Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Premium Kolumne

Dalija Orešković se poskliznula. Upustila se u vrijeđanje na osobnoj razini

Politička scena sve više nameće jake pojedince, karizmatične osobe, ali i razne redikule
24. listopada 2018. u 15:12 105 komentara 14505 prikaza
Dalija Orešković
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Kada je premijer Plenković u božićnom intervjuu ispraćao staru 2017. i najavljivao novu 2018. godinu, glavna je teza bila kako je to godina bez izbora i kako će u fokusu Vlade i vladajućeg HDZ-a biti reforme. Plenković tada nije ni slutio da će 2018. godina biti godina najvećih afera i za Vladu i za HDZ. Upravo s teretom afera Hotmail, SMS, Kum..., a ne velikih reformskih ostvarenja, HDZ izlazi na europske izbore u svibnju 2019. godine.

Andrej Plenković i Manfred Weber TKO ĆE NA ČELO EK Plenković: Za šefa EK želim Manfreda Webera

Prisutan je tu i jedan paradoks; Plenković i stranka koju vodi pod teretom su raznih afera, ali krhka saborska većina koja održava HDZ-ovu Vladu čini se nikad jačom, i to zbog niza razloga koji su već nebrojeno puta tumačeni. I tako destabiliziran HDZ, što unutarstranačkim bitkama što vanjskim udarima i aferama, opet paradoksalno, u boljoj je formi i bolje kotira od konkurentskih stranaka.

Europski izbori bit će prilika i novonastalim strankama i platformama da testiraju svoju snagu i imaju li uopće prođu kod birača. Zasad se kao novo lice nametnula Dalija Orešković, bivša šefica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, koja se odlučila okušati i u politici, ali i sudac te borac za prava ovršenih Mislav Kolakušić.

Dalija Orešković Marinko Jurasić Brutalnija kritika predsjednice nego premijera

Dalija Orešković, kameno-hladnog izraza lica u velikom intervjuu u Nedjeljom u dva, poskliznula se na pitanju o predsjednici RH. Umjesto da je uputila argumentiranu kritiku, pokazala je emotivnu povrijeđenost i upustila se u vrijeđanje na osobnoj razini. Ući u politički ring nije jednostavno, potrebno je iskustvo i odmjerenost, ali i stranačka infrastruktura. Dalija će to tek spoznati, dok stranački odmetnici poput Miranda Mrsića, Bojana Glavaševića, Vlahe Orepića... to itekako dobro znaju, samo se ufaju da i bez stranaka u koje su se razočarali mogu postići rezultate.

Politička scena sve više nameće i favorizira jake pojedince, karizmatične osobe, ljude s integritetom, ali nažalost i razne redikule. Europski izbori pokazat će propušta li izborni sustav kroz svoje sito i politički zanimljive pojedince ili će scenom i dalje vladati stranke kojima caruju klijentelizam i uhljebništvo. Možda se pokaže da su bolje pokvarene ali provjerene stranke nego nadobudni i neiskusni pojedinci...

Pogledajte video svađe Pernara i Plenkovića: Vi ste kralj štakora:

Kobe Bryant
POGINUO SLAVNI KOŠARKAŠ
Ovo je jezivo: Pogledajte što je Kobeu Bryantu predviđeno još 2012. godine
HS kožnu bolest
Hidradenitis suppurativa
Bolesnici koji imaju HS kožnu bolest često pate od depresije i anksioznosti, a najbitnije je bolest prepoznati na vrijeme
  • dirižabl:

    Dalija je ispala sujetna ljubomorna rospija u rangu Jadranke Kosor

  • stela_zg:

    spominjanjem trepavica je dalija rekla sve o sebi a ništa o KGK. da je pametnija ne bi tako lako svima pokazala koliko je zla i sitničava, spremna na to da se spusti ispod svoje razine ne bi li ocrnila konkurenciju.

  • Bel:

    Dalija ni za vrijeme obnasanja svoje nije mogla sakriti bas primitivnu ljubomoru prema Kolindi . Dalija je bahata, primitivna osoba. Osoba koja ne moze buzdati ljubmorn ispade ne moze donijeti ama bas nista dobro na politickoj sceni. Jednako kao i Kosorica.