Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11.06.2016. u 20:30

Karamarko, dakle, nastavlja soliranje i dovodi vrh HDZ-a pred svršen čin. Ta taktika izbjegavanja institucija, Vlade i stranačkog vrha očito mu se dopala te je izmislio i “telefonsku sjednicu” Predsjedništva HDZ-a, na kojoj je onda odlučeno o Mariću

Orešković ne može biti više premijer jer nema izbornog legitimiteta, nestranački je i nije političar. Ali zato može biti Zdravko Marić koji jednako nema izbornog legitimiteta, nije u HDZ-u i nije političar!? Tako su u Karamarkovu HDZ-u genijalno zamislili obrazložiti hrvatskoj javnosti razlog zašto Orešković mora otići i zašto na njegovo mjesto mora doći Marić. Nevjerojatno kolika je umišljenost naših političara kada misle da je hrvatska javnost maloumna. Pa onda daju neinteligentna obrazloženja o tome zašto bi maknuli kanadskog Hrvata iz Banskih dvora. Pa kažu da je propao eksperiment “miješanja tehničke i političke Vlade”.

Par dana prije no što je HDZ zaključio da je Marić taj “supermen” koji će preuzeti Vladu, šef stranke Tomislav Karamarko kazao je: “Vidimo da je taj termin stručni premijer vrlo upitan. Mislim da premijer mora biti političar.” Marić je, kažu, simpatičan i stručan momak, no njegov trenutačni doseg i jest da bude ministar financija. Došao je iz Agrokora, gdje je bio izvršni direktor i, kada bi doista postao premijer, bio bi s 39 godina i najmlađi hrvatski premijer u povijesti. Sada taj rekord drži Valentić kojemu su bile 43 godine. Milanović je to bio u 45., a Tim je postao premijer u 50. U Marićevim godinama (39) Kanađanin Tim već je bio potpredsjednik za financije Teve i glavni financijski direktor Novopharma. Dakle, ponešto jača pozicija nego Marićeva u Agrokoru. I ovu je odluku, kao i većinu drugih Karamarko donio u prostorima zagrebačkog hotela Sheraton, gdje sada sastavlja i novu Vladu.

Karamarko, dakle, nastavlja soliranje i dovodi vrh HDZ-a pred svršen čin. Ta taktika izbjegavanja institucija, Vlade i stranačkog vrha očito mu se dopala te je izmislio i “telefonsku sjednicu” Predsjedništva HDZ-a, na kojoj je onda odlučeno o Mariću. Vjerojatno šef HDZ-a planira i ubuduće tako donositi važne odluke. Kada se to ne bi činilo opasnim za demokraciju u RH, mogli bismo biti duhoviti i šaliti se da Karamarkov politički uradak već nalikuje na permanentnu reklamu za dotični hotel. Ta “ilegala” u Sheratonu kao da govori da je šef HDZ-a i državu zamislio kao veliku tajnu službu. Gdje je on na čelu službe, a Vlada i HDZ su tek ogranci službe.

Kolegiji se održavaju u Sheratonu, a onda se odande hrvatskom puku pušta bijeli ili crni dim. Premda je to lijep hotel, u političkom smislu ovdje je riječ o vođenju “birtijaške” politike. I za to više ne treba kriviti Karamarka. On si ne može pomoći, tako je naučio, tako misli da treba činiti. Problem je u HDZ-u. U kojemu i dalje, gotovo bez pogovora “legaliziraju” Karamarkova soliranja. Mogu mediji pisati neprestance o njegovim političkim nestašlucima, može se na njega lijepiti afera za aferom, mogu ga proganjati Most i SDP zajedno – od svega toga slaba vajda. Jedini tko može riješiti problem s Karamarkom jest sam HDZ. Ako uopće vide da problem postoji. I da bi im šef mogao do kraja destruirati budućnost stranke.

No, bez obzira na to, uzmimo da će Marić postati premijer. I onda će mu doći (iz Sheratona) nalog da, primjerice, ukine arbitražu Ina-MOL i smijeni ravnatelja SOA-e. I onda će, što, Marić to bjanko potpisati? U Karamarkovu HDZ-u nikako ne shvaćaju da nema ozbiljnog premijera koji će biti dragovoljna lutka, potpisivati odluke koje nisu njegove i onda za njih odgovarati!? Uostalom, to su već probali s Timom. Misle da će Marić biti drukčiji? Neće, jer će i on kao premijer tražiti svoje ovlasti. I on će postati “Orešković”. Više je, međutim, onih koji i ne vjeruju u uspjeh scenarija s Marićem, nego im je vjerojatnije da će na kraju Karamarku za premijera uspjeti postaviti – Milanovića.

Komentara 3

DU
Deleted user
10:22 12.06.2016.

Sve nas je on spreman žrtvovati za spas svoje obitelji. Ovi ulizice oko njega samo mu u tome pomažu jer ni njihova savjest nije čista. Kaže bori se za Hrvatsku. Neka tu foru proba prodavati nedjeljom na osiječkom autobusnom kolodvoru, pa ako dobije podršku, ja sam mu spreman do kraja života služiti umjesto toalet papira.

DU
Deleted user
08:02 13.06.2016.

Interesantno je da se sada brani Orešjković.Najednom se nalaze njegove ljudske i stručne vrline, a njegovi nedostatci su popstali simpatični. Do jučer, ti isti koji ga sada brane, su mu se rugali, od jezika do porijekla, njegove politilčke naivnosti i neukosti! Sada se istom metodom ide na Marića, Zaboravlja se da je ćovjek već radio na određenim političkim pozicijama (npr. zamjenik ministra financija). Pola godine je Orešković i njegova Vlada potrošila za "uštelavanje", podjela resora...sporo i neučinkovito. Sada je prilika da se nešto popravi, premda to nije posljedica samospoznaje već spašavanja Karamarka! Ali i ako je spašavanje Karamarka (osdobno mislim da će se teško spasiti) zašto nešto što je dobro ne bi nazvali dobrim! Bolje ikad nego nikad!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije