Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
01.10.2020. u 21:05

"Narod od svega ovoga što je rečeno neće imati - ništa", zazvonilo je u jednom trenutku u Saboru. Točno

Najprije je najavljen prijedlog novog zakona o pobačaju. Onda se zamjerilo istodobno održavanje sjednica saborskih odbora i plenarne sjednice. Zatim se čulo kako svatko tko prekida trudnoću ubija te se zapitalo - kako se netko tko se zalaže za ubijanje, može nazivati progesivcem. Uslijedio je apel da se Hrvatska prestane sramotiti s ulicama koje i dalje nose imena ustaških čelnika. Tu se opet malo uspalila atmosfera pa je bilo uobičajene ostrašćene paljbe "zdesna".

Onda se čulo kako "dobre ribe na gradele za predsjednika države očito imaju veći prioritet od glasanja na parlamentarnim izborima ili dolaska na konstituirajuću sjednicu Sabora". Nastavilo se opservacijom da se u Saboru koji je "prva linija obrane države i tu je da spašava hrvatsku državu i njen ustavni poredak" priča o svemu i svačemu dok nam "kuća gori".

Naravno, vatra se potpalila u Klubu Dragana Kovačevića. Pala je i tvrdnja da bi se takav saborski rašomon ili kakofonija mogli protumačiti kao "izbjegavanje gašenja požara". Zatim se spomenulo i "ispiranje mozga", "von oben" držanje lekcija. I nije sve stalo samo na riječima. Bilo je i - stvari. Na saborskoj je govornici osvanuo - brojač novca, uz ironičnu opasku: "Trudimo se učiti od iskusnijih, pa smo danas nabavile brojač novca jer smo vidjeli da je to običaj u klubovima. Žao nam je što nam nitko nije rekao da klub treba imati brojač novca, pa ga nismo na vrijeme nabavile."

U nas ovih dana razvikana sprava predstavljena je kao "metafora moći, nedodirljivosti i uzvišenosti". Čulo se i to da se nitko domaćinu ne bi sjetio poklanjati brojač novca da "u klubu ne postoji nekakvo nedvojbeno strujanje svijesti da se tu vrti nekakva para", pa da je predsjednik države "usred lockdowna išao jesti i piti u ilegalnu zalagaonicu" te je natjerao i načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga "da s njim tuče neprijateljsku silu morskih plodova u ilegalnom klubu".

Na kraju se donesenom brojaču novca našla i moguća svrha u Saboru, da broji kad je koja strana uspjela navući presudnih 76 glasova. Eto, tako je izgledao komadić jučerašnje "slobodne" rasprave u Saboru. Bilo je svega. Tu i tamo i nešto pametno. Ipak, nekako je posebno u jednom trenutku zazvonilo: "Narod od svega ovoga što je rečeno neće imati - ništa". Eh, da brojač mora izbrojiti koliko se građana slaže s ovom posljednjom tvrdnjom, potrajalo bi.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Orešković i Puljak postavile ploču Ureda predsjednika na prostor 'Kluba Dragana Kovačevića'

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
07:42 02.10.2020.

Paljba zdesna???? Velika većina liječnuka znanstvenika dokazaka da život započinje začećem,,,pa zar nusmo učilu da je papučica živa. Sad progresivci obavezno lijevo zagovaraju BESPLATAN pobačaj i ukinulu bi PRIZIV SAVJESTI??? To bolesno,,,u ratno 90g.vrijene prihvsćali smo priziv savjesti i tko nivr želio nije ni išao u rat. Zagovaram izbir žene ali ne da pobačaj postane antibebi pilula i nikako besplatan.

DU
Deleted user
22:41 01.10.2020.

Jeckov?😁🚜

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije