Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30.01.2018. u 16:02

Prema posljednjem popisu, u RH živi 1,787.000 njenih državljana čija je prosječna dob 59 godina

Nakon upravo završenih parlamentarnih izbora u Irskoj, posve je izvjesno kako ni jedna od dviju vodećih stranaka neće uspjeti formirati stabilnu vladu bez koalicije s CIU-om. Po broju osvojenih mandata Croatian Ireland Union postala je treća politička snaga u zemlji. Iako broj irskih državljana hrvatskoga podrijetla ne prelazi šesto tisuća, što nije ni petnaest posto stanovništva, analitičari se slažu kako za CIU nisu glasovali samo Hrvati već, kao što pokazuju ankete, i mnogobrojni rođeni Irci.

Zbog svoje marljivosti, sposobnosti i poštenja, Hrvati uživaju nepodijeljene simpatije u Irskoj, koja za daljnja useljavanja Hrvata nudi obilate državne poticaje: stanove, besplatno školovanje, besplatne vrtiće i porezne olakšice. Irske su vlasti u gradovima gdje Hrvati čine većinu, rado dopustile promjenu njihovih imena. Tako na zapadu Irske već postoje Irski Vinkovci i Irska Županja. Pri tome je znakovito kako pri povorkama u proslavama irskoga zaštitnika, svetoga Patrika, Hrvati stupaju u prvim redovima te jedino oni, uz zelenu boju, smiju nositi i hrvatska crveno-bijela obilježja. Svakako valja napomenuti kako je irska nogometna vrsta čiju glavninu čine Hrvati, osvojila treće mjesto na svjetskom prvenstvu, a hrvatska vrsta koju komentatori zovu „malom Francuskom“ zbog Libijaca, Marokanaca i Sirijaca, ispala je u osmini finala. 

Provedena prva grupna bojeva gađanja i raketiranja iz Kiowa Warriora:

Kiowa
1/9

Hrvatska premijerka Alice Berger, pohvalila se kako je Republika Hrvatska po prvi puta u povijesti dobila najviši kreditni AAA rejting, da javni dug iznosi nezamislivo nizak udio u BDP-u od svega 3,9 posto te kako za iduću godinu EU Republici Hrvatskoj predviđa porast BDP-a za dosad nedosegnutih 9,6 postotaka, da je stopa nezaposlenosti ispod razine statističke pogreške, a industrijska proizvodnja raste po stopi od 14 posto. Prema svim gospodarskim pokazateljima, Hrvatska je vodeća zemlja Europske unije, što se prije svega ima zahvaliti mudroj gospodarskoj politici Vlade koja je uspjela postići najnižu cijenu rada u Europi, potičuću useljavanje imigranata. Predsjednik Europske komisije Veselin Jovanović pohvalio je Republiku Hrvatsku što raširenih ruku dočekuje imigrante koje ostale europske zemlje drže problemom. Ono što su za ostale članice „neželjene i nužne kvote“ za hrvatsku je dobrodošla radna snaga kojoj RH više nije samo usputna postaja već odredište. Neki to pripisuju nuždi jer prema posljednjem popisu stanovništva na teritoriju RH živi 1,787.000 njenih državljana, čija je prosječna životna dob 59 godina, te stoga nije čudo da zemljom vlada stranka umirovljenika, te da su hrvatske mirovine najveće u Europskoj Uniji.

Hrvatska je pritom značajno unaprijedila bilateralne odnose sa susjedima, osobito s prijateljskom Dubrovačkom Republikom. Na Pantovčaku, prigodom uručenja vjerodajnica, novi je dubrovački veleposlanik istaknuo kako su golema postignuća Republike posljedica vraćanja tradicionalnoga ustroja vlasti, uz stanovite preinake. Naime Veliko Vijeće, kao dubrovačka vlada, ima doživotne i nasljedne mandate. Domicilnoga stanovništva u Republici nema već pune tri godine, jer se dragovoljno iselilo rasprodavši sve svoje nekretnine, ne odoljevši vrtoglavim tržišnim cijenama. Stoga su izbori nepotrebni jer nema birača. Članovi Velikoga Vijeća hrvatski su, to jest dubrovački korporativni predstavnici, koji veoma dobro surađuju s članovima Maloga Vijeća, koji sačinjavaju predstavnici inozemnih korporacija.

Dubrovačka Republika nije samo svjetski slavni turistički resort, već se nametnula kao porezna oaza atraktivnija od Monaka i Kajmanskih otoka. Veleposlanik se posebno pohvalio što je za potrebe snimanja nastavka franšize o Jamesu Bondu, razorena tvrđava Lovrijenac i da na toj hridi korporacija Zui Hung Tse, iz Šangaja gradi najluksuzniji i najviši hotel na Mediteranu od stotinu i sedamdeset katova.

Premijerka je također izvijestila kako će na prvom jesenjem zasjedanju Parlament usvojiti prijedlog nizozemskih, francuskih i danskih vlasnika Slavonije, da se na tome području, kao službeni jezik, uz hrvatski, uvede i bugarski. Bugari naime čine devedeset posto stanovništva i radne snage koja je Slavoniju učinila najvećim proizvođačem ekološki uzgojene hrane u Europi. Bugari su pritom postali vrhunski majstori u proizvodnji slavonskoga kulena, njihovi tamburaški ansambli redovito pobjeđuju na Zlatnim žicama Slavonije. Jednom riječju, Bugari su ponosni Slavonci koji zaslužuju da njihov jezik bude službenim. Čini se kako je Vlada napokon našla zajednički jezik i s ekološkim udrugama glede trajnoga rješenja odlaganja opasnog otpada. Na pomolu je konsenzus kako bi kao lokacija mogle poslužiti prirodne kraške udubine koje već dvije godine ne služe ničemu osim kao lokalna septička jama, a nekada su bile poznate kao Nacionalni park Plitvička jezera.

Sigurnosno stanje u zemlji je više nego zadovoljavajuće, istaknula je premijerka. Sve stope kriminala u drastičnom su padu. Jedini sigurnosni problem su paravojne milicije, prije svega u već spomenutoj Slavoniji; „Vitezovi slavonske ravni“, te „Trenkovi panduri“, tvrdokorni tradicionalisti koji se pod geslom „Slavonija Slavoncima“ ne mogu pomiriti s progresom, koji se zalažu za izgon kako inozemnih korporacija te Bugara i ostalih imigranata. Zbog njihovih oružanih prepada, korporacije na zaštitarska društva troše više nego li na radnu snagu. Premijerka Alice Beger također je najavila svoj skorašnji posjet Beogradu i Republici Srbiji. Premda članica EU, Srbija još uvijek nije članica NATO-a, na čemu nova srpska vlada užurbano radi. Pod izlikom zajedničke vojne vježbe, ruska tenkovska brigada pokušala je ući i srpsku prijestolnicu i državnim udarom spriječiti pristupanje NATO-u, no eskadrila hrvatskih Kiowa razbila ih je pred samim Pančevačkim mostom. Upravo stoga odlukom srpskog državnoga vrha, od sada će se Pančevački most, zvati Mostom Hrvatskih brigada. Mediji se slažu kako su upravo to glavni događaji koji su obilježili ovu inače posve nezanimljivu 2028. godinu.

Komentara 9

NV
NV
18:06 30.01.2018.

Idiotski tekst.

HH
hrvoje.horvat.1970
20:06 30.01.2018.

Dosadno.

Avatar Idler 3
Idler 3
21:34 30.01.2018.

Neka vrst "dežulovičštine" sam brez trunke talenta !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije