Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
28.06.2014. u 14:00

Da je provod sa Severinom bio glavna svrha njegova boravka u Brazilu, Šuker je potvrdio i podcjenjivačkom tvrdnjom da "Hrvatska može biti prvak samo na play stationu"

Utorak

24. LIPNJA

Brazil ima popriličnu ulogu u biografiji pjevačice Severine. Prvi je put u tu biografiju ušao kad je tu rođenu Splićanku 2005. godine uoči prijateljske utakmice Hrvatska-Brazil na splitskom Poljudu izviždalo 30-ak tisuća gledatelja, pa je s travnjaka bježala glavom bez obzira. Razlog je bio pornić koji se vrtio po internetu, s tribina se skandiralo "Skini se!" te ime njezina partnera Milana Lučića i druge nepristojnosti. S vremenom se nastojala oporaviti na sve načine, nastupila je na Eurosongu, izdavala svetogrdne ploče, pravila je preinake u refrenima svojih pjesama pa je tako na nastupu u Kragujevcu jedan glasio "Dalmatinka, Srbijanka", itd. Mediji su joj pošto-poto htjeli naći stalnu vezu, pa su se kao kandidati za ženika smjenjivali Alen Marin, Srećko Vargek, Mate Čuljak, Slavko Šajinović, Milan Popović... Dok se, evo, napokon u završnici biografskog poglavlja "Od Brazila do Brazila" nije pojavio Davor Šuker, koji ju je, vodeći se činjenicom da je riječ o moralnom i patriotskom uzoru, pozvao kao gošću Hrvatskog nogometnog saveza na Svjetsko prvenstvo u Brazil, da "Dalmatinka, Srbijanka" pojača pobjedničko i domoljubno ozračje potrebno za dobre igre reprezentacije.

Tom ozračju posebno se pridonijelo uoči odlučujuće, katastrofalne utakmice s Meksikom, kad su se i beogradski i zagrebački mediji raspisali o Šukerovoj izjavi kako je Severina lijepa "iznutra i izvana", kako je s njom u Brazilu proveo "lijepe dane", išli su na ručkove i večere u Sao Paulo i Rio, ali nije htio davati "detaljnije informacije o našem odnosu". Da je provod sa Severinom bio glavna svrha njegova boravka u Brazilu, Šuker je potvrdio i podcjenjivačkom tvrdnjom da "Hrvatska može biti prvak samo na play stationu". Apsolutno je nezamislivo da se predsjednik bilo kojega nacionalnoga nogometnog saveza u svijetu tako ruga svojim nogometašima, ili je bar nezamislivo da nakon takve izjave ne bude smijenjen. Ali kad se jedan tip Hrvata dočepa moći, on uživa baš u tome da ponizi ono nad čim moć ima.

Povrijeđeni Luka Modrić, koji mu je prigovorio, istodobno nije mogao vjerovati da je mislio što je rekao te je sve pokušao skrenuti na šalu. Kad je Šuker izabran za predsjednika HNS, novine su pisale o njegovim prisnim vezama s kriminalnim podzemljem. A, dakako, nije zaboravljena ni njegova utaja zlatnika nađenih u zrakoplovu zbog koje je osuđen u Njemačkoj. Pa kad se ujedine takve dvije biografije, Šukerova i Severinina, i kad se iz tih biografija hrani motivacija hrvatskih nogometnih reprezentativaca, uspjeh je zajamčen. Tko na terenu ne bi ginuo za životne i nacionalne vrijednosti koje predstavljaju predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i njegova "Dalmatinka, Srbijanka", lijepa "iznutra i izvana". Naravno, teško je reći je li i koliko ponašanje Davora Šukera utjecalo na igru naše reprezentacije, ali je vrlo lako zaključiti da bi on morao odstupiti ako ima imalo obraza.

Subota

21. LIPNJA

Prenošenje moći na hrvatski narod i – sebe

Kaže Željka Markić: "Mi pokrećemo referendum čiji je cilj iz korijena promijeniti politički sustav Hrvatske". Nevjerojatno! Osoba koja nema nikakva značenja ni kao političar, ni kao politolog, osoba koja je završila medicinu a nikad nije radila kao liječnik, koja je radila u novinarstvu, ali ga je napustila, koja je bila u jednoj strančici, ali je iz nje izišla, i čija je jedina zasluga jedna rečenica koju je udruga U ime obitelji s njom na čelu sročila za referendum o definiciji braka – hoće političku Hrvatsku mijenjati "iz korijena". A riječ je o preferencijalnim glasovanju na izborima za ljude koje ne nameću svemoćni šefovi stranaka nego imaju svoja imena, privlačna ili neprivlačna za birače.

Po svemu je očito da gospođa Markić želi izići iz svoje marginalnosti i beznačajnosti te jurišom na središta moći jedno od tih središta sama osvojiti, što i ne poriče. Iz milijun iskustava iz povijesti znamo: kad netko kaže da želi prenijeti "moć sa stranačkih oligarhija na hrvatski narod", i to mijenjajući stanje "iz korijena", onda to znači da moć želi prenijeti na sebe, a po tome su bili najistaknutiji – Pavelić i Tito.

Nedjelja

22. LIPNJA

Odriče se komunizma 
da bi ga opravdao!

"Nije to bio komunistički pokret nego pokret prkosa, otpora, ljudski pokret", rekao je Zoran Milanović na proslavi Dana antifašističke borbe. Stariji se mogu sjetiti da se sam Tito usprotivio tezi o spontanom "otporu neprijatelju" kako bi se istaknula organizatorska uloga Komunističke partije. Ali i bez toga znamo da je Prvi sisački partizanski odred bio djelo komunista, da su mu pripadnici bili komunisti i da su preživjeli imali istaknute uloge u uspostavi zločinačkog komunističkog poretka u Hrvatskoj i Jugoslaviji, koji je bio nalik fašizmu. Zoran Milanović odriče se komunizma da bi ga opravdao!

Ponedjeljak

23. LIPNJA

Zatvor – odskočna daska 
za trijumfalni povratak

Mediji pišu o svakoj riječi koju izgovori, s osobitim poštovanjem prenose što misli o nekim pojavama i osobama, prate ga na svakom koraku... A on, Radimir Čačić, obični je osuđenik koji je upravo izišao iz zatvora u kojem je bio zato što je na cesti usmrtio dvoje ljudi! On je obični hrvatski tajkun o kojem je Krešimir Kovač napisao cijelu knjigu u kojoj se čudi kako mu zbog malverzacija u gospodarstvu odavno nisu stavljene lisičine na ruke. On je bivši Milanovićev ministar koji je bio na zlu glasu zbog svojih velikih nauma i patuljastih ostvarenja i zbog bahatosti nezabilježene u samostalnoj Hrvatskoj. Hrvatska je ovisnica o ljudima koji svoju nesposobnost i svoje nepodopštine pretvore u mit, svoj zatvor u odskočnu dasku za trijumfalni povratak u javnost, a svoju izrazito negativnu ličnost u društveni uzor.

Srijeda

25. LIPNJA

Težnja države da odgaja težnja je totalitarizmu

U povodu sporova oko izbacivanja ili uvođenja zdravstvenog i građanskog odgoja – evo nekih osobnih uspomena. Normalno sam se školovao (osnovna škola, gimnazija, fakultet), ali se ne sjećam da me ikad ijedan nastavnik u bilo čemu odgajao i odgojio. Naučio – da, ali odgajali su me roditelji, ni škola ni Crkva, ni učitelj ni vjeroučitelj. Odgajao sam se i sam, s vršnjacima, sa selom, s ljudima, s knjigama, s prirodom, s medijima, s genima – slobodan od institucija i odgovoran samo svom prirodnom autoritetu. Takav odgoj, pogotovo roditeljski, smatram normalnim, a svaki drugi – nasiljem, kako god društvo koje ga nameće mislilo da je idealno. Svaka težnja države da odgaja djecu po ideologiji vlasti težnja je totalitarizmu, zločinu. Stoga razloge silne srdžbe autora građanskog odgoja s kojom su reagirali na najavu da građanskog odgoja možda neće biti kako su ga oni zamislili vidim ili u gubitku prilike da provode teror svog svjetonazora ili u gubitku – honorara. Uostalom, mogu biti mirni – despot Zoran Milanović zacijelo se neće odreći ni despotizma nad školarcima, a u zdravstvenom odgoju u školi i njegova je Jovanka jako aktivna.

Četvrtak

26. LIPNJA

I mi svoju dobru curu za globalnu zavjeru imamo

Zanima vas što će se sutra događati u Iraku, kamo je Obama upravo poslao specijalce, ili drugdje u svijetu? Odgovor ima voditelj HTV-ove emisije "Na rubu znanosti" Krešimir Mišak. Za zagrijavanje, evo jedne rečenice koju je izgovorio na predstavljanju svoje najnovije knjige: "Kada vidite da nešto podržava Barack Obama, UN ili Vesna Pusić, onda vam mora biti jasno da je to dio globalne zavjere". A poslije zagrijavanja evo i konkretnije rečenice: "Recimo, mi još uvijek vjerujemo da su u Drugom svjetskom ratu pobijedili dobri dečki. Tko su dobri dečki? Velika Britanija koja je porobila 70 posto svijeta i organizirala prve koncentracijske logore, SAD koji je odgovoran za mnoge masovne pokolje, ili jedan dobri dečko Staljin, koji opasno konkurira za titulu najgoreg zločinca 20. stoljeća." Srce mi od patriotskog uzbuđenja zaigra kad vidim da je u tom društvu i dobra cura Vesna Pusić, koja, kažu, konkurira za vrh piramide zla, za glavnu tajnicu Ujedinjenih naroda.

Petak

27. LIPNJA

Što li im rade kad uspiju
zaboraviti igrati nogomet

Kad bi Hrvatska ispala (ili na njima ne bi bila), gubio bih interes za velika natjecanja, svjetska i europska, te ih na TV-u više ne bih ni gledao. Mislio sam da će se to dogoditi i ovaj put, ali se nije dogodilo. Gledam i dalje, bit će da sam shvatio kako neznalice i pokvarenjaci na čelu reprezentacije i HNS-a ne zaslužuju da zbog ispadanja Hrvatske žrtvujem užitak u toj lijepoj igri.

Samo se čudim o kojem kalibru neznalica je riječ kad pod njihovim vodstvom Modrić, Rakitić, Mandžukić, Srna... koji s drugim trenerima u svojim klubovima igraju vrhunski, zaborave igrati nogomet.

Komentara 88

Avatar vatrogasac
vatrogasac
15:04 28.06.2014.

Ta ženska je nečiji projekt,više političarka nego pjevačica.."Umjetnički" opus a la "gas gas" nije vrijedan niti spomena! Što se tiče Šukera ne znam zašto taj čovjek nije već protjeran sa čelne pozicije HNS-a dakle ne smjenjen već protjeran!!

SA
sansan
14:30 28.06.2014.

Nije stvar je li Severina Dalmatinka ili Srpkinja već što je ona odidajka...

Avatar LiberalniAnarhist
LiberalniAnarhist
14:55 28.06.2014.

vadis Kao Dragovoljac 141. Brigade bio sam sredinom 92. godine na području Umljanovića{Dalmatinska Zagora} i jedom prilikom pri obilaženju zaselaka jedan mi suborac kaže ,,ovo su ti baba i dida one pjevačice Severine...to ime meni tada nije značilo ali samam upamtio kad je rekao da se radi o Srbima.Simpatični starci koje smo redovito snadbjevali sa vodom! Dakle ..mene nije briga dali je ona Marsijanka,Kongoležanka i bilo što ali se činjenice moraju navesti!To što ona u Hrvatskoj tvrdi da je Hrvatica više je folklor marketinški potez...inače u Srbiji rado ističe svoje srpske korijene!U konačnici i sestra joj živi u Srbiji.....slučajno ....?????? ..moš misliti~ P.S. Inače nije mi jasno zašto se to taii da je dotična već 3 mjeseca u vezi sa Šukerom!Interesantno da svi mediji o tome šute!!!! Kaže mi prijateljica koja je izvor informacije,,baš su se našli dvoje pravih ..neznaš koji je od njih dvoje škrtiji,,{koja inače Severinu dobro poznaje}

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije