Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.09.2018. u 07:02

Pukom srećom nije stradao nitko od slučajnih prolaznika

Prije 10-ak dana ispred osnovne škole u zagrebačkom Vukomercu pucalo se iz pištolja i automatskog oružja. I to u vrijeme dok su djeca bila na nastavi. U toj pucnjavi samo pukom srećom nitko nije smrtno stradao. Jedna osoba koja je sjedila na terasi kafića lakše je ozljeđena, propucano je sedam automobila i jedna kuća.

Stanovnike tog zagrebačkog kvarta, udaljenog samo nekoliko kilometara zračne linije od centra grada, naravno, jako je uznemirio taj nemili događaj. No gradonačelnik ih je tješio da je unatoč toj pucnjavi na ulici, ispred škole, Zagreb siguran grad.

VIDEO Očevid nakon pucnjave u Vukovarskoj

A onda su preksinoć opet letjeli meci iz vatrenog oružja u Zagrebu, i to gotovo u samom centru grada, na jednom od najfrekventnijih gradskih raskrižja. U toj pucnjavi ozlijeđen je jedan od sudionika tog događaja i opet pukom srećom nije stradao nitko od slučajnih prolaznika.

Iz policije nakon najnovijeg frcanja metaka na zagrebačkim ulicama poručuju da je hrvatska metropola siguran grad i to argumentiraju statističkim podacima za prvih osam mjeseci ove godine. A oni pokazuju da je na zagrebačkom području zabilježeno 6,1 posto manje svih kaznenih djela, od toga 2,5 posto manje kaznenih djela protiv života i tijela i 50 posto manje ubojstava u odnosu na prethodnu godinu kad su zabilježena četiri ubojstva.

Bandić se još početkom ove godine pohvalio anketom o sigurnosti koja je provedena među Zagrepčanima, a prema kojoj je 95 posto ispitanika izjavilo da se osjeća sigurno u svom gradu. Glavni je hrvatski grad doista jedna od najsigurnijih europskih i svjetskih metropola.

To potvrđuje i podatak da je 91 posto građana u navedenoj anketi navelo da u njihovoj četvrti ne postoji dio u koji noću ne bi išli sami.

No unatoč policijskoj statistici i tom istraživanju, većina građana Zagreba se nakon dviju uličnih pucnjava u samo desetak dana ipak ne osjeća tako sigurno. Utjeha im može biti da je policija u oba slučaja dobro obavila svoj posao i brzo otkrila i privela one koji se ispred škole i u centru grada ponašaju kao da su na Divljem zapadu. 

Pucnjava u Zagrebu
1/17

Komentara 24

DU
Deleted user
07:51 23.09.2018.

Iskreno rečeno, bilo daleko gore 90-ih kad su se vršile likvidacije u samom centru, u pješačkoj zoni i kad se "dopisivalo" protutenkovskim bacačima po gradu. No, jedno je pitanje koliko toga se može tolerirati romskoj manjini odnosno imate tražilicu pa progooglajte sami što oni rade po Međimurju i dotjerali su domaće na rub očaja, čak i preko toga, a tko meni ne vjeruje - eno podatka da šef tamošnje policije traži dodatnih 50 policajaca zbog povećane učestalosti kaznenih djela te manjine tamo. A da se ne govori da policija tamo ne ulazi u romska naselja jer im djeca kamenuju automobile te činjenicu da Hrvata osramote medijski i pravosudno procesuiraju zbog spavanja s maloljetnicom (15 god. ili manje), iako možda riječ o 20-godišnjaku, dok se njima toleriraju divlji brakovi s 12-13 godišnjakinjama i nitko ne haje, ni policija niti soc. radnici. Uglavnom, glava boli... I što je najgore, što više financ. stasaju (pucaju iz Porsche!) i imaju više vatrene moći, to razvidnije da se debelo zakasnilo s prevencijom. Ne treba nama specijalna policija za pokazne vježbe iskakanja iz helikoptera i fingirane borbe po parkovima, kad su obljetnice, nego da tamo uvedu red i zakon!

VI
Vito
08:04 23.09.2018.

Je li Zagreb siguran grad? ::: Grad Zagreb je prestao biti siguran 2005.g. kad je pošteni policajac uhvatio "gradonačelnika" pijanog kako bježi s mjesta prometne nesreće koju je pijanac prouzročio. __ Nesigurnost je potvrđena kad je "gardonačelnik" posjetio prebijenog direktora "Zagrebačkih cesta" kako bi provjerio da će šutjeti o kriminalu i pljački tog poduzeća. __ To sve novinarima nije jasno pa tako kriminalci i dalje vladaju Zagrebom __ Sad, kad im je "kum" završio na optuženičkoj klupi "miševi" su se pokrenuli kako bi skrenuli pozornost s "mačke"

DU
Deleted user
07:45 23.09.2018.

Građani preko društvenih mreža moraju pričati o tome svakodnevno kako bi institucije mogle prepoznati probleme i shodno tome na vrijeme reagirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije