Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
donosi MAX!

Donedavni dinamovac Pablo pod optužnicom živi u strahu

'11.07.2013., Zagreb - Pablo Migliore, golman GNK Dinama.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
16.08.2013.
u 10:25

I dalje je tajna zašto se Pablo Migliore (31) vratio u domovinu iako je protiv njega podignuta optužnica zbog navodnog pomaganja osumnjičeniku za ubojstvo...piše novi Max!

Temeljni zaplet je poznat: Maximiliano Mazzaro, zamjenik šefa zloglasne La doce, navijačke skupine Boca Juniorsa, osumnjičen je za ubojstvo Ernesta Cirinija, susjeda svog nadređenog Maura Martina. Tužitelji tvrde da su Mazzaro i njegovi jataci zatukli Cirinija za kaznu jer je njegov pekinezer mokrio po Martinovoj ogradi.

Kad je šef ultrasa, uhićen kao naručitelj ubojstva, zimus otkucao Mazzara, ovaj se dao u bijeg, a Migliore se našao među optuženima za pomaganje u bijegu. Njih dvojica sprijateljila su se dok je ovaj branio u Boci.

Mazzaro je nedavno uhvaćen i pritvoren, no problemi za kratkotrajnog idola maksimirskih tribina nisu završili. Je li El Loco (Luđak) ujedno i El Tonto (Glupan)? Ili je optužnica koju je protiv njega podigao tužitelj Andrés Madrea dio razrađenog scenarija?

Po nekim mišljenjima, državne institucije žele stvoriti dojam da Migliore ne surađuje i time zavarati ultrase Boca Juniorsa, kojima pripada osumnjičenik Maxi Mazzaro i koji strepe da ih je bivši Dinamov vratar otkucao kao pomagače.

Preko \"veze\" do Argentinosa

Zasad se Migliore skrasio u Argentinos Juniorsu iz Buenos Airesa, prvom klubu Diega Maradone i prvaku Južne Amerike 1985. Njegov povratak u Argentinu nije mogao proći bez polemike: zbog njega je \"stradao\" drugi vratar, Matias Ibáñez, kojeg se klub u zadnji tren odrekao.

Ibáñez je prvi potpisao za Argentinos, no kad je trener Ricardo Caruso Lombardi čuo da se Migliore želi vratiti, sinula mu je sjajna ideja: tražio je od uprave da ne prijavi Ibáñeza Nogometnom savezu (AFA), nego da sklopi ugovor s dojučerašnjim dinamovcem. Budući da su tada nedostajala samo dva dana do kraja prijelaznog roka, Ibáñez nije uspio naći novi klub i sad je \"na ledu\" barem do siječnja.

\"Ljutit sam zbog njihova ponašanja prema meni. U Argentinosu sam prošao liječnički pregled i potpisao ugovor, da bi mi trener rekao da se odlučio za Migliorea. On (trener) je taj koji me ostavlja bez posla, to je vrlo nepošteno od njega. Da bih potpisao za Argentinos, odbio sam nekoliko ponuda iz druge lige\", požalio se Ibáñez u nastupu za Radio La Red.

Trener je izjavio da je i njemu žao, no da je upozorio Ibáñeza da ne raskida ugovor s Olimpom iz Bahía Blance.

\"Šteta, Ibáñez mi se jako sviđa. Ja sam ga odveo u San Lorenzo i pozvao u Argentinos, ali kad se pojavila opcija s Miglioreom, učinilo mi se to prilikom koju nisam smio propustiti\", komentirao je Caruso.

Trener i Migliore uspostavili su prisan odnos dok su radili u Racingu i San Lorenzu.

Neuspješni posjet zatvoru

Kad je El Loco proljetos bio 40 dana pritvoren tijekom istrage o njegovoj ulozi u skrivanju bjegunca Mazzara, Caruso ga je javno branio.

\"Nije učinio ništa loše. Samo je štitio prijatelja. Svatko bi učinio jednako. Ljudi ponekad postupe bez razmišljanja o posljedicama\", komentirao je trener u razgovoru za Deportivo Télam. Pokušao je i posjetiti Migliorea u zatvoru Ezeize da mu izrazi podršku, ali kad je došao, ovaj je bio na tretmanu kod psihologa koji mu je pomagao da se privikne na zatvor.

Nedavno je procurilo više podataka o onome što se događalo između Migliorea i Mazzara tijekom epizode zbog koje je vratar optužen. Uredništvo emisije \"Un buen momento\" (Dobar trenutak) na televizijskoj postaji La Red (Mreža) domoglo se Miglioreova iskaza pred istražnim sucem u svibnju, nakon kojeg je pušten uz jamčevinu. Na tom saslušanju čuvar mreže prvi put je počeo surađivati s istražnim organima, po savjetu novih odvjetnika, nakon što su ga prvi nagovarali na šutnju.

Iz transkripta sa saslušanja proizlazi da Pablo nije otkucao druge njemu poznate Bocine ultrase za koje policija vjeruje da su pomagali Mazzaru. S druge strane, priznao je da mu je bjegunac pozvonio na vrata kuće i poslužio se njegovim telefonom.

Kobna posudba mobitela

\"Dao sam mu mobitel i otišao u kuhinju, budući da sam bio u svojoj kući, a pet minuta kasnije Mazzaro mi ga je vratio\", ispričao je čuvar mreže, naglasivši da se susret odvijao isključivo pred ulaznim vratima.

Nezgodno je to što je s Miglioreova mobitela bjegunac razgovarao s izvjesnim automehaničarem, tražeći da mu pribavi auto. A broj tog automehaničara dao mu je - Migliore.

Stvari ne izgledaju najbolje po El Loca, no da bi ishodili osuđujuću presudu, tužitelji bi morali dokazati da je bio svjestan Mazzarova statusa bjegunca od pravde. Eks-dinamovac tvrdi da nije znao u kakvoj je situaciji njegov prijatelj, jer u danima koji su prethodili opisanom susretu nije pratio medije.

\"Bio sam u Cardalesu (na pripremama sa San Lorenzom, op. a.) i nisam gledao televiziju. Kad sam na pripremama, jedva viđam i obitelj\", objasnio je svoje stanje duha Migliore.

\"Znao sam da (Mazzaro) ima nekih problema, ali on mi je rekao da će to biti sređeno za tjedan dana. Dakle, nisam mu pomogao da se skriva od pravde\", naglasio je.

Hoće li se Migliore uskoro tući po glavi što nije ostao u Hrvatskoj? Ili će ga sudac proglasiti nedužnim? Ili, još bolje, odbaciti optužnicu? Ne preostaje nam drugo nego čekati daljnji razvoj događaja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije