Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20.12.2016. u 22:15

Građani su često ovaj saziv uspoređivali s cirkusom, ponajprije zbog Pernara

Nakon dva mjeseca rada saborski zastupnici otišli su na zimsku stanku do sredine siječnja, a prema riječima predsjednika Sabora Bože Petrova, deveti je saziv u odnosu na prethodne udvostručio broj radnih dana i sati. Sabor u dva mjeseca uistinu jest zasjedao stalno, čak su i odbori ponedjeljkom napokon imali kvorume, no građani ništa drugo nisu ni očekivali nakon poduže neradne pauze zbog pada prethodne Vlade.

Ovaj saziv Sabora građani su često uspoređivali s cirkusom, ponajprije zbog Ivana Pernara koji je uvelike promijenio način rasprava, ali i ponašanja u sabornici. Otvorio je teme koje prije u tom obliku nisu prolazile u Saboru, no nakon dva mjeseca jasno je da on od tih nekoliko tema ne ide dalje te da Sabor prije svega koristi kao svoju pozornicu. Sa sjednica odbora mobitelom je radio prijenose uživo, dovodio “asistente” da umjesto njega snimaju dok on brojne rasprave pretvara u priču o sebi iako su ga građani birali da pomogne njima, naručivao je pizzu u sabornicu...

U svemu tome, dojam je, malo tko se snašao, pa ni čelnici Odbora, ni predsjedavajući u Saboru nisu na to reagirali kako bi se od njih očekivalo. Istina, neke od tih stvari koje je radio nisu regulirane Poslovnikom, pa je zato iznimno važno da se pri izradi novog Poslovnika Sabora sada predvide i takve situacije kako bi Pernar prestao skupljati jeftine političke bodove na svojoj zabavi i ismijavanju institucija. Koliko god loše mišljenje možemo imati o našim institucijama, one su temelj države i kao takve trebaju dobiti barem minimum poštovanja.

Zbog takvih performansa često je u drugi plan padala tema koja je u tom trenutku bila na dnevnom redu, a puno je bitnija za život građana nego šou koji su Pernar i dio zastupnika koji se poveo za njim priređivali. Prijenose sjednica sada sigurno prati više ljudi i puno toga ih može nasmijati, ali smjer u kojem je dobar dio rasprava znao otići neće napraviti ništa za poboljšanje života građana ili stanje države. A to bi trebao biti jedini cilj.     

>> Ivan Pernar najaktivniji saborski zastupnik, slijede ga Miro Bulj i Gordan Maras

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije