Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17.05.2019. u 12:00

Ne biste trebali prihvatiti niti jedan drugi odgovor osim konkretne cijene dijelova za koje ste pitali. Jer, pokušaj prodavača da prikrije cijenu održavanja vozila jasan je znak da iz tog salona trebate otići

Automobil je danas potreba, a ne hir, no pri izboru konkretnog modela vodimo se i razumom i emocijama. Hoće li u odluci prevagnuti mozak ili srce, ovisi o dubini džepa i o tome koliko smo sami sebi uspjeli objasniti da se automobil mora uklopiti u naš način života. Dio je tog uklapanja i mogućnost održavanja automobila koji će postati dio vaše svakodnevice. I, ne, ne mislimo ovdje na trošak goriva...

Cijene rezervnih dijelova puno su veća stavka, a, nažalost, mnogi ih se vozači pri odluci o kupnji automobila uopće ne sjete. Zaista, znate li koliko stoji branik za vaš automobil, onaj branik koji ćete sami morati platiti naletite li na vozilo ispred sebe? Zračni jastuci? Koliko stoje filtri koje periodično treba zamijeniti? Ne znate, vjerojatno. Većina vozača ne zna, iako je to zapravo jedna od onih važnih stvari za koje biste trebali pitati dok obilazite salone u potrazi za svojim budućim automobilom.

I pri tome ne biste trebali prihvatiti niti jedan drugi odgovor osim konkretne cijene dijelova za koje ste pitali. Jer, pokušaj prodavača da prikrije cijenu održavanja vozila jasan je znak da iz tog salona trebate otići. Troškova održavanja sjetite se i ako ste procijenili da vam se više isplati unijeti rabljeni auto nego u Hrvatskoj kupiti novi, jer i uneseni auto treba rezervne dijelove, a što je automobil stariji (i lošije održavan) to ćete se više družiti sa svojim serviserom.

Pogledajte video najgore parkiranih auta na hrvatskim cestama

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar southman
southman
12:18 17.05.2019.

Znači Yugu 45 iz 1989. !?

CH
che99
13:32 17.05.2019.

e ovo su već super savjeti... već 20-ak godina kupujem aute koje ne mogu održavati... sada ćemo to promijeniti

ZA
zagi101
00:34 18.05.2019.

nek se dobro zamisle ovi kaj kupuju jeftine suv-ove, samo jedna guma za suv je soma kuna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije