Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
08.10.2016. u 16:00

Bešćutni tajkun Horvatinčić i vandal s kamenjara Bandić i dalje gaze Zagrebom

Subota 1. listopada

Ljevičarsko obesvećivanje Milanovića i Frljića

Što je najgore u osobama koje umjetnički žive od pražnjenja crijeva po svetinjama? Njihova težnja da to pražnjenje učine svetim. Kazališni redatelj Oliver Frljić, poslije 2013. godine, drugi je put šokirao Poljake, ovaj put na festivalu u Bydgoszczu, predstavom u kojoj gola žena s glavom pokrivenom hidžabom iz spolovila izvlači poljsku zastavu, a potom je Isus, koji silazi s križa, siluje. Dramaturg te predstave, u kojoj su opet buknuli simptomi teške bolesti redatelja Frljića, jest njegov susramotnik Marin Blažević, intendant riječkog HNK. A na čelo toga kazališta on je došao kao kadar riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela, koji je kao pas u ljevičarskoj bjesnoći u predizbornoj kampanji nasrtao na žene na ulici. A i Obersnel, i Frljić i Blažević procvali su u vrijeme vlasti Zorana Milanovića, kojem je uz uništavanje hrvatskog gospodarstva i zaštitu udbaškog naslijeđa obesvećivanje svega svetog bilo glavni naum u političkom programu. Koja izvozna legitimacija hrvatske ljevice za Europu – Milanovićev lex Perković u obranu zlikovaca i Frljićev izmet u obranu estetike!

Nedjelja 2. listopada

Borbu za sirotinju porekle tajkunske vile

Mediji koji su pisali o tituli građevinskog inženjera kojom se resila Vladimira Palfi ustanovili su da ni na jednom građevinskom fakultetu u Hrvatskoj nije diplomirala. Ona pak kaže da će se sve vidjeti iz dokumenata koje će predati Saboru na početku mandata. Kako god bilo, manje-više sve je drugo u Živom zidu krivotvoreno. Jedinstvo su porekle snimke o dominaciji i teroru Palfijeve u stranci, čak i prema predsjedniku i svom zaručniku Sinčiću kojeg psuje najvulgarnijim riječima, zatim odlazak iz stranke saborskog zastupnika Runtića i glavnog tajnika Đanića, raspad koalicije u Saboru... Tobožnju borbu protiv korupcije i moralnost porekle su Runtićeve i druge optužbe za žute kuverte i drugi nemoral. Brigu za sirotinju porekle su snimke na kojima se čelnici stranke vide na skupocjenim gliserima i u tajkunskim vilama te kreditni dug Palfijeve zbog kojeg je upravo sirotinji kao jamcu zaprijetila ovrha stana. I SDP-ove “čiste ruke” i HDZ-ova “jamstvena kartica” bili su dokaz kako su u politici najčešće pošteni nepošteni, sposobni nesposobni, moralni nemoralni, stručni nestručni, što su, na žalost pokazali i Most i Živi zid. Stoga je “treći put” obmana, a po zakonu vjerojatnosti u samo dvije velike stranke, HDZ-u i SDP-u, mogu se pojaviti djelotvorni političari poput Orbana u Mađarskoj.

Ponedjeljak 3. listopada

Šefica Hine cenzurom štiti kandidata svoje stranke

Ispred Hine je održan skup potpore Smilji Škugor, novinarki optuženoj da je stranci HKDU dostavila “radnu verziju” teksta o višemilijunskom dugu HZZO-u tvrtke Dijane Šucbach-Mrsić, supruge negdašnjeg SDP-ova ministra Miranda Mrsića. Tekst su dva dana prije izbora objavili neki portali, a u Hini su čekali da prođu izbori kako se ne bi naudilo Mrsiću, pa ga je desetak dana poslije i agencija objavila. Škugor, koja je dobila otkaz, tvrdi da ni ona ni HKDU tekst nisu poslali medijima, ali i sve da jesu – to je prije za pohvalu nego za optužbu i kaznu. Sramotno je što se “drčna Branka Valentić” (tako ju je nazvao Jutarnji list), koju sumnjiče da je u biografiji lagala da je deset godina bila urednica u Vjesniku te prešutjela vrijeme kad je bila dopisnica beogradske Politike, poslužila cenzurom da zaštiti kandidata stranke koja ju je imenovala za šeficu Hine. Jednako je sramotno što se bivši ministar Mrsić, koji je za sve “kriv”, nije javio i zaštitio jednu ženu zbog njega izbačenu na ulicu.

Utorak 4. listopada

Devet bezličnih na jaku ličnost Plenkovića

Kandidati za predsjednika SDP-a počeli su skupljati potpise članova stranke. Ima ih devet! Otkud ta navala na čelo stranke na kojem su dosad bila dva nepovrediva autoriteta Ivica Račan i Zoran Milanović? Kao da se širom otvorila brana i potekla bujica vode umjesto da se otvorio uski grljak bočice s nekim dragocjenim pićem. No čini se da u SDP-u nema više nikoga sličnog Račanu koji je još iz komunizma došao s dva desetljeća iskustva te se duboko ukorijenio i kao osnivač stranke. Niti ima koga istodobno borilačkog i nepotrošenog kao što je bio Milanović. Čime će sad privlačiti birače lijeva stranka kojoj se više neće isplatiti ideološki sukobi, pogotovo ne poslije iritantnog Milanovića i pogotovo ne s Plenkovićevim HDZ-om, niti joj je u bitci za ugrožene ostalo puno prostora u nedjelotvornom, siromašnom gospodarstvu i siromašnoj zemlji bešćutnih tajkuna i profitera. Ili će je možda baš takva situacija natjerati na optužbe protiv HDZ-a koji “ne čini ništa”, a SDP će obećavati sve. Vidjet ćemo, ali mnogo prilično bezličnih kandidata za predsjednika ne ulijeva nadu, pogotovo ne nasuprot HDZ-u na čelo kojeg je izabrana jaka ličnost – Plenković.

Srijeda 5. listopada

Branitelji, odbijte sjesti za stol s krvnicima!

Ratni veterani iz Srbije pozvali su u goste u Novi Sad hrvatske branitelje, a u obrazloženju poziva dadu se naslutiti stare priče iz agresorske Srbije, ali i iz Hrvatske u krivotvorinama Vesne Pusić i Slavka Goldsteina, o podjednakoj krivnji za rat, o podjednakim ratnim zločincima i kaznama koje zaslužuju te o sudionicima sukoba koji su “većinom prije, tijekom i nakon rata bili časni i pošteni ljudi”. Pa su u provalama te časti i poštenja pjevali “Druže Slobo, šalji nam salate, bit će mesa, klat ćemo Hrvate”, ubijali na Ovčari i drugdje, rušili Vukovar, Dubrovnik, Osijek, Zagreb... odvodili ljude u srbijanske logore. Nisu to radili samo ratni zločinci, nego baš svi koji su pripadali agresorskoj vojsci i paravojnim srpskim postrojbama, svi su mogli znati da su u tuđoj zemlji koju razaraju te protjeruju i ubijaju njezino stanovništvo. Sad bi s tako okrvavljenim rukama prijateljski sjeli za isti stol s hrvatskim braniteljima, koji njihov poziv mogu prihvatiti samo u bezumnoj naivnosti i dobrohotnosti, kakvu je pokazao Josip Klemm, što, nadajmo se, većina branitelja neće učiniti.

Četvrtak 5. listopada

Zbog Katalonije i Škotske rat se ne spominje...

Ratni načelnik stožera Armije BiH Sefer Halilović prijeti da je “spreman ratovati u slučaju da se Republika Srpska pokuša odcijepiti”, a srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić uzvraća da je i “Srbija spremna za rat kako bi branila Republiku Srpsku”. Belgija je tako reći neprekidno na rubu rascjepa, a u Škotskoj je održan referendum o osamostaljenju, no rat nitko ne spominje. Premda je Madrid oštro zaprijetio, ni u Španjolskoj se poslije katalonskog referenduma ne govori o ratu. BiH je stvarno podijeljena, tri njezina naroda ponašaju se kao tri države, s različitim tradicijama, vjerama i civilizacijama. A samo je jedan, bošnjački, bezuvjetno za jedinstvenu BiH, samo su njegovi predstavnici žestoko protiv podjele, protiv trećeg entiteta, protiv veće, konfederalne samostalnosti Hrvata i Srba. Takvo se stanje ne bi mijenjalo ni kad bi trajalo tisuću godina, a održavati se može samo političkom silom, i samo zato što je to bošnjački, američki, europski, turski i arapski interes. Sličan je interes bio i za Jugoslaviju koja je nestala u krvavim sukobima, pa zašto su onda Bošnjaci spremni ponoviti bezumlje Srba!?

Petak 6. listopada

Terase na Cvjetnom kao ciganski šatori na Trgu

Građani se bune protiv novih terasa tajkuna Horvatinčića na Cvjetnom trgu u Zagrebu. Što je zajedničko tim terasama i ciganskim nadstrešnicama i šatorima koji se cijele godine montiraju i demontiraju na zagrebačkom glavnom trgu, Jelačićevu? Trajno zastiranje ljepote tih povijesnih trgova. Milan Bandić iz provincijalne zavisti i ruralne mržnje prema gradu želi sakriti njegovu povijest i ljepotu, ali ipak želi nešto otkriti, pokazati. Želi otkriti svoju taštinu koja šiklja iz sve većeg broja fontana u glavnom gradu. A što radi Tomislav Horvatinčić? On je, slikovito govoreći, svoje automobile i glisere kojima je usmrćivao ljude na moru i po cestama dovezao na Cvjetni trg da usmrćuje Zagreb. Bešćutni tajkun gazi po ljudima i gradu gdje mu divljaštvo omogućuje samoproglašeni premijer i razglašeni vandal s kamenjara.

> > Zamjenica pročelnika javno se pobunila protiv Bandića i poručila: 'Sad će me vjerojatno udaljiti'

Komentara 1

JO
JohnConnor
15:33 11.10.2016.

Ivkosic se pita: zasto su Bosnjaci spremni ponoviti bezumlje Srba?! Odgovor je jednostavan: Zato jer su i jedni i drugi bili pod Turcima i zbog toga imaju isti mentalni sklop.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije