Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.03.2016. u 23:53

Nadbiskup ne precizira koje to blagodati pruža život u domovini za one brojne nesretnike čija kalkulacija iz mjeseca u mjesec pokazuje nulu ili debeli minus

Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup, osvrnuo se u svojoj uskrsnoj poruci na odlazak mladih i cijelih obitelji u inozemstvo gdje ih čeka „kruh sa sedam kora“. Tema nesumnjivo aktualna pa ne čudi što se i njome pozabavio nadbiskup Hranić, ali je pomalo neočekivano njegovo upozorenje da mladi Hrvatsku napuštaju zbog „pomodarstva i duha konzumerizma“, „kratkovidno kalkuliraju isključivo o visini zarade u domovini i inozemstvu“ i „pomalo olako zaboravljaju na blagodati koje im pruža život u domovini“.

Nadbiskup ne precizira koje to blagodati pruža život u domovini za one brojne nesretnike čija kalkulacija iz mjeseca u mjesec pokazuje nulu ili debeli minus. Dalekovidni Hranić očito vidi pred sobom prizore iz nekog paralelnog idiličnog svemira u kojem mladi lako mogu pronaći posao i dostojno živjeti od njega bez straha od ovrha i blokada računa. Vide paralelni svijet doduše i „kratkovidni mladi kalkulanti“, ali ne u domovini nego u inozemstvu, u Njemačkoj, Irskoj ili nekoj drugoj „pomodnoj i konzumerističkoj“ zemlji. Kao što vide da i „kruh sa sedam kora“ može biti probavljiviji od onog koji su već kušali.

>> Nadbiskup Hranić: 'Mladi u inozemstvo odlaze zbog pomodarstva i konzumerizma'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije