Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18.06.2015. u 08:30

Ako je Šojina uvreda vrijedna 10.000 kuna, koliko bi Obersnel mogao platiti Ranku Stojancu, novinaru HTV-a, nakon što mu je poručio da si „stavi taj mikrofon u guzicu"

Političari tankih živaca

Vojko Obersnel, riječki gradonačelnik, ispričao se za svoju neprimjerenu reakciju prema novinaru HTV-a kojeg je tijekom snimanja priloga nemilo izvrijeđao zbog benignog pitanja voli li lignje. Dobro je što se ispričao imajući u vidu da je bivši saborski zastupnik Deneš Šoja presudom Općinskog suda u Osijeku kažnjen s 10.000 kuna jer je uvrijedio novinarku Krisztinu Krijak nazvavši je „gospođica urednica". Ako je ta uvreda vrijedna 10.000 kuna, koliko bi Obersnel mogao platiti Ranku Stojancu, novinaru HTV-a, nakon što mu je poručio da si „stavi taj mikrofon u guzicu".

Fijasko dodjele slobodne zemlje

Država seljacima nudi da preoru autocestu i kućice

Blaženka Mičević, ravnateljica Agencije za poljoprivredno zemljište, nije se proslavila provođenjem interventne mjere podjele državne zemlje u zakup poljoprivrednicima. „Država je ponudila ono što je imala, to je slobodna zemlja koja nije pod nekim oblikom raspolaganja", pojasnila je Mičević za Novu TV, ali se ispostavilo da je "slobodna zemlja" širok pojam. Mariju Kneževiću tako je ponuđena oranica od 15 hektara koja je u stvarnosti pod vodom jer njome prolazi kanal Dunav – Sava, a još su gore prošli oni kojima su kao oranice ponuđeni dijelovi autoceste 5c ili čak naplatne kućice. Tako je to kada se posao radi iz državnog ureda bez uvida u stanje na terenu.

Posao iz snova

Sada je službeno – dužnosnici nemaju radno vrijeme

Arsen Bauk, ministar uprave, na pitanje zadarskog župana Stipe Zrilića, pojasnio je za Slobodnu da dužnosnici nemaju radno vrijeme niti moraju opravdavati izostanke s posla. Takvog posla iz snova ima u svih 576 županija, gradova i općina.

Zamjena identiteta

Ovrha zbog duga pokojne majke koja je živa i zdrava

Marko Hrabar, odvjetnik iz ureda „Hrabar i partneri", najavio je za Glas Slavonije da će ispraviti pogrešku ako je došlo do zamjene identiteta u krajnje neobičnom slučaju jednog 40-godišnjeg Osječanina. Njemu je stigla obavijest o ovrsi zbog duga „pokojne majke" od 25.000 kuna, što ga je poprilično šokiralo jer mu je majka živa i zdrava, a i nije bila dužna. Brzo je shvatio da ni ime pokojnice nije istovjetno imenu njegove majke pa se sada nada raspletu neobične zabune.

>>Da se predstavim, ja sam tajni agent

>>Branko Hrg već dva puta nije uspio okupiti kvorum

Komentara 6

AB
abendblatt
08:49 18.06.2015.

Treba obavezno napraviti cjenik za uvrede koje pisu novinari, za blacenje i povredu ugleda i casti, time bi oplemenili novinarsku profesiju i dobili pristojno i objektivno izvjestavanje, ali bi Ante-kanta i njemu slicni ostali bez posla.

PG
poducavam-glupe
08:57 18.06.2015.

Zašto medijska kuća novinara ne tuži tog prostog agresivca. Ako je takav pred kamerama, kakav je kao šef u uredu, a tek doma s djecom??

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
08:54 18.06.2015.

slažem se sa abendblattom.... posebno bi trebalo pravosuđe 'osokoliti' da i novinare uredno privede na raspravu kada uporno izbjegavaju preuzeti poziv.... A kazne da ne budu simbolične.... Jer svojim pisanjem, pogotovo neprovjerenim, znaju srušiti i uništiti tuđe živote.... uz eventualno objavljeni mali demanti na marginama novina - ni približno onako senzacionalistički kako su uništavali živote i časti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije