Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Dok narod propada, Milanović mudruje, Kolinda zavodi, a 
Bozanić tješi neutješne

Udruga franak
Davor Puklavec/PIXSELL
03.04.2015. u 12:00

Građane i javnost obmanjuju i vozaju i Vlada i banke i Hrvatska narodna banka (koja, kako kaže Slavko Kulić, odavno nije ni hrvatska ni narodna)

U uskrsnoj poruci kardinal Josip Bozanić je među ostalim rekao: “Sa žaljenjem spominjem kako su u posljednje vrijeme neke situacije s bankovnim kreditima u nas dovele tisuće hrvatskih građana u stanje siromaštva, a mnoge od njih i do egzistencijalnoga sloma. Teško se oteti dojmu da se ne radi o lihvi... Na žalost, čini se da su već od početka u nas zakazali kontrolni mehanizmi koji trebaju štititi građane, dok su u nekim državama središnje banke na vrijeme spriječile slične procese na svom financijskom tržištu”.

Zatim je istaknuo nešto što u ovom trenutku najviše pogađa ugrožene građane i zbog čega je udruga Franak napustila pregovore te se odlučila za štrajk. Dakle: “Sada nitko nema pravo pilatovski prati ruke, osobito ne ako je propustio ono što je bio dužan učiniti”. Kad je riječ o dužničkom ropstvu u kojem su se našli građani koji su uzeli zajmove u švicarskim francima, ruke peru svi koji su te propuste učinili. Pere ih ministar Lalovac koji kaže kako ministarstvo i HNB podržavaju konverziju u euro, ali: “Čekamo rješenje, no banke se još nisu javile, odugovlači se s rješavanjem problema”. Kakav je to ministar koji priznaje svoju nemoć pred terorom banaka, kakva je to država koja takve banke tolerira? Zatim, ruke peru i banke, predsjednik njihove udruge Zoran Bohaček napada udrugu Franak zbog “nerealnih zahtjeva”, ali su oni (čujte, ministre Lalovac!) “stalno u komunikaciji s ministarstvima i HNB-om”, a “čim rješenje bude spremno objavit ćemo ga javnosti”.

Ruke pere i Hrvatska narodna banka

Napokon, ruke pere i Hrvatska narodna banka iz koje kažu da HNB sudjeluje u sporazumijevanju samo “na tehničkoj razini”, ona nikada “nije bila strana u pregovorima”, te su pokušaji da se na nju prebaci odgovornost “potpuno neutemeljeni”. Sada, pošto vidimo kako građane i javnost obmanjuju i vozaju i Vlada i banke i Hrvatska narodna banka (koja, kako kaže Slavko Kulić, odavno nije ni hrvatska ni narodna) možemo zamisliti razgovor između stranih vlasnika banaka u Hrvatskoj s plaćenicima u tim bankama – menadžerima Lukovićem, Prkom, Radakovićem i drugima - u kojem ti plaćenici svojim gazdama objašnjavaju kako će izbjeći pritisak te neće izgubiti nijedan franak ili euro, nego, dapače, nastaviti pljačkati Hrvate dužnike u svim valutama, otimati im kuće i izbacivati ih na ulice.

Dakle, ti dobro nagrađeni menadžeri, koji godišnje ubiru do pet milijuna kuna, znaju da državu drže za jaja, jer je siromašna i ovisna o njihovu novcu te o novcu i odlukama Hrvatske narodne banke, koja je, na čelu sa još jednim plaćenikom inozemnih profitera, Borisom Vujčićem, također u njihovoj službi kao što je to bila i s prijašnjim guvernerom Rohatinskim. Znaju da za jaja drže i vlast, koja je od bivših vlasti naslijedila strah od moćnika u EU, kojima je financijsko pustošenje Hrvatske, otimanje stožernih državnih tvrtki i banaka te lihvarsko pljačkanje hrvatskih građana preko zajmova i nameta, kakvo ne dopuštaju u svojim zemljama, poslužilo kao uvjet ulaska Hrvatske u EU, pa se u istom stilu nastavilo. Znaju da za jaja drže i pojedine političare, počevši od predsjednika Vlade Zorana Milanovića, koji je po povlaštenim uvjetima uzeo golemi zajam u Erste banci, a brat mu se osramotio uzevši još veći, izdajnički zajam u podružnici Ljubljanske banke, s kojom je Hrvatska u sporu zbog velikih dugova te banke hrvatskim štedišama.

Kad sve to znate, onda znate i zašto se, na primjer, s onoliko bahatosti, posprdnosti, prezira prema vlastitoj državi i sadističkog samoljublja prema njezinim građanima odnosi već spomenuti predsjednik HUB-a Bohaček. On, menadžeri i strani vlasnici banaka znaju da su svemoćni, da im nitko ne može ništa, kao što nitko ništa u dugim stoljećima nije mogao stranim porobljivačima Hrvatske u sprezi s domaćim plaćenicima. A dok traje to uništavanje naroda, što rade najveći nacionalni autoriteti? Ucijenjeni nesposobnjaković i kukavica Milanović mudruje, predsjednica Kolinda zavodi, a kardinal Bozanić tješi neutješne. Sretan Uskrs!

>>Bohaček o Bozanićevoj poslanici: Trebalo bi paziti kojim se riječima koristi

>>Bozanić u uskrsnoj poruci: Sada nitko nema pravo pilatovski prati ruke

Komentara 33

PE
petnaestica
12:51 03.04.2015.

Ivkošiću Bozanić kao i vi ste u nebesa dizali Sanadra,obožavali.On i je dozvolio tolike lihvarske kredite,a nije da i vama dvojici nije bilo dobro sa njim

PE
petnaestica
12:53 03.04.2015.

pročitate li svoje komentare od prije par godina?kakav je osječaj?

RA
rament123456
19:30 03.04.2015.

Fali davorin mlakar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije