Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
05.08.2020. u 13:12

Matteo Salvini, koji nije želio nositi masku, sad je pozvao da se “upotrijebi mozak i da se poštuje ono što nam govori znanost

Negatori koronavirusa odjednom su počeli govoriti kako se treba nositi zaštitna maska u zatvorenim prostorima. Američki predsjednik Donald Trump je u pismu koje je elektroničkom poštom uputio svojim podržavateljima napisao kako “domoljubi nose zaštitne maske”, a dojučerašnji talijanski negator, čelnik Lige Matteo Salvini, izjavio je kako se u zatvorenim prostorima treba nositi zaštitna maska.

Bilo je konfuzije u upotrebi zaštitne maske, ali mislim da je svi trebamo nositi ako nismo u mogućnosti držati razmak, napisao je Trump te naglasio kako je ne voli nositi, ali “mogla bi nam pomoći da živimo na američki način koji su mnogi od nas opravdano voljeli prije negoli smo bili pogođeni kineskim virusom”.

Time što se nosi zaštitna maska ne gubi se ništa, a mogli bismo svi profitirati, naglašava Trump. Ispitivanje američke javnosti pokazuje kako bi Trump mogao izgubiti na predsjedničkim izborima u studenome upravo zbog svog držanja prema epidemiji koronavirusa. Ispitivanje javnog mnijenja u Italiji također pokazuje da i Salvini počinje gubiti pa raste i broj njegovih protivnika unutar stranke kojoj je na čelu. Prije nekoliko dana na tzv. savjetovanju negatora Salvini je kazao kako neće staviti zaštitnu masku na lice, a sada je pozvao da se “upotrijebi mozak i da se poštuje ono što nam govori znanost” te se nosi “zaštitna maska kada je to potrebno”, odnosno u zatvorenom prostoru.

Prije samo tjedan dana govorio je kako pozdrav laktovima “znači konac ljudske vrste”. Političari koji su smatrali da maska znači smanjivanje sloboda sada uviđaju da im popularnost opada pa su neki počeli mijenjati stav. Zapravo Trump je, kazavši kako se nošenjem zaštitne maske ne gubi ništa, a njezinim nošenjem bismo mogli svi profitirati, rekao nešto ispravno. Nošenjem zaštitne maske i pridržavanjem epidemioloških pravila ne gubi se ništa.

Gubi li se sloboda time što se u automobilima moramo vezati ili time što su u njima zračni jastuci? I dalje ima nesreća i poginulih, ali je možda nekoga spasio pojas ili zračni jastuk. Zaštitna maska neće poraziti koronavirus, ali bi mogla spriječiti, odnosno smanjiti širenje zaraze. Jer, virus ne putuje sam, već mu treba “vozilo”, a to smo mi pa, ako se budemo pridržavali pravila o razmaku i nosili maske, možda će imati manju mogućnost skakati od jednog do drugog čovjeka-vozila

Komentara 3

Avatar maskirana_drtina
maskirana_drtina
07:53 06.08.2020.

maske ne štite od virusa, samo nakurnjaci!...

DC
DC
23:46 05.08.2020.

Vise je ne skida a evo i sad je na TVu bez maske. Trump se igra s medijima non stop.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije