Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Premium Kolumne

Europska unija bez cjepiva protiv korone i – nemorala

Žalosno je gledati čime se bave Milanović, Plenković i Jandroković koji su Hrvatsku pretvorili u krčmu za nadglasavanje taštinama, dok statistike pokazuju kako smo u bitci s trenutačno najvećom nevoljom čovječanstva među tri najgore zemlje u Europi
12. ožujka 2021. u 11:44 5 komentara 1921 prikaza
Bruxelles: Premijer Andrej Plenkovic prisustvuje posebnom sastanku Europskog vijeća o Brexitu
Foto: Tomislav Krasnec/PIXSELL

Europska unija sve više posrće, i u djelotvornosti i u moralu. A s njom posrće i Hrvatska. Različite države EU dobivaju različite količine cjepiva na sto stanovnika, a Hrvatska je i po broju dobivenih doza i po broju cijepljenih gotovo na dnu EU: lošije su samo Bugarska i Latvija. Zdravstveni dužnosnici kažu kako je Europska komisija, koja je naručivala cjepivo za sve zemlje EU, ozbiljno podbacila: dogodilo se ono što je i bilo očekivano – bogatije zemlje, i one koje su u cjepivo više uložile dobile su više doza. Tvrde – Hrvatska je sve rezervacije odradila kako treba, ali jednostavno smo preslabi. Ali što znači da smo preslabi?

IZJAVILI EUROPSKI DUŽNOSNICI EU izvozi milijune cjepiva natoč nestašici: 'Moglo bi koristiti ugledu Europe'

Neke zemlje s kojima se možemo usporediti, poput Slovenije, primile su dvostruko više doza na sto stanovnika. Unatoč tome, ništa se ne zamjera Plenkoviću, ni za što on nije kriv, dapače, “ulaže velike napore”. Sada nas tješe kako bi odobrenje Sputnjika i cjepiva Johnson & Johnson moglo bi biti spasonosno. Dotle će nas, ako se taj spas uopće dogodi, držati ne u cijepljenom nego u rascijepljenoj stanju – cijepljenje koje je katastrofalno oskudno bit će neusporedivo najčešća tema u medijima a s televizije neće silaziti licemjerna reklama “Misli na druge, cijepi se”, kao da nam onaj tko nam uskraćuje hranu i tko nas izgladnjuje kaže – jedi, inače ćeš umrijeti. Na žalost, ovo “umrijeti” je naša stvarnost i treba reći – u Hrvatskoj se umire zbog nesposobnosti i nepoštenja vlasti i u Bruxellesu i u Zagrebu.

S respektom i ogorčenjem možemo čitati kako su se snašli Izrael, Velika Britanija i SAD, gdje je cijepljeno neusporedivo najviše građana, gdje se manje umire, zaražava i opterećuje bolnice. Nedavno sam napisao pa ću i ponoviti kako su Židovi i Anglosasi gospodari svijeta koji se umiju izboriti za svoju povlaštenost, ali zahvaljujući svojim znanjima, sposobnostima i brizi za ljude. Nitko ne sprečava Hrvate da budu takvi, osim oni sami sebe. Žalosno je gledati čime se bave Milanović, Plenković i Jandroković koji su Hrvatsku pretvorili u krčmu za nadglasavanje taštinama, uvredama, optužbama nijekanjem očitih sukoba dok statistike pokazuju kako smo u bitci s trenutačno najvećom nevoljom čovječanstva među tri najgore zemlje u Europi. Kao i u gospodarskim i drugim bitkama.

Andrej Plenković i Jens Stoltenberg posjet Bruxellesu Plenković: Očekujemo potporu EP-a za ulazak u Schengen

I dok zanemarujemo zdravlje naroda i sve više siromašimo uvelike i zbog grabežljivosti moćnih zemalja EU i nepravdi Bruxellesa, EU je za hrvatsku vlast i dalje svetinja kojoj prinosimo svoje žrtve i u odnosu prema kojoj smo zaraženi virusom sluganstva. Taj se virus manifestirao i jednim sramotnim postupkom HDZ-ovih i još nekih europarlamentaraca u Europskom parlamentu, u kojem su glasovima većine, u kojoj i nekih Hrvata, ostali bez imuniteta katalonski zastupnici Puigdemont, Comin i C. Ponsati, optuženi zbog “neposluha i poticanja na ustanak” u katalonskom referendumu o nezavisnosti. Ivan Vilibor Sinčić rekao je da je glasao protiv skidanja imuniteta jer je riječ o političkom progonu.

Nasuprot Sinčiću, HDZ-ov član EP-a Karlo Ressler, koji je glasao za oduzimanje imuniteta, rekao je: “Inkriminirano djelo koje se zastupnicima stavlja na teret nije počinjeno u izvršavanju zastupničke dužnosti nego prije izbora zastupnika u Europski parlament”. U pravu je, ali treba dodati kako su također davno prije ulaska Hrvatske u EU mnogi Katalonci, među njima i poznati intelektualci, srčano podupirali hrvatsko osamostaljenje kakvom i sami teže i bez kojeg Resslera ne bi bilo ni u Europskom parlamentu ni u državi Hrvatskoj. Koje hadezeovske zahvalnosti!

Croatia, your new office Hrvatska u SAD-u, Kanadi i V. Britaniji pokrenula kampanju za digitalne nomade: 'Ovo je velika prilika'

Sluganska zahvalnost Europskoj uniji koja se oštro protivi katalonskim domoljubima i njihovoj želji da budu država, i “zahvalnost” tim domoljubima koje je prosrpski Madrid osuđivao i kad su podupirali nacionalne težnje Hrvata prije trideset godina, izražavane među ostalim i referendumom – kao i u Kataloniji. Kad bi slučajno Madrid oružjem napao Kataloniju, bi li se Ressler prema žrtvama te agresije odnosio kao što se Hrvati odnose prema žrtvama Domovinskog rata, ili bi likovao? Ne znam, ali znam da ga je EU, koja je tako nesposobna u nabavi cjepiva protiv korone, golemom plaćom u Europskom parlamentu cijepila od siromaštva u kojem žive mnogi njegovi sposobni i obrazovani vršnjaci u Hrvatskoj.

Goran Ivanišević
ĐOKOVIĆEV TRENER
Goran Ivanišević: Uništio mi je život, zbog njega nisam mogao spavati
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
 • vidum:

  Kad bi postojalo cjepivo protiv nemorala, sve svjetske farmaceutske tvrtke trebale bi raditi za Ivkošićeve potrebe.

 • francekmali:

  Druže Ivkošiću bolje da pišete recepte za kuhanje,manite se politike !!!

 • Avatar Pravosudac
  Pravosudac:

  septička jama zvana eu