Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIA ANOČIĆ VALENTIĆ

Djedu branim dolazak na predstavu zbog prostih scena

Mia Anočić Valentić
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/2
21.03.2014.
u 16:30

Mlada glumica koja u predstavi “Živio Harms! Čuda postoje” u jednoj sceni glavu drži u preponama Rakana Rushaidata priča o faksu, ljubavi i hobijima

Samo nemojte da su fotke ozbiljne - simpatično je rekla 23-godišnja glumica Mia Anočić-Valentić tijekom fotografiranja za intervju u Ekranu. Upravo takva, neozbiljna, ali dovoljno zrela i jest! Mia je nedavno ostvarila svoju prvu veliku ulogu u predstavi kazališta Kerempuh “Živio Harms! Čuda postoje” u kojoj je zaigrala uz Lindu Begonju, Tarika Filipovića, Hrvoja Kečkeša, Rakana Rushaidata...

Talentirana studentica četvrte godine Akademije dramske umjetnosti od siječnja je stipendistica Kerempuha u čijem bi ansamblu trebala ostati i nakon diplome.

Tata je htio da bježi od glume

– Ekipa me lijepo primila i zbog toga mi nije bilo teško ni zaigrati u “Harmsu”. Zadovoljna sam svojom izvedbom, ali zasad smo imali samo premijeru jer se nas pet članova predstave nakon toga razboljelo – priča Mia.

Glumiti je počela još u drugom razredu osnovne škole. U Osijeku je upisala dramsku sekciju, a ljubav prema glumi bila je logična. Naime, njezin je tata Saša Anočić, a stric Živko Anočić - popularni glumci iz jedne od najuspješnijih predstava u Hrvatskoj, “Kauboja”.

– Bila sam mala i gledala tatu kako sprema ispite za Akademiju. Oduvijek sam znala da to hoću i ja, premda me tata odgovarao od toga. Rekao je da mi je bolje da idem studirati nešto drugo jer zna kako je glumcima, ali nije bilo te sile da me odvuče od glume – zaneseno priča Mia.

Tata Saša nije ju gledao u “Harmsu”, a i on i stric Živko uglavnom je puštaju da sama uči na svojim greškama.– Tata daje savjete, ali češće se konzultiram sa Živkom, on mi je i po godinama bliži pa se bolje kužimo – priča Mia. O zamisli da zajedno zaigra s tatom i stricem na pozornici, obzirno kaže kako joj se to zasad ne čini kao super ideja.

– Bilo bi mi čudno, jednostavno to ne mogu ni zamisliti – smije se mlada glumica. Iako se često kaže da glumci teško žive, Mia kaže da ima lagani strah od budućnosti, ali da joj angažman u Kerempuhu zasad daje osjećaj sigurnosti. Želi se ostvariti i na filmskom platnu, a ni rad na sapunicama ne bi odbila.

Vatreno krštenje

– Da se nađem u situaciji bez novca, igrala bih u sapunici i znala koji je razlog za to. Kad si lud i bez para, nema biranja – kaže Mia.

Zbog predavanja na Akademiji i proba u kazalištu, vremena za izlaske i druženja gotovo i nema.– Nadam se da će se to malo bolje posložiti nakon diplome. Zbog obveza ne idem često ni u Osijek, gdje su mi obitelj i prijatelji. Ne želim zvučati patetično, ali moja ljubav prema glumi uistinu je velika i znala sam da želim otići iz Osijeka, za početak u Zagreb, gdje ima više mogućnosti za razvoj karijere – kaže Mia.

S “Harmsom” je Mia prošla vatreno krštenje. Naime, u jednoj sceni Rakan Rushaidat drži svoju glavu među njezinim preponama, a u sljedećoj sceni, ona u njegovim. U prvotnoj verziji predstave Mia je u toj sceni trebala biti gola.

– Redatelj Aleksandar Popovski, Rakan i ja nastojali smo od te scene ne raditi bauk. Doživjeli smo je kao najnormalniju scenu pa nije bilo razloga za neugodu. Postupno je došlo i do izbacivanja dijela u kojem sam gola, ali da sam se zbilja morala skinuti, doživjela bih to kao opravdani doprinos predstavi – kaže glumica. Njezina najveća podrška su mama, seka Tina te baka i djed, koji još nisu došli u metroplu pogledati je na daskama.

– Voljela bih češće gostovati u Osijeku kako bi me obitelj i prijatelji imali priliku pogledati, ali “Harms” zbog škakljivih scena i nije baš najbolji za obiteljski posjet kazalištu. Mama bi to razumjela, ‘ajde i baka bi nekako podnijela, ali bojim se što bi bilo da me djed vidi. Zato sam lijepo baki objasnila da će biti i drugih predstava jer sam u ovoj malo prosta – smije se glumica. U djetinjstvu se bavila plesom i sviranjem više instrumenata, ali svi su hobiji pali u drugi plan zbog glume.

– Htjela bih naučiti svirati bubnjeve, ali su malo nepraktični za vježbanje u stanu. Neloše mi ide i pjevanje, imam dubok glas koji bi trebalo malo izbrusiti – kaže Mia.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije