Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
24.09.2017. u 12:10

Premda je dao vjetra osnivanju povjerenstva, Todorićev istup čini ga samo besmislenijim

Davor Bernardić neočekivano je saveznika i najvećeg zagovornika osnivanja istražnog povjerenstva za Agrokor dobio u samom vlasniku Agrokora Ivici Todoriću.

Premda su ih očigledno spojili različiti, možda čak i suprotstavljeni motivi. Bernardićev motiv je, barem deklarirani, doznati istinu o Agrokoru, dok Todoriću to baš i nije, već eventualno da se dozna selektivna istina samo o onome što je njemu u interesu da se zna. No ono o čemu, osobito nakon što je Todorić objavio rat Plenkovićevoj Vladi, vlasnik Agrokora i šef SDP-a očito mogu naći zajednički jezik to je da im je obojici istražno povjerenstvo idealna platforma za ostvarenje istog cilja iz posve različitih motiva – zagorčavanje života Plenkovićevoj Vladi. Bernardiću je povjerenstvo o Agrokoru trenutačno politička slamka spasa koja bi skrenula fokus s unutarstranačkih problema, dok bi Todorić i preko povjerenstva mogao kreirati “drugu stranu” priče o Agrokoru, koja bi mu mogla zatrebati u građanskim i kaznenim predmetima koji mu prijete. U tom je smislu bio zadnji čas za njegov istup, uoči najavljenog revizorskog izvješća koje bi mu moglo zadati bolan udarac. Todorićev napad stavlja ga psihološki u poziciju žrtve u odnosu na moguće rezultate aktivnosti DORH-a, a prebacivanje odgovornosti za štetu na izvanrednu upravu i Vladu, pod teretom najavljenih tužbi ruske banke i američkih fondova, sigurno će biti ključni argument u obrani imovine obitelji Todorić od odštetnih zahtjeva.

Očekivanja su očigledno usmjerena i na ocjenu ustavnosti “lex Agrokor” pa je Todorić u posljednjem priopćenju uzeo u zaštitu i Ustavni sud od mogućih pritisaka, koje dakako ne nalazi u tomu što Bernardić uvjetuje imenovanje trojice ustavnih sudaca osnivanjem povjerenstva. Stoga, koliko god na prvi pogled izgledalo da je Todorić svojim istupima dao vjetra osnivanju povjerenstva za Agrokor, zapravo tek se sada vidi koliko je to besmisleno i preuranjeno u ovom košmaru dok se već vode brojni politički i pravni procesi.

Komentara 4

DR
droza
15:00 24.09.2017.

Gospodine Jurasić, odličan pregled ovij novonastalih elemenata kojima se bombardira javnost. Osoba zadužena za ispisivanje Todorićevih blog-pamfleta, u njegovo ime, vrlo perfidno pokušava utvrditi obrambene pozicije za Iveka. Jer da kojim slučajem doista posjeduju ikakvu dokumentaciju i raspolažu kompromitirajućim materijalima, javnosti bi ih kroz medije, davnih dana predočili. Dakle, ovo su samo svojevrsna nastojanja u pokušaju odgađanja neizbježnog. Kod Bernardića neizbježna je smjena sa pozicije šefa SDP-a, a kod Tododorića, neizbježan je pravosudni epilog. Dakle, ponavljam, izvrtan osvrt gospodine Jurasić, čestitam!

SV
svenson
18:10 24.09.2017.

Bernadic je skroz u autu jedan dan napada vladu da cuvaju leda Todoricu a sad je druga pjesma sad mu je saveznik.Covjece otidi vec jednom jer stalno buncas

ZV
Zvjerko
14:04 24.09.2017.

Povjerenstvo za Agrokor – platforma Todorića i Bernardića? A koja je platforma hrvatske vlade? Nacionalizirati privatnu kompaniju, upumpati u nju milijune (milijarde) kuna, a onda ju ponovo prepustiti Todoriću obzirom da Ustav RH jamči neotuđivost privatnog vlasništva i nikakav Lex-Todorić ne može biti jači od Ustava. Sve više sam dojma da je to sve namjerno napravljeno da bi se Agrokor oporavio našim novcem, a onda se dobit podjeli tako da Todorić natrag dobije oporavljenu firmu, a akteri iz vlade proviziju od Todorića. Sve po zakonu jer za političku odgovornost ne postoji kazna (osim na izborima, ha, ha, ha, ha), a narodu rastu magareće uši.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije