ovoga lika kao i na TV-u i on se cijelo vrijeme cinično smije !!! strašno je to !! čovjek nije dobar za župana ( usput to je funkcija koja nikome ništa ne doprinosi jer to sve gradovi i općine urade) a jeste dobar za vladu !!?? koji su to kriteriji ??? čovjek dobio ministarstvo graditeljstva a po struci pravnik !!??? zna on gdje je muljaža jer da je stručnost kriterij nebi dobio to ministarstvo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije