Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20.11.2019. u 09:45

i ministrica i HNS trebali bi baš sad posredovati u rješavanju problema

HNS je potpirivao bunt učitelja dok se politička vatra nije rasplamsala, a oni shvatili da bi premijer Plenković, pod utjecajem HDZ-a, prvi put mogao povući radikalne poteze pa, ako treba, otići na izvanredne izbore jer ucjene koalicijskog partnera više nije smio tolerirati.

Bio je to prvi uzmak HNS-a, a učitelji su nastavili svoj štrajk jer od početka traže veće koeficijente s obzirom na to da su među potplaćenijima u javnom sektoru.Drugi uzmak, premda potpuno neprimjeren članici Vlade, napravila je jučer ministrica obrazovanja Divjak koja je konstatirala da ona u “igrama moći između premijera i sindikata neće sudjelovati”.

Budući da je ona ministrica uime stranke koja se “igrala” sa sindikatima i podržavala zahtjeve učitelja dok u HNS-u nisu shvatili da ta igra za njih postaje preopasna, ministrica Divjak kao i cijeli HNS-ov tim više bi trebali posredovati i pomagati da se problem sa štrajkom učitelja riješi.

U HNS-u smatraju da bi Plenković sindikatima trebao “nešto” ponuditi kako bi i sindikati, kao što je to ranije učinio HNS, imali prostora za izlaznu strategiju i prekid štrajka. Međutim, sindikati i učitelji ne djeluju po principu političkih stranaka i njihovi su motivi sasvim drukčiji. Ne može ih se kupiti mrvicama i, kad su se već “zalaufali”, zašto bi sad prestali inzistirati na svojim zahtjevima?

Ako je ministrici Divjak, HNS-u i u konačnici HDZ-u stalo do djece, onda će raditi na tome da ispune zahtjeve vezane za veći koeficijent učiteljima. Umjesto što se ministrica sada ograđuje i od premijera i od štrajkaša. Posebno zato što je HNS i podržavao priču o većim koeficijentima jer su svjesni da učitelji uvođenjem Škole za život imaju povećan opseg posla..

 

Komentara 2

DU
dubrix
10:44 20.11.2019.

ministrica je stala u vlastiti drekec i sada traži krivca

DU
Deleted user
11:39 20.11.2019.

..neka da ostavku..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije