Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poznati glumac

Enis smršavio zbog uloge: I dalje sam zgodan i neodoljiv

'22.02.2007.,Zagreb - Enis Beslagic Photo Jurica Galoic/24sata'
Foto: 'Jurica Galoic/24sata'
1/4
14.02.2013.
u 10:16

U 5. sezoni značajna promjena je samo u glumcima jer su umjesto preminulih Ante Čede Martinića i Predraga Vušovića u seriju ušetali Siniša Popović i Enis Bešlagić, a scenaristi su najavili i šestu, posljednju sezonu

Godine prolaze, ali u obitelji Kosmički kao da je vrijeme stalo. Marko je i dalje namrgođen, Ruža u panici zbog svoje troje nezrele djece. A djeca? I oni nastavljaju po svom. Biba stalno ima dečke, ali uvijek se nešto izjalovi i baš nikako ne uspijeva doći do oltara, Dudo hoda po kući u pidžami tražeći što masnije namirnice po hladnjaku, a Neno i dalje umišlja da ima apsolutno sve bolesti ovoga svijeta. Svi oni dio su ekipe HTV-ove humoristične serije “Odmori se, zaslužio si” koja u nedjelju u 21.15 starta s novom, petom sezonom.

Kompa je sličan Šemsi

– Gledatelji će imati prilike vidjeti 17 nastavaka, a 18. je specijal koji čuvamo za idući Božić. Zbilja se neće puno toga promijeniti u radnji, ali to je ono što gledatelje i privlači. Mrguda od čovjeka kakav je Marko možete naći u svakoj obitelji. Gledatelji u likovima iz obitelji Kosmički prepoznaju sebe ili nekoga iz svoje okoline i upravo zato publika dobro prihvaća seriju. O tome najviše govori činjenica da je bilo epizoda koje su bile gledanije od središnjeg Dnevnika – priča Snježana Tribuson, koja je s bratom Goranom Tribusonom napisala scenarij za domaću hit-seriju.

Na snimanje nove sezone čekalo se gotovo dvije i pol godine jer su u tom razdoblju preminuli glumci Ante Čedo Martinić i Predrag Vušović Pređa, koji su igrali Marijana Bajsa i Didu.

– Scenarij je stajao napisan, ali smo ga zbog tih žalosnih događaja morali mijenjati. Lik Dide nestao je s Pređom, ali se pojavljuje njegov rođak Kompa kojega igra Enis Bešlagić. Lik Marijana je ostao jer, da smo ga odlučili izbaciti iz radnje, morali bismo puno mijenjati, pa je pokojnog Čedu zamijenio Siniša Popović – priča Goran Tribuson.

– S Čedom sam bio dobar prijatelj, prije njegove smrti igrao sam predstavu u Splitu i bio sam s njim gotovo do zadnjeg dana. S druge strane, nisam znao kako će publika reagirati na novoga glumca za lik koji je već sezonama postojan. Zbog svega toga nije bilo lako prihvatiti ulogu – priča Popović. Slično dvojbe imao je i Enis Bešlagić.

– Ono što je Pređa napravio u glumačkim vodama neopisivo je. Bili smo i privatno jako dobri pa mi je čast što sam ga naslijedio u seriji, makar samo kao rođak – priča Enis i opisuje Kompu.

– Riječ je o čovjeku iz srednje Bosne koji ima genijalne ideje za posao s potencijalom da čak i uspiju – priča.

Koliko je Kompa sličan popularnom Šemsi iz serije “Naša mala klinika”?

– Konstrukcijom tijela poprilično, premda sam u ovoj seriji nešto mršaviji. Zbog napornog rada izgubio sam pet do šest kilograma, ali i dalje sam jednako zgodan i neodoljiv. Slični su i karakterno. Oba su Bosanci koji na dnevnoj bazi nastoje zaraditi što više novca briljantnim idejama – smije se Bešlagić i šali se da bi se serija, zbog umora koji je kolektivno vladao, trebala zvati “Umori se, nisi zaslužio”

S kolegama iz serije Goranom Navojcem (Dudo) i Igorom Mešinom (Neno) igrao je i u “Našoj maloj klinici”.

– Već dugo smo prijatelji pa se nisam morao navikavati na njih, a i sa starijim kolegama bilo je jako zabavno – priča Bešlagić. Isto kaže i Igor Mešin.

– Već sedam godina živimo te Kosmičke i nemoguće ih je ne zavoljeti. Uvijek im se rado vraćam, kao svojoj obitelji u koju je sad ušao i Enis pa je zabava zagarantirana – kaže glumac. Dodaje da mu Neno inače nije sličan, ali da je nakon toliko godina igranja poprimio neke njegove karakteristike pa kroz smijeh kaže da mu se čini da je sve bolesniji što više stari.

Da zabavi na setu nije bilo kraja tvrdi i Vera Zima, koja u seriji igra majku Ružu.

Vera je zločestija od Ruže

– Ja sam baba od 60 godina i 12 sati rada na dan teško mi je izdržati. Navojec i Mešin samo se zezaju, morate ih tjerati da rade, a ja više nisam za to. Tražila sam ljudskije uvjete jer sam se osjećala kao na pokretnoj traci. Tek završiš sa snimanjem jedne scene, a već se čuje “akcija” i ide nova scena – požalila se glumica. Priznala je i da se toliko uživjela u ulogu da s kumicama na placu često razgovara kao Ruža.

– U meni se skriva neka dobroćudnost kao i kod Ruže, ali sam drskija od nje, ponekad i zločestija. Moram udariti šakom o stol da bih opstala – smije se Vera. Njezina televizijskog supruga igra Ivo Gregurević.

– Ivi, odnosno Marku, u novoj ću sezoni oštrije prijetiti rastavom. Postajem sve luđa i žešća. Ono što je moj lik resilo prijašnjih sezona, sad dolazi podebljano – smije se Vera koja će u seriji postati baka. Naime, njezina kći Biba, koju igra Dora Fišter Toš, na kraju sezone saznaje da je u drugom stanju, no rasplet situacije vidjet ćemo tek u šestoj sezoni.

– S televizijom smo dogovorili pisanje scenarija za šestu, a kako je najavljeno, ujedno i posljednju sezonu. Naravno, sve ovisi i o gledanosti ove sezone, ali već pišem nove nastavke. Svi koji očekuju da će serija završiti happy endom, varaju se. Za sitcome je karakteristično da nemaju dramatične završetke. Siromašni ostaju siromašni, namrgođeni ostaju namrgođeni. To će se dogoditi i s obitelji Kosmički. Ostavit ćemo ih otprilike na istome mjestu na kojem smo ih i pronašli – zaključuje scenarist Goran Tribuson.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije